η-γκαρνταρόμπα-του-renaissance-tour-της-beyonce-περιλαμβά-275763
©Courtesy of Jimmy Choo

Η εντυπωσιακή περιοδεία της Beyoncé, Renaissance, η οποία ξεκίνησε στη Στοκχόλμη στις 10 Μαΐου, ήταν μια γιορτή μόδας και μπορεί κανείς μόνο να φανταστεί τα logistics για αυτή την οργάνωση —και τη μεταφορά— της συνεχώς διευρυνόμενης γκαρνταρόμπας της με προσαρμοσμένες σκηνικές εμφανίσεις, η οποία μέχρι στιγμής έχει ενσωματώσει τα πάντα, από τον κορσέ της Vivienne Westwood, μέχρι ένα αστραφτερό catsuit Loewe ή τον anatomy-inspired Alexander McQueen και την playful πανοπλία από Mugler. Κάθε αντικείμενο, όπως το κατά παραγγελία διαμαντένιο ακουστικό της από Tiffany & Co., έχει εξεταστεί προσεκτικά.

Η club-ready couture της όχι μόνο φαίνεται εντυπωσιακή, αλλά κάθε προσαρμοσμένο κομμάτι έχει φτιαχτεί με γνώμονα το τρίωρο σετ της Beyoncé και τις συχνές αλλαγές ρούχων. Η άνεση και η λειτουργικότητα ήταν στο επίκεντρο της Sandra Choi, δημιουργικής διευθύντριας στον Jimmy Choo, όταν της ανατέθηκε να δημιουργήσει 41 ειδικά ζευγάρια παπούτσια για την περιοδεία του Renaissance. «Είμαστε εκεί ως υποστηρικτικό έργο», λέει η Choi στη Vogue. «Η ομάδα μας ήταν ένα μέρος που έπρεπε να εμπιστευτεί – για να της προσφέρει ασφάλεια και φινέτσα».

Έχοντας προμηθεύσει την σούπερ σταρ με παπούτσια για events, άλμπουμ και φωτογραφίσεις περιοδικών για σχεδόν δύο δεκαετίες (η Queen B φορούσε Jimmy Choo στο εξώφυλλο του τεύχους Δεκεμβρίου 2020 της British Vogue), αυτή τη φορά το brand χρειάστηκε να παρέχει παπούτσια που όχι μόνο έμοιαζαν υπέροχα, αλλά μπορούσαν να αντέξουν μέσα από την έντονη χορογραφία. Η Choi αποκαλύπτει ότι το ύψος των τακουνιών ήταν ένα ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο και ερεύνησε τα στυλ που είχε φορέσει προηγουμένως η Beyoncé στη σκηνή, καθώς και πρόσθεσε τις κατά παραγγελία μπότες – “κορσέ” – για να διασφαλίσει ότι θα παραμείνουν στη θέση τους και θα αισθάνεται επιπλέον ασφάλεια.

Αν και η Choi δεν έχει γνωρίσει ακόμη την ίδια την Mrs Carter, συνεργάστηκε στενά με την ομάδα της τραγουδίστριας, η οποία παρείχε ακριβείς μετρήσεις, προτιμούσε χρωματικές παλέτες και συγκεκριμένα αιτήματα (της ζητήθηκε να δημιουργήσει κάτι που «λάμπει πραγματικά» σύμφωνα με το θέμα του disco ball-heavy της Renaissance, για παράδειγμα). «Βασίζεται στη μόδα, αλλά έπρεπε να σκεφτώ τη λειτουργικότητα», εξηγεί για τη διαδικασία. «Υπάρχουν πολλά πράγματα που κάναμε ειδικά για την Beyoncé, για να βεβαιωθούμε ότι τα παπούτσια λειτουργούν για εκείνη στη σκηνή».

Η παραγγελία ήταν μοναδική, καθώς ο Jimmy Choo δεν είχε καμία εικόνα για το πότε θα μπορούσαν να φορεθούν συγκεκριμένα παπούτσια και με τι. «Εμπιστευτήκαμε όλα τα πράγματα που γνωρίζαμε ήδη», εξηγεί ο Choi. «Η δουλειά μας ήταν να παρέχουμε μια ποικιλία για την ομάδα styling της και να προσφέρουμε το σωστό τελείωμα, παρόλο που δεν ξέρουμε καν με ποια ρούχα τα παπούτσια θα μπορούσαν να φορεθούν. Ήταν πάρα πολύ καλή συνεργασία».