fileps-scrapbook-victor-weinsanto-φουτουριστικό-καμπαρέ-209747

Ο Victor Weinsanto εκπαιδεύτηκε στα ατελιέ των Y/Project, Maxime Simoens, Chloé και του Jean Paul Gaultier προτού λανσάρει τη δική του επώνυμη σειρά. Η καλοκαιρινή του συλλογή περιλαμβάνει στοιχεία από τα βιώματα του ως κλασικός χορευτής μαζί με την αγάπη του για τις τέχνες και το θέαμα!

Filep Motwary: Απο που αντλεί την έμπνευση της η καλοκαιρινή σας συλλογή; 

Victor Weinsanto: Αφετηρία μου αυτή τη φορά είναι οι αλσατικές μου ρίζες και οι παραδοσιακές φορεσιές από την περιοχή της Αλσατίας που βρίσκεται στην ανατολικότερη πλευρά της Γαλλίας. Η περιοχή αποτέλεσε διεκδικούμενη και γκρίζα περιοχή αρκετές φορές στην ιστορία αφού συνορεύει με τη Γερμανία. Στη συλλογή μπορείτε να βρείτε προφανείς αναφορές στους αλσατικούς κόμπους, τα pretzel, το khougloff ή το ύφασμα τύπου kelsh.

Filep’s Scrapbook: Victor Weinsanto – Φουτουριστικό Καμπαρέ-1
©WEINSANTO SS22 © Maxwell Aurelien James
1/7
Native Share

FM: Γιατί είναι τόσο έντονη η παρουσία των όγκων στη δουλειά σας; 

VW: Πράγματι, με γοητεύουν οι όγκοι σε όλες τις μορφές τους, άλλοτε σε μικρή ή μεγάλη κλίμακα, κοντά στη γραμμή της μέσης, στους ώμους και την πλάτη. Με γοητεύει ο τρόπος που μεταβάλλουν το ανθρώπινο περίγραμμα! 

Filep’s Scrapbook: Victor Weinsanto – Φουτουριστικό Καμπαρέ-2
©WEINSANTO SS22 © Maxwell Aurelien James
2/7
Native Share

FM: Πώς θα περιγράφατε την περίοδο που διανύουμε, αισθητικά και θεωρητικά; Ποιοι είναι οι στόχοι σας μετά την πανδημία; 

VW: Νιώθω τυχερός που η πωλήσεις μου δεν επηρεάστηκαν καθόλου από την περίοδο της παγκόσμιας επανεκκίνησης που διανύουμε. 

Πολλοί νέοι σχεδιαστές χρησιμοποίησαν την πανδημία για να τολμήσουν επιτέλους να λανσάρουν το brand τους και μαζί τους κι εγώ! Ξεκίνησα την επωνυμία μου μόλις μια εβδομάδα πριν από το lockdown. Η αλήθεια είναι πως δεν πίστευα ότι τα πράγματα θα πήγαιναν τόσο θετικά. Η μεγαλύτερη πρόκληση ωστόσο παραμένει η προώθηση της δουλειάς μου πέρα από τον κύκλο των ανθρώπων που εργάζονται στη μόδα και να γίνει γνωστή στο ευρύ κοινό.

Filep’s Scrapbook: Victor Weinsanto – Φουτουριστικό Καμπαρέ-3
©WEINSANTO SS22 © Maxwell Aurelien James
3/7
Native Share

FM: Ποια είναι η άποψη σας για τον σουρεαλισμός. Πρόκειται για έννοια που αναπτύσσεται μέσα στο χρόνο ή κάτι στατικό; 

VW: Νομίζω πως η έννοια του σουρεαλισμού δεν μπορεί να είναι στατική. Πάντα με γοήτευαν τα πράγματα που είναι σε κίνηση, τα όνειρα και οι φαντασιώσεις. Αυτά με εμπνέουν να παραμείνω δημιουργικός! Βλέπω τον εαυτό μου ως ένα «μεγάλο παιδί» με απέραντη φαντασία.

Filep’s Scrapbook: Victor Weinsanto – Φουτουριστικό Καμπαρέ-4
©WEINSANTO SS22 © Maxwell Aurelien James
4/7
Native Share

FM: Οι συλλογές σας είναι άκρως δραματικές…; 

VW: Ανέκαθεν υπήρξα μια πολύ «δραματική» προσωπικότητά και αυτό αντανακλάται στη ζωή μου και στη δουλειά μου. Το δράμα επιτρέπει την ελευθερία στη δημιουργική διαδικασία πίσω από κάθε μου συλλογή ενώ με προστατεύει απο τις απόψεις των άλλων, κρατώντας τη δική μου οπτική εντελώς άθικτη.

Filep’s Scrapbook: Victor Weinsanto – Φουτουριστικό Καμπαρέ-5
©WEINSANTO SS22 © Maxwell Aurelien James
5/7
Native Share

FM: Ποια είναι για σας η σημαντικότερη αρετή για ένα σχεδιαστή μόδας; 

VW: Το να είσαι σχεδιαστής μόδας είναι μια πολύ σοβαρή δουλειά. Όμως είναι σημαντικό να διατηρείς την παιδικότητα στη ματιά σου και να νιώθεις ότι συμμετέχεις σε κάτι ευχάριστο παρά σε καταναγκαστικά έργα. Για κάποιον που είναι δημιουργικός, η ταπεινοφροσύνη πρέπει να αποτελεί σημαντικό χαρακτηριστικό. Επίσης, η αυτοπεποίθηση παίζει σημαντικό ρόλο, για να προχωρήσει κάποιος στη ζωή του.

Filep’s Scrapbook: Victor Weinsanto – Φουτουριστικό Καμπαρέ-6
©WEINSANTO SS22 © Maxwell Aurelien James
6/7
Native Share
Filep’s Scrapbook: Victor Weinsanto – Φουτουριστικό Καμπαρέ-7
©Victor Weinsanto © Maxwell Aurelien James
7/7
Native Share
MHT