η-λένα-κιτσοπούλου-ζωγραφίζει-το-εξώφ-301768

Η τέχνη εγείρει προβληματισμούς, γεννά συναισθήματα, μάς ενώνει κάτω από μια ομπρέλα, ακόμα και όταν διχάζει. Η Vogue Greece προσκάλεσε την αντισυμβατική Λένα Κιτσοπούλου, να ζωγραφίσει το εξώφυλλο του τεύχους Φεβρουαρίου που κυκλοφορεί την Κυριακή 28 Ιανουαρίου με την Καθημερινή. Η συγγραφέας, σκηνοθέτιδα, ηθοποιός και ζωγράφος, εστίασε σε καίρια ζητήματα που απασχολούν την σκέψη της και τα αποτύπωσε με τον δικό της μοναδικό τρόπο, ερμηνεύοντας με χρώματα τα βιώματά της. Μέσα από το έργο της για τη Vogue Greece Φεβρουαρίου, εξερευνά μέσα από μια σουρεαλιστική ματιά τη φύση και την εγκυμοσύνη, με το αποτέλεσμα να λαμβάνει πολλές διαφορετικές ερμηνείες. “Όλα αυτά και άλλα πολλά, που ίσως δεν μπορούν να ειπωθούν, κυλούν στο μυαλό μου το τελευταίο διάστημα και ίσως έπαιξαν ρόλο σε αυτό που ζωγράφισα.Τώρα τελευταία με απασχολούν διάφορα ζητήματα και ίσως αυτά να ζωγράφισα μ’ έναν τρόπο σε αυτό το εξώφυλλο της Vogue”, εξηγεί η Λένα Κιτσοπούλου.

Η Λένα Κιτσοπούλου ζωγραφίζει το εξώφυλλο της Vogue Greece Φεβρουαρίου-1

Το τεύχος Φεβρουαρίου είναι αφιερωμένο και σε νέους δημιουργούς, χορευτές, designers και καλλιτέχνες, που συστήνονται μέσα από ένα φωτογραφικό portfolio. Γνωρίζουμε τη νέα σκηνή της ελληνικής μόδας που εμπνέεται από τον χώρο της τέχνης και παρουσιάζει δημιουργίες που θα μπορούσαν άνετα να εκτεθούν σε ένα μουσείο, αλλά και χορευτές που λατρεύουν τον χορό, κλασικό ή σύγχρονο, δοκιμάζονται στη σκηνή και πειραματίζονται σε παραστάσεις που έχουν αφήσει το στίγμα τους εντός και εκτός Ελλάδος.

Σχεδιαστές που ξεχώρισαν στο παρελθόν και νέοι δημιουργοί που έχουν όλα όσα χρειάζεται για να εκτοξευτούν στο στερέωμα της μόδας φιλοξενούνται σε μια πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση στο Design Museum στο Λονδίνο.

Η τέχνη όμως βρίσκεται και στα πιο απροσδόκητα, όπως στα ποτήρια φτιαγμένα από ζάχαρη ή τα ψωμάκια με πρόσωπα αρχαίων Ελλήνων, της chef και σκηνογράφου Alix Lacloche ή στα σπίτια του Karl Lagerfeld που παρουσιάζονται σε μια έκδοση με εικαστικό ενδιαφέρον.

Μην χάσετε την Vogue Greece Φεβρουαρίου που κυκλοφορεί την Κυριακή 28 Ιανουαρίου με την Καθημερινή.

MHT