fileps-scrapbook-flora-taubner-μόδα-με-βραδύτητα-203361

Οι δημιουργίες της Flora Taubner αντανακλούν την πραγματικότητα της καθημερινότητας στην καλύτερη εκδοχή της. Η έννοια του χρόνου και η αξία ενός ρούχου αποτελούν για τη Γερμανίδα σχεδιάστρια την αφετηρία της δημιουργικότητάς της. 

Filep Motwary: Η συλλογή σας με τον τίτλο “Αξία” ανακηρύχθηκε νικήτρια στο φετεινό διαγωνισμό της Neo.Fashion ενώ παρέλαβε και το βραβείο της καλύτερης σχεδιάστριας μόδας για το φετινό έτος.  Τι σημαίνει για σας μια τόσο μεγάλη αναγνώριση; 

Flora Taubner: Για να είμαι ειλικρινής, δεν με αφορά καθόλου η ταχύτητα με την οποία λειτουργεί η μόδα όπως τη γνωρίζουμε. Τη βρίσκω κάπως κλισέ.

Ωστόσο, δεν θα ήθελα να φανώ αγνώμων απέναντι στην τεράστια ευκαιρία που μου δόθηκε μέσα από την εκπληκτική διοργάνωση της Neo.Fashion και αλλά και την τόσο θερμή στήριξη που έλαβα από την Mercedes Benz! Πήρα την αναγνωρισιμότητα  που τόσο χρειαζόμουν. Πλέον θα ήθελα να έρθω ακόμα πιο κοντα με τους πελάτες μου και να χτίσουμε μια σχέση πιο προσωπική και γεμάτη εμπιστοσύνη, μέσα από το διάλογο μαζί τους. Θα συνεχίσω την έρευνα για την εξεύρεση λύσεων σε θέματα που υστερούν όπως η βιωσιμότητα. Ο στόχος μου παραμένει η ουσιαστική χρήση του χρόνου και της δημιουργικότητας μου! Είναι ο παράγοντας που χρειάζομαι για να επικοινωνήσω τη δουλειά μου σε όλα τα επίπεδα και έτσι ο κόσμος να κατανοήσει όλα όσα έχω να πώ χωρίς πίεση.

Filep’s Scrapbook: Flora Taubner – Μόδα Με Βραδύτητα-1
©VALUE | Flora Taubner © SuperMario
1/6
Native Share

FM: Θα ήθελα να μας πείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη συγκεκριμένη συλλογή.

FT: Κάθε look αποτελεί ένα είδος αντιδρασης προς τον κόσμο της μόδας ή καλύτερα μια αντανάκλαση της πραγματικότητας, μαζί με την καλύτερη εκδοχή της για να μπορεί να υπάρχει σύγκριση. Με λίγα λόγια, πρόκειται για μια σουρεαλιστική απόδοση της κοινωνίας μας. Μου αρέσει να πειραματίζομαι με κοινωνικά θέματα τα οποία προσπαθω να μεταφέρω μέσα από το ρούχο φορεμένο στο σώμα θέλοντας με αυτό τον τρόπο να δημιουργήθουν ερωτήματα στον θεατή. Προσπαθώ να πετύχω κάποιο είδος επαναβαθμονόμησης σε σχέση με το τί πραγματικά έχει αξία και τι όχι στη μόδα!

Filep’s Scrapbook: Flora Taubner – Μόδα Με Βραδύτητα-2
©VALUE | Flora Taubner © SuperMario
2/6
Native Share

FM: Τελικά ποιοι παράγοντες καθορίζουν την αξία του ενδύεσθαι; 

FT: Η αξία της μόδας υπόκειται στα μάτια του θεατή. Ο κάθε άνθρωπος αντιλαμβάνεται την έννοια του ρούχου διαφορετικά και πιστευω πως είναι μια πολύ καλή στιγμή για να απελευθερωθούμε ενδυματολογικά από τους κοινωνικούς κανόνες που πιθανόν να μας περιορίζουν! Σε αυτή την επανάσταση οφείλουμε να καταργήσουμε όσες ιδέες δεν είναι πλέον βιώσιμες τόσο σε σχέση με το σήμερα όσο και το μέλλον.

Filep’s Scrapbook: Flora Taubner – Μόδα Με Βραδύτητα-3
©VALUE | Flora Taubner © SuperMario
3/6
Native Share

FM: Με ποιους τρόπους συνδέεται η δουλειά σας με την τεχνολογία και πως φαντάζεστε τη μόδα του μέλλοντος; Θα συνεχίσουν τα μεγάλα brands να αποτελούν μέρος της βιομηχανίας ή όχι;

FT: Ειναι γεγονός ότι η τεχνολογία εξελίσσεται όλο και περισσότερο σε ένα πιο εδραιωμένο σύστημα. Κατα τη γνώμη μου είναι πολύ πιο ουσιώδες για τη βιομηχανία να επενδύσει σε βιώσιμους τρόπους παραγωγής. Η χειροτεχνία όπως και οι υπόλοιπες μέθοδοι που επιτρέπουν την ατομική επιρροή στη δημιουργικότητα τείνουν να εξαφανιστούν και πρέπει να κάνουμε κάτι για να το αποτρέψουμε!

Filep’s Scrapbook: Flora Taubner – Μόδα Με Βραδύτητα-4
©VALUE | Flora Taubner © SuperMario
4/6
Native Share

FM: Ποιος πιστεύετε ότι είναι ο ρόλος ενός σχεδιαστή μόδας σήμερα, τόσο πρακτικά όσο και ιδεολογικά;

FT: Υπαρχουν στιγμες που πέφτω σε υπαρξιακές κρίσεις και ερωτήματα για όλα όσα κάνω και τον αντίκτυπο που ενδεχομένως μπορούν να έχουν στο κόσμο ώστε να γίνει καλύτερος. Αυτο που με συναρπάζει ειναι οι αμέτρητοι συνδυασμοί που προκύπτουν μεταξύ μόδας και τέχνης μέσα στα πλαίσια της βιομηχανίας της μόδας που ευτυχώς σήμερα, πέρα από τις πασαρέλες, αφορά πολύ περισσότερα και ενδιαφέροντα θέματα.

Filep’s Scrapbook: Flora Taubner – Μόδα Με Βραδύτητα-5
©VALUE | Flora Taubnerleft Getty Images for Nowadays – right SuperMario
5/6
Native Share

Οι τέχνες βοηθούν τον κόσμο να γίνει ακόμα πιο όμορφος συναρπαστικός και την ίδια στιγμή επισημαίνει τις ελλείψεις ενώ θέτει τα σωστά ερωτήματα και μας ευαισθητοποιήει. Η τέχνη μας βοηθά να επικοινωνήσουμε μεταξύ μας συναισθηματικά! Καμία διαφημιστική καμπάνια  δεν μπορεί να το πετύχει σε τέτοιο βαθμό. Ο υψηλότερος στόχος ενός σχεδιαστή μόδας οφείλει να είναι η συνεισφορά του στην καλυτέρευση του κόσμου. Δυστυχώς οι τεχνολογικές διέξοδοι συχνά παραμορφώνουν το ρόλο του σχεδιαστη, ωστόσο πιστεύω πως η ισορροπία μεταξύ των δύο είναι θέμα αρχής.

Filep’s Scrapbook: Flora Taubner – Μόδα Με Βραδύτητα-6
©VALUE | Flora Taubnerleft Getty Images for Nowadays – right SuperMario
6/6
Native Share
MHT