εβδομάδα-μόδας-μιλάνου-5-πράγματα-που-π-243135
©GoRunway

Η Gucci collection για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2023, που παρουσιάστηκε στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου, λέγεται πως είναι και η πιο προσωπική για τον Alessandro Michele.

Η έκπληξη

Ο Alessandro Michele έχοντας παρουσιάσει μια συλλογή με 68 looks, στο τέλος σήκωσε έναν τοίχο αποκαλύπτοντας ένα άλλο κοινό που παρακολουθησε ακριβώς το ίδιο show με τα ίδια πρόσωπα. Πρόκειται για 68 πανομοιότυπα μονοζυγωτικά δίδυμα τα οποία στην πορεία ενώθηκαν και περπάτησαν μαζί στο catwalk. Το show Twinsburg του οίκου Gucci ήταν μια ωδή στη δυαδικότητα που υπάρχει μέσα μας. Ο καθένας μας έχει δύο διαφορετικές αντίθετες πλευρές, σύμφωνα με τον Michele, ο οποίος δήλωσε πως κάποιες φορές συναντά το άλλο του μισό στη διάρκεια της νύχτας.

Εβδομάδα Μόδας Μιλάνου: 5 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τo Gucci SS23 show-1
©GoRunway

Ο ίδιος μεγάλωσε με δίδυμες

Ο Alessandro Michele μεγάλωσε με δύο μαμάδες, την βιολογική του μητέρα και την δίδυμη αδερφή της, που ήταν πανομοιότυπες και ντύνονταν με τα ίδια ρούχα. Ζούσαν στο ίδιο σπίτι και έπαιξαν κυριαρχικό ρόλο στη ζωή του. Οταν ο ίδιος ήταν επτά ετών, η θεία του πέθανε. Από τότε την περίμενε κάθε μέρα και πότε κάνεις δεν του είπε πως η θεία του δεν ήταν η μητέρα του. Αυτή η εμπειρία του γέννησε και την ιδέα της δυαδικότητας, το γεγονός πως δύο διαφορετικές προσωπικότητες ζουν μέσα μας και διαμορφώνουν τον χαρακτήρα μας. “Το Twinsburg είμαστε εμείς, το άλλο πρόσωπο που ζει μέσα μας και βγαίνει στην επιφάνεια όταν κάνουμε την εσωτερική μας αναζήτηση”, δήλωσε.

Εβδομάδα Μόδας Μιλάνου: 5 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τo Gucci SS23 show-2
©GoRunway

Έμπνευση από τα 80s 

Καθώς πρόκειται για μια προσωπική συλλογή του Alessandro Michele, άντλησε έμπνευση από τα 80s, όταν και μεγάλωσε. Το show θύμιζε ένα thrift store με Gucci street style vibes, τα οποία εκφράστηκαν με oversized ώμους, δερμάτινα joggers, power prints.

Εβδομάδα Μόδας Μιλάνου: 5 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τo Gucci SS23 show-3
©GoRunway

Τα πολιτικά μηνύματα

Η Ιταλία βρίσκεται λίγο πριν τις πολύ κρίσιμες εκλογές μετά την μεγάλη άνοδο της ακροδεξιάς για πρώτη φορά από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Τα δικαιώματα της LGBTQIA+ κοινότητας απειλούνται, μαζί με πολλές ακόμα ελευθερίες. Στην συλλογή είδαμε κομμάτια με το logo Fuori, που είναι και ο πρώτος οργανισμός ομοφυλόφιλων που ιδρύθηκε στη χώρα το 1971. “Δεν πρέπει να θεωρούμε τίποτα δεδομένο. Αυτές οι εκλογές έδειξαν πως οι ελευθερίες βάλλονται”, περιγράφει ο Alessandro Michele.

Εβδομάδα Μόδας Μιλάνου: 5 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τo Gucci SS23 show-4
©GoRunway

Η πιο προσωπική συλλογή του Michele

Οι συλλογές του Alessandro Michele για τον οίκο Gucci, πάντα αντανακλούν τα βιώματά του. Αυτή όμως ήταν σίγουρα η πιο προσωπική του κολεξιόν, όχι μόνο επειδή μίλησε για τις δύο μαμάδες του, αλλά και επειδή μέσα από την ψυχοθεραπεία ανακάλυψε αυτή τη δυαδικότητα μέσα του. “Όταν ξεκίνησα να βλέπω την ψυχοθεραπεύτριά μου, ήξερε πως φοβόμουν να πηγαίνω σε events”, είπε μιλώντας για μια πλευρά του χαρακτήρα του που πολλοί αγνοούν. “Μια μέρα της είπα πως πέρασα ωραία σε ένα event και μου είπε πως ήμουν με μια άλλη μου πλευρά, γι’ αυτό “. “Η δουλειά μου γίνεται όλο και πιο έντονη για εμένα. Προσπαθώ να κάνω πράγματα που απαιτούν πάθος, είναι πολύ πιο περίπλοκο πλέον να κάνω αυτή τη δουλειά. Είναι φορές που αναρωτιέμαι γιατί το κάνω. Σε έναν κόσμο όμως που η πολιτική είναι μια καταστροφή και ο πλανήτης μας το ίδιο, ως άνθρωποι το μόνο όπλο που έχουμε είναι να να φανταζόμαστε κάτι άλλο και να προσπαθούμε να το πετύχουμε. Δεν φτιάχνουμε απλά τσάντες και παπούτσια”.

Εβδομάδα Μόδας Μιλάνου: 5 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τo Gucci SS23 show-5
©GoRunway
Εβδομάδα Μόδας Μιλάνου: 5 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τo Gucci SS23 show-6
©GoRunway
Εβδομάδα Μόδας Μιλάνου: 5 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τo Gucci SS23 show-7
©GoRunway
Εβδομάδα Μόδας Μιλάνου: 5 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τo Gucci SS23 show-8
©GoRunway
Εβδομάδα Μόδας Μιλάνου: 5 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τo Gucci SS23 show-9
©GoRunway