ένα-wardrobe-reality-check-από-τη-vestiaire-collective-141151
©Vestiaire Collective

Τα ρούχα μας αξίζουν μια δεύτερη ευκαιρία, λέει η Vestiaire Collective, ένα μότο το οποίο η γαλλική εταιρεία μεταπώλησης ρούχων και αξεσουάρ πολυτελείας κάνει πράξη από το 2009. Η έννοια ενός κυκλικού συστήματος μόδας βρίσκεται στο επίκεντρο αυτόν τον μήνα στο Vestiaire Collective, καθώς στις 22 Απριλίου γιορτάστηκαν τα 50 χρόνια του Earth Day.

Ένα παγκόσμιο κίνημα που ξεκίνησε το 1970 με σκοπό να υπογραμμίσει τα προβλήματα που δημιουργεί η ανθρώπινη παρέμβαση στο περιβάλλον, η Ημέρα της Γης δίνει την ευκαιρία για γόνιμες συζητήσεις και δράσεις. Η Vestiaire Collective γιορτάζει την Ημέρα της Γης όλο τον Απρίλιο, αλλά και πέρα από αυτόν, προτρέποντας εκείνους που αγαπούν τη μόδα να κάνουν τη διαφορά.

https://www.instagram.com/p/B_AaOBEJCUL/?utm_source=ig_web_copy_link

Και αυτή ξεκινάει από την προσωπική μας γκαρνταρόμπα, όπου η Vestiaire Collective μας καλεί να κάνουμε ένα Wardrobe Reality Check, με στόχο να αναλογιστούμε το περιβαλλοντολογικό αποτύπωμα των επιλογών μας για να χτίσουμε τη δική μας, πιο βιώσιμη γκαρνταρόμπα του μέλλοντος.

Ο οδηγός του Wardrobe Reality Check είναι απλός και παρουσιάζεται σε συνεργασία με την πρωτοβουλία Make Fashion Circular του Ellen MacArthur Foundation. Δύο ώρες, τσάντες και κουτιά για ξεκαθάρισμα και λίγη καλή μουσική είναι αρκετά για να ξεκινήσουμε. Τις υπόλοιπες οδηγίες μπορείτε να αναζητήσετε εδώ.

MHT