fileps-scrapbook-natali-ρομαντισμός-εύκαμπτη-γεωμετρ-321305

Η Νάταλι Κωνσταντινίδη είναι συνήθως απασχολημένη σχεδιάζοντας ρούχα που εκπέμπουν θηλυκότητα και χαρακτηρίζονται από καθαρές γραμμές και περίτεχνα μοτίβα. Με σπουδές στο Fashion Institute of Technology της Νέας Υόρκης, μια συνεργασία με τον Geoffrey Beene και ένα σύντομο πέρασμα από τα περιοδικά μόδας όπου εργάστηκε ως στυλίστα, το 2007 αποφάσισε να ξεκινήσει τη δική της γραμμή με το όνομα Natali. Πολύ σύντομα κατέκτησε τον κόσμο. O Filep Motwary συνάντησε την Kύπρια σχεδιάστρια μόδας στη Χάγη.

Filep’s Scrapbook: Natali, ρομαντισμός & εύκαμπτη γεωμετρία!-1
©Natali SS24 © Tania Kezha
1/9
Native Share

Γιατί αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τη μόδα κ. Κωνσταντινίδη;

Αφορμή στάθηκε η μητέρα μου η οποία ήταν μοδίστρα και με θυμάμαι ως παιδί να τη χαζεύω με τις ώρες. Η ικανότητά της να φτιάχνει διαφορετικά ρούχα από ένα κομμάτι ύφασμα ήταν για μένα κάτι το εξωπραγματικό.

Προσπαθούσα να τη μιμηθώ περνώντας αμέτρητες ώρες στο ατελιέ της φτιάχνοντας τις δικές μου, αφελείς δημιουργίες, κάνοντας πειραματισμούς. Μπορώ να πω πως αυτή η παιδική μου εμπειρία με ψυχαγωγούσε σε τέτοιο βαθμό που κατέληξε να γίνει η καθημερινότητά μου. Η αγάπη μου για τη μόδα έγινε έμμονη και με αποτέλεσμα να θέλω να ασχοληθώ μόνο με αυτό.

Filep’s Scrapbook: Natali, ρομαντισμός & εύκαμπτη γεωμετρία!-2
©Natali SS24 © Tania Kezha
2/9
Native Share

Η νέα σας συλλογή είναι μια ωδή στη θηλυκότητα. Μιλήστε μας τα κυριότερα της χαρακτηριστικά την αφετηρία της.

Το γυναικείο σώμα αποτελεί την πυξίδα των συλλογών μου. Αυτή τη φορά προσπάθησα να δώσω τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη θηλυκότητά επιλέγοντας να εστιάσω σε κάποια σημεία όπως το ντεκολτέ, την πλάτη και τους ώμους που αποτελούν ίσως τα πιο αισθησιακά σημεία του σώματος. Μέσα από σχήματα και διακοσμητικές λεπτομέρειές προσπάθησα να πετύχω την ιδανική προβολή τους.

Filep’s Scrapbook: Natali, ρομαντισμός & εύκαμπτη γεωμετρία!-3
©Natali SS24 © Tania Kezha
3/9
Native Share

Από την εμπειρία σας, ποιοι παράγοντες καθορίζουν την αξία των ρούχων που επιλέγουμε να φοράμε ή να κρατάμε στην γκαρνταρόμπα μας για χρόνια;

Πιστεύω πως η αξία του ρούχου εξαρτάται από τα συναισθήματά που σου προκαλεί όταν το φοράς. Ο χρόνος που περνά ένα ρούχο στην κατοχή μας και οι εμπειρίες που βιώνουμε φορώντας το μας χαρίζουν μνήμες, συναισθήματα αλλά και τη δυνατότητα έκφρασης και αυτοπροβολής. Συνεπώς, τα ρούχα είναι μέρος της προσωπικότητας μας.

Filep’s Scrapbook: Natali, ρομαντισμός & εύκαμπτη γεωμετρία!-4
©Natali SS24 © Tania Kezha
4/9
Native Share

Πώς μπορεί ένα φόρεμα να ξεπεράσει την εμπορική του διάσταση; Ποια η γενικότερη αντίληψή που έχετε για το σώμα πάνω στο οποίο βασίζεται ο σχεδιασμός σας.

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που το καθορίζουν αυτό. Στη δουλεία μου δίνω ιδιαίτερή σημασία στην ανάμειξή καθαρών γραμμών με έντονα σχήματά και λεπτομέρειές (cutouts) με ορατά αρκετά γυμνά σημεία του σώματος Η αυθεντικότητά, η ιστορία πίσω από το ρούχο, η δεξιοτεχνία και διαχρονικότητά του, είναι μερικά από τα στοιχεία που κάνουν ένα ρούχο ξεχωριστό.  Κάθε σώμα είναι μοναδικό και αποτελεί πλατφόρμα μετάλλαξης και επικοινωνίας με το μέσα μας και με τους άλλους.

Filep’s Scrapbook: Natali, ρομαντισμός & εύκαμπτη γεωμετρία!-5
©Natali SS24 © Tania Kezha
5/9
Native Share

Με ποιο τρόπο οι γυναίκες, η γυναικεία φύση γενικότερα, η ηλικία και οι σχέσεις σας με το γυναικείο φύλο αποτελούν έμπνευση για εσάς;

Κάθε γυναίκα αποτελεί για μένα πηγή έμπνευσής. Δεν πιστεύω στην ηλικία και στους αριθμούς. Πιστεύω πως αν μια γυναίκα είναι δυναμική, αυθεντική, με προσωπικότητά, ξέρει να αγαπά τον εαυτό της και να τον φροντίζει μου αρκεί. Επίσης, η ατομική κομψότητά είναι για μένα το βασικότερο συστατικό της αισθητικής αρμονίας.

Filep’s Scrapbook: Natali, ρομαντισμός & εύκαμπτη γεωμετρία!-6
©Natali SS24 © Tania Kezha
6/9
Native Share
Filep’s Scrapbook: Natali, ρομαντισμός & εύκαμπτη γεωμετρία!-7
©Natali SS24 © Tania Kezha
7/9
Native Share
Filep’s Scrapbook: Natali, ρομαντισμός & εύκαμπτη γεωμετρία!-8
©Natali SS24 © Tania Kezha
8/9
Native Share
Filep’s Scrapbook: Natali, ρομαντισμός & εύκαμπτη γεωμετρία!-9
©Natali SS24 © Tania Kezha
9/9
Native Share
MHT