editorial-δεκεμβρίου-αστεροειδής-29834-295512
©Photographer: Panos Davios @ 10 Artists Management

«Η Σοφία Καικιλία Κάλος, επίσης γνωστή ως Μαρία Κάλλας (1923-1977), ήταν Ελληνίδα σοπράνο. Ήταν και παραμένει η εμβληματική ντίβα, εκείνη με την οποία συγκρίνονται οι άλλες». Αυτή ήταν η αιτιολόγηση της ονοματοδοσίας του αστεροειδούς 29834 από τη Διεθνή Αστρονομική Ένωση ως Mariacallas.

Στις 2 Δεκεμβρίου συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη γέννηση της La Divina, της γυναίκας που έμελλε να ζήσει μια ζωή κινηματογραφική, να συνδέσει το όνομά της με τις διασημότερες λυρικές σκηνές του κόσμου και να χαρακτηριστεί ως μία από τις σημαντικότερες σοπράνο του 20ού αιώνα και να αγαπηθεί όσο λίγοι από κοινό και κριτικούς. Το τεύχος που κρατάτε στα χέρια σας είναι εμπνευσμένο από τη ζωή και τους ρόλους της και, ασφαλώς, από το απαράμιλλο στιλ της.

Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι εδώ στη Vogue Greece που μας μίλησαν για εκείνη πέντε σπουδαίες καλλιτέχνιδες, η Monica Bellucci, η Fanny Ardant, η Μarina Abramović, η Κάτια Δανδουλάκη και η Μαρία Ναυπλιώτου, που υποδύθηκαν η καθεμία με τον δικό της ιδιαίτερο τρόπο τη θρυλική υψίφωνο.

Εγώ με τη σειρά μου θα σας προτείνω να ακούσετε την ηχογράφηση του 1956 της La Boheme του Giacomo Puccini και να χαθείτε στη μαγεία της φωνής της.

Photographer: Panos Davios @ 10 Artists Management. Fashion Director: Nicholas Georgiou. Makeup: Hara Papanicolaou @ 10 Artists Management. Hair: Christos Vourlis @ 10 Artists Management. Fashion assistant: Chrysa Chroni. Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία το Apollo Palm Hotel, Κραναού 3, Αθήνα. Πλεκτό ζιβάγκο Victoria Beckham, Enny Monaco. Πλεκτή φούστα από μαλλί και βαμβάκι με ενσωματωμένα 3D panels Victoria Beckham, Attica. Παπούτσια από λουστρίνι Stuart Weitzman, Kalogirou. Σκουλαρίκια και δαχτυλίδι από χρυσό 18Κ με διαμάντια, σμαράγδια και ζαφείρια, Ilias Lalaounis. 

Μην χάσετε τη Vogue Greece Δεκεμβρίου που κυκλοφορεί την Κυριακή 26 Νοεμβρίου με την Καθημερινή.