70-χρόνια-max-mara-μέσα-από-7-συλλεκτικά-t-shirts-187368
©Max Mara

Για πολλούς αρχαίους πολιτισμούς, ο αριθμός 7 έχει συνδεθεί με την πληρότητα και τη γνώση, ενώ σύμφωνα με το αρχέτυπο Sage αντιπροσωπεύει τη δίαισθηση. Φέτος ο οίκος Max Mara γιορτάζει 70 χρόνια στο χώρο της μόδας, 70 χρόνια από την στιγμή που ο ιστορικός αυτός οίκος έγινε ο πρόδρομος του σημερινού prêt-à-porter. Γι’ αυτό και προσκάλεσε επτά καλλιτέχνες να αποτυπώσουν την ιστορία του σε επτά συλλεκτικά T-shirts, μέσω μιας σειράς εικόνων, δημιουργώντας την Anniversary Capsule Collection.

70 χρόνια Max Mara μέσα από 7 συλλεκτικά T-shirts-1
©Max Mara

Πρόκειται για τις περίφημες φωτογραφικές λήψεις του William Wegman των εξαιρετικά κομψών σκύλων Weimaraner που φορούν το καμηλό παλτό Max Mara 101801, τα Tshirts σε block prints από τον διάσημο εικονογράφο François Berthoud, τα σκίτσα και τα σχέδια που ανατέθηκαν στο θρυλικό μολύβι του Brunetta. Υπάρχουν ακόμη και τα ακαταμάχητα ναυτικά θεματικά γραφικά του Brian Grimwood που πρωταγωνίστησαν στη σκηνή του Max Mara S/S 2016 runway show και οι ποιητικές λήψεις αφιερωμένες στο κλασικό μπαλέτο που τραβήχτηκαν για την έκθεση «COATS!» το 2011 στη Μόσχα από τον Valery Katsuba με τα étoiles των Μπολσόι. Το teddy coat που φωτογραφήθηκε από την Brigitte Niedermair, η οποία εμπνεύστηκε από τους πίνακες της Ιταλικής Αναγέννησης. Τέλος, τα γραφικά prints, που εμφανίζονται στην πασαρέλα F/W 2021 στο Μιλάνο, είναι εμπνευσμένα από το έργο του Erberto Carboni. Αυτές οι εικόνες στροβιλίζονται σε έναν συνεχή χορό μεταξύ του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος.

70 χρόνια Max Mara μέσα από 7 συλλεκτικά T-shirts-2
©Max Mara

Τα Tshirts είναι κατασκευασμένα από πολυτελές, φρέσκο, καθαρό βαμβακερό ζέρσεΐ, έχοντας την τέλεια εφαρμογή στο γυναικείο σώμα. Πώς όμως ο οίκος Max Mara που έχει συνδεθεί με το luxury style, επέλεξε ένα βασικό κομμάτι όπως το T-shirt για να γιορτάσει την επέτειό του. Επειδή το Tshirt δεν αποτελεί μόνο ένα απλό crew neck top με κοντά μανίκια και ίσια γραμμή, είναι ένα «statement ένδυμα», που δίνει αμέτρητες δυνατότητες για συνδυασμούς, από πιο casual μέχρι elegant.

70 χρόνια Max Mara μέσα από 7 συλλεκτικά T-shirts-3
©Max Mara

“Το Tshirt είναι ένας πολύ απλός τρόπος για να πείτε στον κόσμο ποιος και τι πραγματικά είστε”, λέει ο Dennis Nothdruft, επικεφαλής του Μουσείου Μόδας και Κλωστοϋφαντουργίας στο Λονδίνο, και επιμελητής της σημαντικής έκθεσης “TSHIRT: CULTCULTURESUBVERSION” που είναι αφιερωμένη στο συγκεκριμένο ένδυμα. Μπορεί να αποτελεί το πιο απλό ρούχο, όμως σέβεται, αποκαλύπτει και ενδυναμώνει) την ταυτότητα αυτού που το φοράει και αποτελεί μεταφορά για το ήθος της μόδας της Max Mara τα τελευταία 70 χρόνια.

70 χρόνια Max Mara μέσα από 7 συλλεκτικά T-shirts-4
©Max Mara
70 χρόνια Max Mara μέσα από 7 συλλεκτικά T-shirts-5
©Max Mara
70 χρόνια Max Mara μέσα από 7 συλλεκτικά T-shirts-6
©Max Mara

Διαβάστε επίσης | Τα πιο elegant γυαλιά για το καλοκαίρι είναι Max Mara

MHT