cool-style-η-μπαντάνα-των-90s-00s-είναι-πάλι-το-αξεσο-144982
©@bellahadid on Instagram

Αρχικά, μία εξομολόγηση. Νόμιζα ότι είχαμε αποχαιρετήσει οριστικά το 2019 τη μόδα “φοράω ειρωνικά” την μπαντάνα των 90s/00s, καθώς ακόμα και οι πιο ένθερμοι νοσταλγοί της μόδας influencers του Instagram κουράστηκαν με αυτό το στυλιστικό τρικ. Όταν το αξεσουάρ συνέχισε να εμφανίζεται στις πασαρέλες για τη σεζόν AW20, φαινόταν να είναι εκτός τόπου – ένα μοδάτο δόλωμα πολυτελείας για το νεανικό κοινό με εμμονή στη νοσταλγία.

Cool Style: Η μπαντάνα των 90s/00s είναι (πάλι) το αξεσουάρ του καλοκαιριού-1
©Getty Images

Με εκατομμύρια μιλένιαλς να ανακαλύπτουν την ποπ κουλτούρα του παρελθόντος μέσα Instagram accounts όπως τα @90s.era, @90sanxiety and @90ssclassy, ένα παράθυρο στο πνεύμα και τον αυθορμητισμό των τελευταίων ημερών της αναλογικής εποχής, η συλλογική μας επανεκτίμηση της νοσταλγικής μόδας έφτασε στα ύψη την περίοδο της καραντίνας. Η Britney Spears βλέπει τα αξιοθέατα στο Τόκιο το 1999, η Jennifer Aniston και ο Brad Pitt ψάχνουν για σπίτι στο Malibu την ίδια χρονιά και η Carolyn Bessette – Kennedy ψωνίζει στη Βοστώνη το 1996 – ένα κατ’ εξακολούθηση χάζεμα σε ενσταντανέ του παρελθόντος. Προφανώς, υπάρχει μεγάλη στυλιστική έμπνευση (ογκώδεις σαγιονάρες, cargo παντελόνια, razor vests), αλλά είναι κι εκείνη η αφέλεια που υπήρχε εξαιτίας της έλλειψης των smartphones και των celebrity stylists.

Cool Style: Η μπαντάνα των 90s/00s είναι (πάλι) το αξεσουάρ του καλοκαιριού-2
©Getty Images

Αυτές οι throwback αναφορές σε A-list διάσημους που κυκλοφορούσαν με ό,τι εμφάνιση ήθελαν χωρίς κανένα ιδιαίτερο styling αποτελούν ανεξάντλητη έμπνευση και αναμφισβήτητα επηρεάζουν τη mainstream fashion διάθεση (με ένα “look εμπνευσμένο από τα cycling shorts της Πριγκίπισσας Νταϊάνας” τη φορά). Αλλά όταν ήρθε η ώρα για την περσινή, υποκινούμενη από το Instagram, επιστροφή της pop star μπαντάνας (παλιά καλή εποχή του MTV), η αναβίωση ενός αξεσουάρ που παλιότερα αγαπήθηκε πολύ από τους νέους έμοιαζε βεβιασμένη. Ίσως αρκετά κυριολεκτική, ίσως με μεγάλη αμηχανία, λίγο…Coachella στυλ;;

Cool Style: Η μπαντάνα των 90s/00s είναι (πάλι) το αξεσουάρ του καλοκαιριού-3
©Getty Images

Και ύστερα συνέβη το 2020.

Κόντρα σε όλες τις συμβουλές των ειδικών, αρπάξαμε το ψαλίδι της κουζίνας για να κόψουμε εκείνες τις (άνισες) αφέλειες λίγο πάνω από το φρύδι. Τα κάναμε μαντάρα όταν προσπαθήσαμε να πετύχουμε σπίτι μας εκείνο το ξανθό που είχαν οι πρωταγωνίστριες στην ταινία Blue Crush και επιμείναμε με το jade roller στο σαγόνι κάνοντας binge στο YouTube της σειράς The Simple Life με την Paris Hilton. Ξαφνικά, η μπαντάνα των 90s/00s εξελίχθηκε από ειρωνικό ινσταγκραμικό αξεσουάρ σε μία αρκετά καλή ιδέα για να πεταχτείς μέχρι το σούπερ μάρκετ (το look που τελειοποίησε η Dua Lipa) και για μία πινελιά στα μαλλιά λίγο πριν μπούμε στο επόμενο Zoom.

Cool Style: Η μπαντάνα των 90s/00s είναι (πάλι) το αξεσουάρ του καλοκαιριού-4
©Getty Images

Όταν πέρασε το Σαββατοκύριακο που ήταν να πραγματοποιηθεί το Coachella, είναι αλήθεια ότι αισθανθήκαμε το κενό – μία πραγματική έλλειψη από ψευτοειρωνικές αναφορές στο στυλ των 00s. Παρόλο, όμως, που οι μεγάλες συναθροίσεις κόσμου είναι εκτός συζήτησης, το στυλ και τα αξεσουάρ των Mary-Kate Olsen, TLC και Carolyn Bessette-Kennedy είναι ακόμα μέσα στη μόδα. Τώρα δεν είναι η ώρα για να μετανιώσουμε οτιδήποτε άσχημο κάναμε στα μαλλιά μας κατά τη διάρκεια της καραντίνας, τώρα είναι η ώρα να υιοθετήσουμε το αγαπημένο αξεσουάρ μαλλιών της Christina Aguilera.

Αγαπημένη αναβίωση της μπαντάνας, λυπούμαστε που σου δώσαμε τόση λίγη σημασία το 2019 και χαιρόμαστε που είσαι πάντα δίπλα μας όταν σε χρειαζόμαστε πιο πολύ απ’όλα.

Διαβάστε επίσης | 5 look που πρέπει να δοκιμάσετε πριν ξεκινήσει (επίσημα) το καλοκαίρι

MHT