οι-τοπ-στιγμές-από-το-chanel-metiers-dart-show-203323

Αφού πέρυσι μας ταξίδεψε στο παραμυθένιο Château de Chenonceau στην Κοιλάδα του Λίγηρα, φέτος ο οίκος Chanel επέστρεψε στη βάση του για το Métiers d’Art 2021/22 show, στο hub Le19M, στην καρδιά του Παρισιού.

Το σκηνικό του show

Η συλλογή Métiers d’Art του οίκου Chanel, τιμά όλους αυτούς τους δημιουργούς που κρύβονται πίσω από τα εντυπωσιακά κεντήματα, τους shoe-makers και όλους όσοι δίνουν ζωή στα υφάσματα. Η επιστολή αγάπης εστάλη από την καρδιά της δράσης, το Le 19M, στο 19ο διαμέρισμα του Παρισιού και παράλληλα ένας από τους αγαπημένους αριθμούς της Coco Chanel. Σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Rudy Ricciotti, σαν ένας χώρος έκφρασης όπου υφαίνεται η τέχνη της υψηλής ραπτικής και η μαγεία της μόδας.

Οι τοπ στιγμές από το Chanel Métiers d’Art show-1
©Chanel
1/16
Native Share

Στοιχεία από τον κινηματογράφο

Ενώ οι καλεσμένοι του show είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά πως μοιάζουν τα headquarters της Chanel και τα ατελιέ, όσοι παρακολούθησαν το show διαδικτυακά, είδαν και ένα short film που επιμελήθηκε ο χορογράφος και χορευτής Dimitri Chamblas. Δημιουργήθηκε για να αποτυπώσει αυτό το παιχνίδι ανάμεσα στις graphic textures και τις πολύτιμες λεπτομέρειες, ρίχνοντας μια ματιά στο iconic καμέλιες του Lemarié και στα two-tone Massaro Mary Janes, που σε αυτή την συλλογή διακοσμήθηκαν με πέρλες. Ένα σύντομο μεν φιλμ, που όμως εμβαθύνει όντως στην ιστορία του οίκου.

Οι τοπ στιγμές από το Chanel Métiers d’Art show-2
©Chanel
2/16
Native Share

Το tweed βγήκε στο street style

Η Virginie Viard συνεχίζει να προσθέτει την πιο νεανική οπτική της στον οίκο Chanel. Αυτή η Métiers d’Art συλλογή είναι η πιο μητροπολιτική και σοφιστικέ ταυτόχρονα, δήλωσε η ίδια περιγράφοντας τα tweed τζάκετ σε χαλαρή γραμμή που διακοσμήθηκαν με τις κεντημένες λεπτομέρειες του Lesage. Τα πλεκτά με τη slouchy γραμμή και τα μανίκια σαν φούτερ, τα cardigan με το double C logo, όλα είχαν μια street style αισθητική. Φανταστείτε την Jennie των Blackpink με αυτά τα look και το τέλειο eyeliner.

Οι τοπ στιγμές από το Chanel Métiers d’Art show-3
©Chanel
3/16
Native Share

Τα λαμπερά κοσμήματα

Τα κοσμήματα αποκαλύφθηκαν σε layers και με τον γνωστό rock n roll τρόπο της Virginie Viard. Αν σχεδιάζετε να κάνετε το απαραίτητο Chanel-ify στο μπουντουάρ σας λίγο πριν τις γιορτές, φορέστε δύο μεγάλα βραχιόλια πάνω από δερμάτινα μακριά γάντια ή και μια ζώνη με πέρλες, όπως ακριβώς είδαμε και στην Métiers d’Art 2021/22 collection.

Οι τοπ στιγμές από το Chanel Métiers d’Art show-4
©Chanel
4/16
Native Share

Η νύφη φορά παγιέτες

Δεν μπορούμε να σκεφτούμε πιο cool νύφη από την Mica Argañaraz, που έκλεισε το show φορώντας ένα σετ από παγιέτες και κεντημένες πέρλες, με μαύρο σατέν φιόγκο δεμένο στη μέση. Το bridal look ολοκληρώνει ένα casual παλτό φορεμένο ανοιχτό. Δεν πρόκειται για ένα κλασικό νυφικό στυλ προφανώς, αλλά έχουμε μάθει πλέον την παράδοση της Chanel να μας δίνει πάντα κάτι απροσδόκητο και διαφορετικό.

Οι τοπ στιγμές από το Chanel Métiers d’Art show-5
©Chanel
5/16
Native Share
Οι τοπ στιγμές από το Chanel Métiers d’Art show-6
©Chanel
6/16
Native Share
Οι τοπ στιγμές από το Chanel Métiers d’Art show-7
©Chanel
7/16
Native Share
Οι τοπ στιγμές από το Chanel Métiers d’Art show-8
©Chanel
8/16
Native Share
Οι τοπ στιγμές από το Chanel Métiers d’Art show-9
©Chanel
9/16
Native Share
Οι τοπ στιγμές από το Chanel Métiers d’Art show-10
©Chanel
10/16
Native Share
Οι τοπ στιγμές από το Chanel Métiers d’Art show-11
©Chanel
11/16
Native Share
Οι τοπ στιγμές από το Chanel Métiers d’Art show-12
©Chanel
12/16
Native Share
Οι τοπ στιγμές από το Chanel Métiers d’Art show-13
©Chanel
13/16
Native Share
Οι τοπ στιγμές από το Chanel Métiers d’Art show-14
©Chanel
14/16
Native Share
Οι τοπ στιγμές από το Chanel Métiers d’Art show-15
©Chanel
15/16
Native Share
Οι τοπ στιγμές από το Chanel Métiers d’Art show-16
©Chanel
16/16
Native Share

Διαβάστε επίσης | Chanel Cruise 21/22: Οι 10 τάσεις του show

MHT