fileps-scrapbook-heaven-tanudiredja-η-ομορφιά-βρίσκεται-στις-ατ-294658

Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης εβδομάδας μόδας Rakuten που έλαβε χώρα στο Tokyo και αφορούσε τις συλλογές για το χειμώνα που έρχεται, ο ινδονήσιος δημιουργός HEAVEN TANUDIREDJA παρουσίασε μια συλλογή γυναικείων ενδυμάτων που περιλαμβάνει έναν συνδυασμό σκόπιμα ατελών υλικών και μοτίβων. Στην αποκλειστική συνέντευξη που έδωσε στον Filep Motwary, o Heaven αποκαλύπτει τα μυστικά της επιτυχίας του.

Ξεκινήσατε την καριέρα σας αμέσως μετά τις σπουδές στο Βέλγιο, ως σχεδιαστής αξεσουάρ και κοσμημάτων. Τι σας ώθησε να προχωρήσετε στο σχεδιασμό ρούχων, ως επιπρόσθετο κομμάτι της υπογραφής σας;  

Η μόδα και η έννοια του ρούχου κέντρισαν το ενδιαφέρον μου από πολύ νωρίς. Αποφάσισα να κάνω το μεγάλο βήμα πριν να είναι πολύ αργά. Ο λόγος που συνεχίζω να ασχολούμαι με το κόσμημα είναι γιατί οι δημιουργίες μου έχουν μεγάλη απήχηση και είναι ένας τρόπος για να ζήσω. Σε σχέση με την προσέγγιση που εφαρμόζω στο κόσμημα είναι ή ίδια με εκείνη που έχουν τα ρούχα με την υπογραφή HEAVEN TANUDIREDJA. Πρόκειται για μια συνεχή αναζήτηση νέων υφών και του διαλόγου που προκύπτει με το σώμα που τα φοράει.

Filep’s Scrapbook: HEAVEN TANUDIREDJA – Η ομορφιά βρίσκεται στις ατέλειες! -1
©Heaven Tanudiredja FW23 © Otsuka Mizusu
1/7
Native Share

Ποιο είναι το μυστικό για να παραμείνει κάποιος επίκαιρος στη μόδα και στις αλλαγές που φέρνει ο χρόνος; 

Δεν είμαι σίγουρος αν πράγματι ακολουθώ το μονοπάτι που λέγεται επικαιρότητα. Αυτό που με απασχολεί είναι το πως θα κάνω ένα ρούχο πιο ενδιαφέρον. Σε αυτή την έγνοια ανταποκρίνομαι τόσο πρακτικά όσο και συναισθηματικά ενώ αποτελεί τον τρόπο να διοχετεύσω τις σκέψεις μου. Σε μια εποχή που όλα συμβαίνουν σε μεγάλες ταχύτητες, με ενδιαφέρει η βραδύτητα ώστε να επιτευχθεί η ισορροπία. Δουλεύω σε ένα εργαστήριο με λιγότερα από δέκα άτομα και είναι οι μόνοι άνθρωποι που βρήκα να αντέχουν να δουλέψουν μαζί μου χωρίς να τους ενδιαφέρει η αίσθηση του χρόνου. Τους αρκει δημιουργήσουν αψεγάδιαστες δημιουργίες για μένα, ώστε να είμαι ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα.

Filep’s Scrapbook: HEAVEN TANUDIREDJA – Η ομορφιά βρίσκεται στις ατέλειες! -2
©Heaven Tanudiredja FW23 © Otsuka Mizusu
2/7
Native Share

Ποιο το σημείο εκκίνησης της συλλογής FW23, από πού αντλεί την έμπνευσή της;

Ανέκαθεν με γοήτευουν η δυναμική της σκέψης, ο εγκεφαλικός λαβύρινθος και το μονοπάτι που ακολουθεί μια απόφαση, καλή ή κακή, μέχρι να γίνει πράξη. Με συναρπάζει η ιδέα της γενετικής,  η μελέτη των γονιδίων, της κληρονομικότητας και της βιοποικιλότητας στους ζωντανούς οργανισμούς. Αυτά τα θέματα αποτέλεσαν το έναυσμα για την νέα μου συλλογή και τα μετέφρασα μέσα από υφές και σχήματα.

Filep’s Scrapbook: HEAVEN TANUDIREDJA – Η ομορφιά βρίσκεται στις ατέλειες! -3
©Heaven Tanudiredja FW23 © Otsuka Mizusu
3/7
Native Share

Πώς τροφοδοτεί την έμπνευση σας η γυναικεία φύση και πως μπορεί ένα ρούχο να ξεπεράσει την εμπορική του διάσταση;

Μια έντονη προσωπικότητα είναι πάντα γοητευτική, σε αντίθεση με την αψεγάδιαστη εξωτερική ομορφιά ή την καλή συμπεριφορά που με κάνουν να πλήττω. Στις μέρες μας, ένα φόρεμα που δεν τα πήγε τόσο καλά στα social media, δυστυχώς δεν σημαίνει και πολλά.

Είμαι πραγματικά ευτυχισμένος όταν βλέπω γυναίκες να φορούν παλαιότερες συλλογές μου γιατί αυτό δείχνει πως κάνω σωστά τη δουλειά μου. Το αντιλαμβάνομαι σαν μια μουσική επιτυχία, ως ένα καλογραμμένο τραγούδι που έχει διάρκεια στο χρόνο και μας φέρνει στο νου αναμνήσεις ενώ συνεχίζει να αγγίζει τις νεότερες γενιές. Εύχομαι οι πελάτισσες μου να φοράνε τα ρούχα μου για πολλά χρόνια ακόμα και μέσα σε αυτά να ζήσουν τις σημαντικότερες στιγμές της ζωής τους.

Filep’s Scrapbook: HEAVEN TANUDIREDJA – Η ομορφιά βρίσκεται στις ατέλειες! -4
©Heaven Tanudiredja FW23 © Otsuka Mizusu
4/7
Native Share

Πώς αντιλαμβάνεστε το γενικότερο πλαίσιο της μόδας; Τι χρειάζεται να αλλάξει κατά τη γνώμη σας;

Συχνά νιώθω ότι η βιομηχανία της μόδας στοχεύει μόνο στο χρήμα και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα πολλά από τα στοιχεία που την συνθέτουν μόδα, όπως π χ το συναίσθημα, να χάνονται. Δεν χρειάζεται πάντα τα πράγματα να αποσκοπούν σε κάτι υλικό και να περιορίζονται μέσα στο πλαίσιο της λογικής μιας επιχείρησης. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να κάνω τους ανθρώπους χαρούμενους με τη δουλειά μου και μετά οτιδήποτε άλλο!

Filep’s Scrapbook: HEAVEN TANUDIREDJA – Η ομορφιά βρίσκεται στις ατέλειες! -5
©Heaven Tanudiredja FW23 © Otsuka Mizusu
5/7
Native Share
Filep’s Scrapbook: HEAVEN TANUDIREDJA – Η ομορφιά βρίσκεται στις ατέλειες! -6
©Heaven Tanudiredja FW23 © Otsuka Mizusu
6/7
Native Share
Filep’s Scrapbook: HEAVEN TANUDIREDJA – Η ομορφιά βρίσκεται στις ατέλειες! -7
©Heaven Tanudiredja FW23 © Otsuka Mizusu
7/7
Native Share