5-πράγματα-που-πρέπει-να-ξέρετε-για-την-alpin-213432

Η Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου συνεχίζεται με το show του οίκου Max Mara να προκαλεί το ενδιαφέρον. Για την σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2022, ο Ian Griffiths, εμπνεύστηκε από τις Άλπεις και την Ελβετή καλλιτέχνιδα Sophie Taeuber-Arp. Ο fashion critic της British Vogue έχει όλες τις λεπτομέρειες.

Ήταν ένα κλασικό runway

Το show του οίκου Max Mara μας θύμισε ένα old school catwalk όπως αυτά που παρακολουθούμε στα ντοκιμαντέρ μόδας. “Στόχος της συλλογής ήταν να εκφράσει την προσωπικότητα της κάθε γυναίκας που ανέβηκε στο runway. Το casting αντικατοπτρίζει τον κόσμο της Max Mara, δεν μπορούμε να προσποιούμαστε πως είναι μόνο μια γυναίκα, αλλά γυναίκες διαφορετικών εθνικοτήτων, ηλικιών και backgrounds. Το βασικό είναι να ντύσουμε αυτή την γυναίκα με τρόπο που να εκφράζει τον χαρακτήρα και την ευφυία της.

5 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για την Alpine chic συλλογή του οίκου Max Mara-1
©Go Runway.com
1/4
Native Share

To cast ήταν diverse

Γυναίκες στα 30 και τα 40 πλαισιώθηκαν από τις πιο νεαρές Bella και Gigi Hadid, Adut Akech και Jill Kortleve. Το διαφορετικό cast δημιούργησε μια ενότητα και όλοι έδειχναν να ανήκουν στην ίδια κοινότητα, κάτι που είναι βασικό στοιχείο για τον Max Mara. “Θυμάμαι παλιά να λένε πως ήθελαν να κάνουν catwalks μόνο με ξανθιές και πραγματικά δεν μπορώ να φανταστώ να επιστρέφουμε σε αυτό τον κόσμο. Χαίρομαι που αυτό το σύστημα κατέρρευσε. Μέσω των Max Mara show θέλω να κρατήσω έναν καθρέφτη και να δείξω ποιοι είμαστε ή ποιοι θέλουμε να γίνουμε”.

5 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για την Alpine chic συλλογή του οίκου Max Mara-2
©Go Runway.com
2/4
Native Share

To show ήταν εμπνευσμένο από την Sophie Taeuber-Arp

Η Ελβετή καλλιτέχνιδα Sophie Taeuber-Arp ήταν η μούσα του Ian Griffiths γι’ αυτή την συλλογή. Συνδέθηκε με τον Ντανταϊσμό και πρόκειται για μια καλλιτέχνιδα της οποίας η δουλειά ξεχάστηκε τα τελευταία σαράντα χρόνια. Ήταν μια καλλιτέχνιδα μοντέρνα, αλλά και φολκλόρ με λίγο παραμύθι και αυτά τα στοιχεία ήθελε να ενσωματώσει ο Griffiths στην συλλογή.

5 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για την Alpine chic συλλογή του οίκου Max Mara-3
©Go Runway.com
3/4
Native Share

Τα ski αξεσουάρ

Ο οίκος Max Mara απευθυνόταν πάντα σε γυναίκες που θέλουν να νιώθουν δυνατές, που δεν δέχονται το όχι σαν απάντηση, που ανοίγουν δρόμους και δεν φοβούνται να προκαλέσουν και να αλλάξουν κάτι που δεν τους αρέσει στον κόσμο. Θέλουν όμως και κάτι παραπάνω από το τέλειο παλτό ή κοστούμι. Το στυλ περιλαμβάνει και μια δόση μαγείας που μπορεί να ωθήσει τους ανθρώπους. Μετά από όλα όσα έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια, οι άνθρωποι αναζητούν αυτό το μαγικό συστατικό. Έτσι είδαμε alpine αξεσουάρ όπως οι bum bags, οι fluffy τσάντες, τα balaclava.

5 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για την Alpine chic συλλογή του οίκου Max Mara-4
©Go Runway.com
4/4
Native Share

Snowy και urban looks

Ο Ian Griffiths μετέφρασε τους κώδικες της snowy γκαρνταρόμπας και μας πρότεινε μια μείξη από urban και evening wear. To teddy bear παλτό του οίκου Max Mara συνδυάστηκε με μια fluffy μάξι φούστα. Τα καπιτονέ του skiwear μετατράπηκαν σε ρούχα, όπως και τα απαλά πλεκτά απέκτησαν έξτρα μήκος και έγιναν τα πιο ζεστά φορέματα.

Διαβάστε επίσης | Εβδομάδα Μόδας Μιλάνου: 20 street style εμφανίσεις φέρνουν την άνοιξη

MHT