η-cate-blanchett-περνά-το-δικό-της-μήνυμα-για-τη-βιω-150323
©Getty Images

Celebrity Style: Η Cate Blanchett, η οποία θα προεδρεύσει της κύριας επιτροπής του φετινού Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, έφτασε στην γραφική πόλη με κομψή ταξιδιωτική ενδυμασία. Η άφιξή της συνοδεύτηκε από μια δήλωση που έκανε με επίκεντρο τη βιωσιμότητα, αποκαλύπτοντας ότι δεν θα φορέσει τίποτα καινούριο κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης La Biennale di Venezia.

«Δεν πρόκειται για κάποια οδηγία που δίνουμε σε όλους στο φεστιβάλ, “Πρέπει να φοράτε ξανά τα ρούχα σας”. Είναι για όπου είναι δυνατόν», δήλωσε η Blanchett στο WWD, η οποία εκμεταλλεύτηκε την πανδημία ως περίοδο «ανάπαυσης» για την κλιματική κρίση. «Αυτό είναι ένα δοκιμαστικό πρώτο βήμα έξω από τα τετριμμένα για τη βιομηχανία του κινηματογράφου, αλλά υπάρχουν πολλές ακόμη βιομηχανίες που αλληλεπιδρούν με ένα φεστιβάλ όπως αυτό της Βενετίας – ταξίδια, τουρισμός, το κόκκινο χαλί και η σημασία αυτών ως μέσο προβολής νέων ταλέντων και ιδεών. Είναι μια υπέροχη στιγμή να επανεφεύρουμε αυτές τις αξίες».

Η Cate Blanchett περνά το δικό της μήνυμα για τη βιωσιμότητα στη Βενετία-1
©Getty Images

Η Blanchett, η οποία συνεργάζεται συχνά με τους οίκους Armani, Givenchy και Alexander McQueen για τις εμφανίσεις της στο κόκκινο χαλί, κατέφθασε στη Βενετία φορώντας ρούχα σε αυστηρές γραμμές με κυρίαρχο χρώμα το λευκό. Τα layers του look  προμηνύουν την ξαφνική αλλαγή της εποχής, αφού ως μάσκα η γνωστή ηθοποιός χρησιμοποίησε το μαύρο ζιβάγκο της μπλούζας της. Από επάνω, ωστόσο, φόρεσε λευκό πουκάμισο από την ανοιξιάτικη κολεξιόν του Giorgio Armani, καθώς και ένα vintage σακάκι του ίδιου. Η διάθεση του outfit ήταν back-to-school αλλά υπηρετώντας ένα ιερό για την ίδια σκοπό: χωρίς φανταχτερές επωνυμίες ή λογότυπα, τα κλασικά κομμάτια που επέλεξε συμβολίζουν τη διάρκεια στον χρόνο με την ιδιότητά τους να φοριούνται ξανά και ξανά.

Η Cate Blanchett περνά το δικό της μήνυμα για τη βιωσιμότητα στη Βενετία-2
©Getty Images

«Φοράω ό,τι έχω στη σοφίτα», είπε η γνωστή ηθοποιός, δίνοντάς μας μία γεύση για το τι πρόκειται να φορέσει στο φεστιβάλ. «Είναι μία ευκαιρία να ξεκαθαρίσω ό,τι έχω. Είναι απολαυστικό… Όταν ξαναφοράς κάτι έχεις την αίσθηση της ανάμνησης που κουβαλάει το ρούχο από την προηγούμενη φορά που το φόρεσες».

MHT