αυτό-το-star-αξεσουάρ-από-τα-60s-μπορεί-να-φορ-301250
©Instagram/Elsa Hosk

Αν η δεκαετία των 90s και των 00’s επηρεάζει συνεχώς τη μόδα, το ρετρό στυλ έχει επίσης επιστρέψει τα τελευταία χρόνια. Οι fashion lovers αγαπούν ιδιαίτερα τη δεκαετία του ’60 και το vintage σηματοδοτεί την γκαρνταρόμπα τους χάρη στην επιστροφή basic κομματιών της εποχής όπως το βινύλ τζάκετ, τα two-tone slingbacks, τα τζιν με καμπάνα ακόμα και το φουλάρι.

Το μαντήλι είναι το star αξεσουάρ της δεκαετίας του 1960

Γεννημένο τον 18ο αιώνα στο Ηνωμένο Βασίλειο, αυτό το βρετανικό αξεσουάρ κατέκτησε τις Αμερικανίδες, έναν αιώνα αργότερα και φορέθηκε από fashion icons όπως η Joséphine Baker. Αλλά και η Jackie Kennedy, η Audrey Hepburn, η Elizabeth Taylor και η Grace Kelly ήταν ανάμεσα στις προσωπικότητες που δεν το αποχωρίζονταν από την καθημερινότητα τους, όπως ακόμη και πολλά icons από την Γαλλία την δεκαετία του 1960 που το έκαναν signature κομμάτι του στυλ τους. Από την Catherine Deneuve μέχρι την Brigitte Bardot, γυναίκες που αναγνωρίζονται στην ιστορία της μόδας για το αμίμητο στυλ τους, έχουν φορέσει το μαντήλι διπλωμένο σε σχήμα τριγώνου. Απαραίτητο για τα ταξίδια τους με ένα κάμπριο αυτοκίνητο, απελευθερώνεται από τη χρηστική του πτυχή για να καθιερωθεί ως αξεσουάρ μόδας από μόνο του.

Μοντέλα και cool girls ορκίζονται στο μαντήλι

Αρκετές δεκαετίες αργότερα, αυτό το αξεσουάρ δεν έχει χάσει την αξία του. Η απόδειξη βρίσκεται στις fashion insiders, από την Bella Hadid και επιβεβαίωσε ήδη την τάση στην αρχή της χρονιάς. Τον περασμένο Φεβρουάριο εμφανίστηκε στους δρόμους της Νέας Υόρκης με αυτό το αξεσουάρ που νομίζαμε ότι για λίγο καιρό είχε ξεχαστεί.

Και γρήγορα την ακολούθησαν άλλα top models όπως η Kendall Jenner και η Elsa Hosk που μας έδειξε ένα κρεμ μοντέλο με την υπογραφή του Gucci και ένα άλλο με πιο αφηρημένα μοτίβα. Η Kendall Jenner μας έδειξε το μαντήλι μαζί με ένα denim look που αγκαλιάζει την τάση του Cottagecore ή ένα ρούχο με αέρα dolce vita στην Amalfi coast, η μεγαλύτερη από τις αδερφές Jenner το φοράει τακτικά καλοκαίρι και χειμώνα.

Τον τελευταίο καιρό έχουν εμφανιστεί και άλλες stars που υιοθέτησαν το trend, όπως η Dua Lipa και η cover star της Vogue France για το Φεβρουαρίου 2023 Angèle, επέλεξε ένα ροζ μοντέλο με σχέδιο paisley.

Elsa Hosk

Αυτό το star αξεσουάρ από τα 60s μπορεί να φορεθεί χειμώνα και καλοκαίρι-1
©Instagram/Elsa Hosk

Kendall Jenner

Αυτό το star αξεσουάρ από τα 60s μπορεί να φορεθεί χειμώνα και καλοκαίρι-2
©Instagram/Kendall Jenner

Dua Lipa

Αυτό το star αξεσουάρ από τα 60s μπορεί να φορεθεί χειμώνα και καλοκαίρι-3
©Instagram/Dua Lipa

Angèle

Επειδή προσθέτει έξτρα στυλ σε κάθε εμφάνιση με μια ελκυστική απλότητα, το μαντήλι είναι ένα αξεσουάρ που αγαπούν πολύ τα cool κορίτσια. Η Nami Isackson και η Melissa Bon το έχουν ενσωματώσει στις εμφανίσεις τους και είναι ένα σημάδι ότι δεν πρόκειται απλώς για μια εποχιακή μόδα.

Αυτό το star αξεσουάρ από τα 60s μπορεί να φορεθεί χειμώνα και καλοκαίρι-4
©Instagram/Angèle

Nami Isackson

Αυτό το star αξεσουάρ από τα 60s μπορεί να φορεθεί χειμώνα και καλοκαίρι-5
©Instagram/Nami Ijackson

Melissa Bon

Αυτό το star αξεσουάρ από τα 60s μπορεί να φορεθεί χειμώνα και καλοκαίρι-6
©Instagram/Melissa Bon

Διαβάστε επίσης | Οι Γαλλίδες ορκίζονται στη νέα bucket bag για το 2024

MHT