φούστα-μέχρι-το-γόνατο-πώς-θα-φορέσουμ-294485
©Gucci

Ούτε μίνι, ούτε μίντι, η it skirt της σεζόν έχει ιδιαίτερο μήκος. Ακουμπώντας το γόνατο και θυμίζοντας κάπως τις φούστες που συνήθιζε να φοράει η Anne Hathaway στο The Devil Wears Prada, είναι ήδη ένα αμφιλεγόμενο fashion staple, το οποίο ωστόσο, αν συνδυαστεί σωστά μπορεί να αποτελέσει στοιχείο-κλειδί για τα πιο ωραία outfit της σεζόν.

Οι πασαρέλες το επιβεβαιώνουν, μιας και οι σχεδιαστές έχουν ήδη εντάξει τις φούστες μέχρι το γόνατο στις χειμερινές συλλογές τους. Βrands όπως Miu Miu, 16Arlington, Gucci και Saint Laurent παρουσίασαν σοφιστικέ knee-length φούστες, αναδεικνύοντας σχέδια από δέρμα, metallic silver, παγιέτα και ριγέ print.

Φούστα μέχρι το γόνατο: Πώς θα φορέσουμε αυτό το μήκος;-1
©Miu Miu

Με κάποιες εξαιρέσεις που ήταν σε pencil cut, τα περισσότερα κομμάτια στηρίζονται στους γοφούς και πηγαίνοντας προς τα κάτω δημιουργούν μια ελάχιστα ορατή γραμμή Α, αποτελώντας έτσι το τέλειο piece για τις μπλούζες και τα στενά πλεκτά που είναι δημοφιλή αυτή τη σεζόν.

Φούστα μέχρι το γόνατο: Πώς θα φορέσουμε αυτό το μήκος;-2
©16-Arlington

Η πρόκληση, ωστόσο, βρίσκεται στο footwear, μιας και το συγκεκριμένο μήκος δεν είναι δύσκολο να «κόψει» τα πόδια και να κάνει τη σιλουέτα να δείχνει λιγότερο ψηλή. Το fashion tip λοιπόν είναι να αποφύγετε να συνδυάσετε τις knee-length φούστες με φλατ και να προτιμήσετε pointy γόβες ή high heel μπότες που θα κολακεύσουν τη φιγούρα και θα αναδείξουν το σώμα σας. Τα λεπτά καλσόν είναι επίσης ένα ωραίο styling trick για να κάνετε τις φούστες μέχρι το γόνατο να δείχνουν relevant και κολακευτικές.

Φούστα μέχρι το γόνατο: Πώς θα φορέσουμε αυτό το μήκος;-3
©Saint Laurent

Shop the trend

Φούστα μέχρι το γόνατο: Πώς θα φορέσουμε αυτό το μήκος;-4
©Saint Laurent

Φούστα μέχρι το γόνατο, Saint Laurent 

Φούστα μέχρι το γόνατο: Πώς θα φορέσουμε αυτό το μήκος;-5
©Miu Miu

Φούστα μέχρι το γόνατο, Miu Miu

Φούστα μέχρι το γόνατο: Πώς θα φορέσουμε αυτό το μήκος;-6
©Prada

Φούστα μέχρι το γόνατο, Prada

Φούστα μέχρι το γόνατο: Πώς θα φορέσουμε αυτό το μήκος;-7
©Max Mara

Φούστα μέχρι το γόνατο, Max Mara

Φούστα μέχρι το γόνατο: Πώς θα φορέσουμε αυτό το μήκος;-8
©Zara

Φούστα μέχρι το γόνατο, Zara

Διαβάστε επίσης | Mocassin boots: Αυτά είναι τα χειμερινά flat που συνδυάζουν δύο τάσεις σε μία

MHT