cosmic-gardens-η-νέα-καμπάνια-kalogirou-μας-ταξιδεύει-στον-219735
©Φωτογράφος: Rene Habermacher

Η αισθητική της KALOGIROU που μεταλαμπαδεύεται από γενιά σε γενιά για περισσότερα από 130 χρόνια, γίνεται η βάση για την νέα καμπάνια «Cosmic Gardens», που θολώνει τα όρια ανάμεσα στο πραγματικό και το φανταστικό και αναδεικνύει όλα αυτά τα μοναδικά στοχεία που κρύβει ο καθένας μας. Η ποίηση συναντά την ουτοπία και τα όρια είναι ρευστά: ο χρόνος μένει στάσιμος ή τρέχει σε παράλληλες τροχιές; Η θάλασσα εκτείνεται στο άπειρο ή μήπως είναι ουρανός στην άκρη του ορίζοντα; Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που επιχειρεί να θέσει η καμπάνια Άνοιξη/Καλοκαίρι 2022, που καταφέρνει να καταργήσει τις διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στο ρεαλιστικό με το σουρεαλιστικό.

Cosmic Gardens: Η νέα καμπάνια KALOGIROU μας ταξιδεύει στον χρόνο-1
©Φωτογράφος: Rene Habermacher

Πηγή έμπνευσης πίσω από αυτό το αποτέλεσμα, είναι το ντοκιμαντέρ “Grey Gardens, η αληθινή ιστορία μαμάς και συνονόματης κόρης Edith Beale, θείας και ξαδέρφης της Τζάκι Κένεντι Ωνάση που ζούσαν απομονωμένες στα Xάμπτονς, φτιάχνοντας εκεί έναν δικό τους κόσμο. Οι Big Edie και Little Edie μέσα από τις εκκεντρικές εμφανίσεις τους, δημιουργούσαν καθημερινά δικές τους χαρακτηριστικές και άκρως στιλιστικές προτάσεις, περνώντας με αυτό τον τρόπο την καθημερινότητα τους, μακριά από τα όρια του χρόνου.

Cosmic Gardens: Η νέα καμπάνια KALOGIROU μας ταξιδεύει στον χρόνο-2
©Φωτογράφος: Rene Habermacher

Φυσικά ο βαθύτερος στόχος της νέας καμπάνιας της KALOGIROU, είναι να αποδείξει πως ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει τον δικό του κόσμο, ανεξάρτητα από τις συνθήκες, να γιορτάσει την μοναδικότητά του και όλα αυτά τα στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν. Μέσα από την εντυπωσιακή φωτογράφιση και το film, όπου κυριαρχούν τα έντονα χρώματα, η KALOGIROU αναδεικνύει τις νέες τάσεις και τις διαχρονικές αξίες της. Τα πιο δημοφιλή shoe trends της SS22 όπως τα πολύχρωμα kitten mules, τα φίνα cage strap σανδάλια, οι slingback πλατφόρμες με chunky τακούνια, τα ιριδίζοντα πέδιλα, αλλά και bag trends όπως οι ιδιαίτερες tote handbags από ψάθα και οι εμβληματικές τσάντες ώμου, συνυπάρχουν αρμονικά με τις ανδρικές δημιουργίες, που μοιάζουν να ξεπηδούν από τη φαντασία.

Η KALOGIROU καταφέρνει να συνδέσει τη σύγχρονη εποχή και τη διαχρονική ανάγκη για προσωπική ελευθερία και έκφραση. Η μια γενιά δίνει το χέρι στην επόμενη κι όλες οι τάσεις των μεγάλων οίκων μόδας συναντούν υποσχόμενα ταλέντα, με συνοδοιπόρο την KALOGIROU.

Cosmic Gardens: Η νέα καμπάνια KALOGIROU μας ταξιδεύει στον χρόνο-3
©Φωτογράφος: Rene Habermacher
Cosmic Gardens: Η νέα καμπάνια KALOGIROU μας ταξιδεύει στον χρόνο-4
©Φωτογράφος: Rene Habermacher

Μέσα από το mini film παρακολουθούμε ένα ζευγάρι παπούτσια διαδέχεται ένα ερωτευμένο ζευγάρι που χαλαρώνει σε μια βάρκα. Ένα ζευγάρι φλαμίνγκο διαδέχεται ένα ζευγάρι παιδιών που ξεδιψά από το ίδιο λάστιχο. Στο επόμενο πλάνο, γενιές και οράματα μπλέκονται, αλλά το στυλ παραμένει διαχρονικό. Βλέπουμε την κόρη και τη μαμά, ή μήπως ο χρόνος διαστέλλεται και βλέπουμε την ενήλικη εκδοχή της νεαρής γυναίκας; Λίγο πριν δύσει ο ήλιος, το κόκκινο της ελπίδας περπατά με βήμα αποφασιστικό δίπλα στο κύμα καλωσορίζοντας μια νέα εποχή.

Cosmic Gardens: Η νέα καμπάνια KALOGIROU μας ταξιδεύει στον χρόνο-5
©Φωτογράφος: Rene Habermacher
Cosmic Gardens: Η νέα καμπάνια KALOGIROU μας ταξιδεύει στον χρόνο-6
©Φωτογράφος: Rene Habermacher
Cosmic Gardens: Η νέα καμπάνια KALOGIROU μας ταξιδεύει στον χρόνο-7
©Φωτογράφος: Rene Habermacher

Οι συντελεστές:

Creative Direction & set design: Νίκος Υφαντής   Film: Χρήστος Θεολόγου  

Φωτογράφος: Rene Habermacher Styling: Ντάντα Ιωαννίδου   Hairstyling: Jose Quilano Makeup: Δήμητρα Αλτάνη Οργάνωση Παραγωγής: This is Not Another Agency