φαρδιές-ζώνες-είναι-το-vogue-approved-trend-για-να-αναβ-268252
©Hunter Abrams

Εκτός από πολλές 70s αναφορές και λεπτομέρειες, το FW23 σόου του Michael Kors στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης είχε και αξεσουάρ που από την πρώτη στιγμή φάνηκε πως θα κάνουν buzz. Άλλωστε είναι γνωστό πως ο ίδιος ο σχεδιαστής είναι πολλά χρόνια στον χώρο για να γνωρίζει πολύ καλά πως σε αυτή τη βιομηχανία χρειάζεται να κάνεις αυτό που ξέρεις καλύτερα. Και εκείνος ξέρει σίγουρα πώς να κάνει το κοινό να τον ακολουθεί με κλειστά μάτια.

Αυτή τη φορά, το it piece που μονοπώλησε το ενδιαφέρον μας ήταν οι μεγάλες ζώνες με τις μεταλλικές αγκράφες που φορέθηκαν με ακρίβεια αλλά με το πιο effortless ύφος πάνω από φούστες ή φορέματα. Δερμάτινες, με ένα ιδιαίτερο σταυρωτό κλείσιμο και luxury υφή, λειτούργησαν από μόνες τους ως statement, παρόλο που αποτελούν μονάχα μια λεπτομέρεια στην τελική εικόνα.

Φαρδιές ζώνες: Είναι το Vogue approved trend για να αναβαθμίσετε κάθε σύνολο-1
©Hunter Abrams

Αν το late 00s design τους σας θυμίζει κάτι, είναι ίσως επειδή ο Kors είχε ξανά λανσάρει ένα αντίστοιχο σχέδιο σε συλλογές του 2004. Το αποτέλεσμα τότε ήταν να δημιουργηθούν μακρόσυρτες waiting list για την αγορά των συγκεκριμένων ζωνών, γεγονός που εξηγεί γιατί ο σχεδιαστής αποφάσισε να επανέλθει και να απογειώσει τη δημιουργία του σχεδόν 20 χρόνια μετά.

Φαρδιές ζώνες: Είναι το Vogue approved trend για να αναβαθμίσετε κάθε σύνολο-2
©Hunter Abrams

Το ιδιαίτερο με αυτές τις ζώνες είναι πως στην ουσία δεν έχουν κάποιο πρακτικό σκοπό, παρά μόνο το να αναβαθμίσουν τα σύνολά μας, διακοσμώντας με τον πιο σοφιστικέ τρόπο τα μακριά φορέματα ή τις θηλυκές φούστες μας. Πάνω από πλεκτά και εφαρμοστά dresses, καθώς και πάνω από μίντι φούστες με σκίσιμο στο πλάι – όπως είδαμε στην πασαρέα – το συγκεκριμένο αξεσουάρ απέδειξε πως αρκεί για να προσθέσει twist ακόμη και στις πιο απλές σιλουέτες, ενώ το low rise κόψιμό του εγγυάται το sexyness.

Φαρδιές ζώνες: Είναι το Vogue approved trend για να αναβαθμίσετε κάθε σύνολο-3
©Hunter Abrams
Φαρδιές ζώνες: Είναι το Vogue approved trend για να αναβαθμίσετε κάθε σύνολο-4
©Hunter Abrams

Διαβάστε επίσης | Clogs: Είναι τα πιο κομψά και άνετα παπούτσια της άνοιξης 2023

MHT