εβδομάδα-μόδας-μιλάνου-οι-διαφάνειες-213391
©pixelformula

Το show του οίκου Fendi άνοιξε την Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου για την σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2022, με τον Kim Jones να αναβιώνει δύο Fendi συλλογές, την Spring/Summer 1986 και την Fall/Winter 2001. Εξερευνώντας το παρελθόν ο Kim Jones δημιούργησε μια απόλυτα σύγχρονη κολεξιόν, ισορροπώντας μεταξύ κληρονομιάς και δημιουργικότητας. Πηγή έμπνευσής του η Delfina Delettrez, κόρη της Silvia Venturini Fendi, η οποία φόρεσε ένα blouse από την Memphis collection και άρεσε τόσο στον Kim Jones που αποφάσισε να την αναδημιουργήσει.

Οι διαφάνειες ήταν το key trend της Fall/Winter 2022 Fendi collection, με τα περισσότερα κομμάτια να έχουν μια lingerie αισθητική. Διάφανα slip dresses, bustiers, pyjama tops και παντελόνια, όλα είχαν μια πολύ soft πλευρά, την οποία και ενίσχυαν ακόμα περισσότερο οι απαλές αποχρώσεις της συλλογής. Από την άλλη όμως υπήρχε και το tailoring, οι sharp γραμμές και τα αυστηρά κοψίματα, όλα στοιχεία συνυφασμένα με την κληρονομιά του οίκου Fendi. Έτσι η συλλογή είχε δύο πλευρές, όπως και η κάθε γυναίκα.

Εβδομάδα Μόδας Μιλάνου: Οι διαφάνειες ήταν το key trend του οίκου Fendi-1
©pixelformula

Οι Fendi τσάντες ήταν φυσικά στο επίκεντρο. H bag-centric συλλογή είχε να μας προτείνει μια τσάντα για κάθε look, όπως τις τρεις Baguette που αναβιώνουν με την βοήθεια δημιουργών της Ιταλίας και μας συστήνονται σε shearling εκδοχή, σε γούνινη, ή και από κασμίρ. O Kim Jones εξερευνά τους κώδικες του οίκου Fendi εμπνέοντας μια νέα γενιά καταναλωτών. Μπορεί το Fendi logo που σχεδίασε ο Karl Lagerfeld να θεωρείται κλασική αξία, ο ίδιος όμως αναζητά στοιχεία που θα κάνουν τον οίκο Fendi απόλυτα σύγχρονο.

Εβδομάδα Μόδας Μιλάνου: Οι διαφάνειες ήταν το key trend του οίκου Fendi-2
©pixelformula
Εβδομάδα Μόδας Μιλάνου: Οι διαφάνειες ήταν το key trend του οίκου Fendi-3
©pixelformula
Εβδομάδα Μόδας Μιλάνου: Οι διαφάνειες ήταν το key trend του οίκου Fendi-4
©pixelformula
Εβδομάδα Μόδας Μιλάνου: Οι διαφάνειες ήταν το key trend του οίκου Fendi-5
©pixelformula
Εβδομάδα Μόδας Μιλάνου: Οι διαφάνειες ήταν το key trend του οίκου Fendi-6
©pixelformula

Διαβάστε επίσης | 8 τρόποι να προσθέσετε την cream απόχρωση στην γκαρνταρόμπα σας