5-τάσεις-που-γεννήθηκαν-μέσα-από-την-resort-2022-σ-184893
©Max Mara

Ο οίκος Max Mara επέστρεψε στα show με μια συλλογή αφιερωμένη στο slow travelling, στο μυστικό του να γνωρίζεις και να απολαμβάνεις την ουσία της ζωής, που φαίνεται πως είναι και η νέα μας ανάγκη στην post-pandemic εποχή. Η Resort 2022 collection από την Ίσκια της Ιταλίας έχει όλα τα κομμάτια-κλειδιά, συνώνυμα της ανεπιτήδευτης κομψότητας που έχουμε ταυτίσει με τη φιλοσοφία της Max Mara.

5 τάσεις που γεννήθηκαν μέσα από την Resort 2022 συλλογή του οίκου Max Mara-1
©Max Mara

Η ιδέα των ταξιδιών ξανά στο επίκεντρο

Την περίοδο της καραντίνας ο καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Max Mara Ian Griffiths, άρχισε να ταξιδεύει με τη φαντασία του μέσα από τα δοκίμια του Capote για τα ταξίδια του στη Μεσόγειο των 50s. Ένα από τα μέρη στα οποία αναφέρεται ήταν και η Ίσκια της Ιταλίας. Μέσα από τις γραμμές ο Capote δίνει μια πλήρη αίσθηση της πολυτέλειας να παίρνεις το χρόνο σου για να γνωρίσεις ουσιαστικά ένα μέρος, της ουσίας του slow travelling, της διαδικασίας του να βρίσκεσαι κάπου και να ζεις τη στιγμή. Στο επίκεντρο βρίσκονται φυσικά και οι Κύκνοι της πέμπτης λεωφόρου, οι λαμπερές και κομψές γυναίκες που μετά το couture shopping στο Παρίσι αναζητούν ένα καταφύγιο για ανασύνταξη δυνάμεων και το βρίσκουν στην άγρια Ίσκια.

5 τάσεις που γεννήθηκαν μέσα από την Resort 2022 συλλογή του οίκου Max Mara-2
©Max Mara

Η γυναίκα μούσα

Το ατμοσφαιρικό show συνοδεύεται και από ένα μίνι φιλμ με την υπογραφή της Ginevra Elkann, εγγονής της Marella Agnelli, η οποία και μας ανοίγει την πόρτα στον κόσμο των Κύκνων του Capote, καθώς η Marella υπήρξε μια από αυτές. Ο Ian GrIffiths χρησιμοποίησε για την Resort 2022 το ροζ και το κόκκινο σε τόσο μεγάλη ένταση, αντανακλώντας τα γεράνια από τον κήπο που φυτρώνουν σε αφθονία στην Ίσκια.

5 τάσεις που γεννήθηκαν μέσα από την Resort 2022 συλλογή του οίκου Max Mara-3
©Max Mara
5 τάσεις που γεννήθηκαν μέσα από την Resort 2022 συλλογή του οίκου Max Mara-12
©Max Mara
MHT