μέχρι-το-2021-οι-nylon-bags-της-prada-θα-κατασκευάζοντα-103138
©Indigital.tv

O οίκος Prada έχει δεσμευτεί να μετατρέψει το nylon που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία του κλασσικού αξεσουάρ σε Econyl – ένα νέο είδος nylon που μπορεί να ανακυκλωθεί πολλές φορές – μέχρι το τέλος του 2021. Ξεκινώντας αυτή την προσπάθεια, ο γνωστός οίκος λάνσαρε μια συλλογή Re-Nylon από έξι τσάντες κατασκευασμένες από πλαστικά απορρίμματα, δίχτυα αλιείας και προϊόντα από υφαντικές ίνες, που ανασύρθηκαν από τη θάλασσα.

Μέχρι το 2021 οι Nylon Bags της Prada θα κατασκευάζονται από ανακυκλωμένα πλαστικά ωκεανών-1
©Instagram @Prada | Credits: @natgeo @econylbrand

Μια τσάντα ώμου, μια belt bag, δύο σακίδια, μια τσάντα σε σχήμα πουγκί και μια ευρύχωρη tote bag συμπληρώνουν τη unisex capsule συλλογή σε συνεργασία με την Aquafil, μια ιταλική εταιρεία με εμπειρία πάνω από μισό αιώνα στη δημιουργία συνθετικών ινών. Πέρα από το γεγονός ότι όλα τα κομμάτια της συλλογής παράγονται από φιλικά προς το περιβάλλον υλικά – ναι, το τριγωνικό λογότυπο της Prada έχει γίνει, μεταφορικά προς το παρόν, πιο πράσινο – ένα ποσοστό των εσόδων θα δοθεί στα εκπαιδευτικά προγράμματα της UNESCO.

Μέχρι το 2021 οι Nylon Bags της Prada θα κατασκευάζονται από ανακυκλωμένα πλαστικά ωκεανών-2
©Instagram @Prada | Credits: @natgeo @econylbrand

«Αυτό το έργο ενισχύει τις συνεχείς προσπάθειές μας για τη συνέχιση μιας υπεύθυνης επιχειρηματικής πολιτικής», δήλωσε ο Lorenzo Bertelli, επικεφαλής του τμήματος μάρκετινγκ και επικοινωνίας της Prada. Η συγκεκριμένη ανακοίνωση ακολούθησε την είδηση ότι ο όμιλος Prada, ο οποίος περιλαμβάνει και τον Miu Miu, δεν θα χρησιμοποιεί πλέον γούνα ζώων στα προϊόντα του, υπογραμμίζοντας τη δέσμευση της creative director του οίκου, Miuccia Prada για κοινωνική ευθύνη. «Η στροφή σε καινοτόμα υλικά θα επιτρέψει στην εταιρεία να εξερευνήσει τα όρια του σχεδιασμού, ενώ παράλληλα θα ικανοποιήσει τη ζήτηση για πιο ηθικά προϊόντα», ανέφερε χαρακτηριστικά το Μάιο.

https://www.instagram.com/p/B0Vli-WjTEG/

Όταν η Prada λάνσαρε για πρώτη φορά το iconic σακίδιο από nylon, το 1984, ήταν «πραγματικά μια ιδέα», δήλωσε η κυρία Prada στη Vogue το 2018. «Έκανα έρευνα, επειδή μισούσα όλες τις τσάντες που υπήρχαν γύρω μου. Ήταν τόσο επίσημες, τόσο γυναικείες, τόσο παραδοσιακές, τόσο κλασικές.» Χρειάστηκαν 10 χρόνια – μαζί με την εισβολή του grunge στυλ, στις αρχές της δεκαετίας του ’90 – για να πειστεί η βιομηχανία της μόδας ότι τα αξεσουάρ της Prada – τα οποία πρωτο-κατασκευάστηκαν σε ένα στρατιωτικό εργοστάσιο αλεξίπτωτων – ήταν κομψά, απλά όχι με την «παραδοσιακή-συντηρητική» έννοια της κομψότητας. Δεκαετίες αργότερα, η αντίληψή της για την πολυτέλεια – που έγινε περισσότερο ιδέα και δεν έμεινε στο προϊόν – εξακολουθεί να αντηχεί.

https://www.instagram.com/p/B0Tmf2fDCwW/

Μετά από την εκτεταμένη έρευνα της εταιρίας στον τομέα της κλωστοϋφαντουργίας, η ενέργεια – γνωστή και ως #PradaReNylon project – θα προβληθεί μέσω μιας σειράς μικρών βίντεο σε συνεργασία με το National Geographic. Η Re-Nylon εκδοχή του κλασσικού σχεδίου θα κυκλοφορήσει στο εμπόριο με τιμή περίπου 20% πάνω από τις Prada nylon bags που υπάρχουν μέχρι τώρα. Μέχρι το 2021, ο οίκος Prada ελπίζει να είναι σε θέση να μειώσει το κόστος.