η-max-mara-resort-2023-συλλογή-ταξίδεψε-στη-λισαβόνα-232190
©Max Mara

Η Λισαβόνα έχει μετατραπεί σε μια πρωτεύουσα που τα τελευταία χρόνια λόγω του Brexit και των περιορισμών του Covid-19, προσελκύει πολλούς creatives. Αρκετοί fashion designers μετακόμισαν στη Λισαβόνα λόγω και της βιομηχανίας παραγωγής υφασμάτων υψηλής ποιότητας. “Όταν λες τη λέξη Λισαβόνα, ο κόσμος απαντά με ένα Ωωωω”, εξηγεί ο Ian Griffiths, γι’ αυτό το σταθμό της Max Mara Grand Tour. Επέλεξε να παρουσιάσει το Resort 2023 show του οίκου στο Calouste Gulbenkian Museum, με τους τροπικούς κήπους και το εντυπωσιακό outdoor περιβάλλον. Στο μουσείο υπάρχουν περίπου 6000 έργα τέχνης, το ενδιαφέρον του Ian Griffiths όμως κέρδισε το έργο του Ελληνοπορτογάλου ζωγράφου Νικία Σκαπινάκη, Encontro de Natália Correia com Fernanda Botelho e Maria João Pires, που αποτέλεσε και το σημείο αναφοράς της Max Mara Resort 2023 collection.

Η Natália Correia, ποιήτρια, μέλος του πορτογαλικού κοινοβουλίου, φεμινίστρια και ακτιβίστια, ήταν η πηγή έμπνευσης του Ian Griffiths. Η ίδια πίστευε στον ερωτισμό, ως μια φεμινιστική ελευθερία. Η Natália Correia αγωνιζόταν για τα δικαιώματα των γυναικών, και ήταν πάντα πολύ σέξυ. Με αυτή τη βάση ο Ian Griffiths σχεδίασε μια συλλογή δυναμική αλλά και αισθησιακή, με pencil φούστες και cropped top με φιόγκους, αλλά και slip φορέματα.

Η Max Mara Resort 2023 συλλογή ταξίδεψε στη Λισαβόνα-1
©Max Mara

Ακόμα και τα signature παλτό του Max Mara, απέκτησαν καμπύλες που τόνιζαν περισσότερο την σιλουέτα και τη μέση.

Η Max Mara μπορεί να είναι συνώνυμη με το καμηλό χρώμα και όλα τα neutrals, η resort 2023 συλλογή όμως, είχε jewel τόνους όπως ο αμέθυστος, το κίτρινο, το πορτοκαλί, βγαλμένους από τον πίνακα του Νικία Σκαπινάκη.

Η Max Mara Resort 2023 συλλογή ταξίδεψε στη Λισαβόνα-2
©Max Mara

Λίγο πριν το show οι καλεσμένοι έλαβαν σαν πρόσκληση ένα κεντημένο μαντίλι, με λουλούδια, περιστέρια και καρδιές, μοτίβα που αποτυπώθηκαν σε T-shirts που είδαμε στο catwalk. Τα μαντίλια της αγάπης, είναι μέρος της πορτογαλικής παράδοσης, σύμφωνα με την οποία τα νεαρά κορίτσια κεντούν μηνύματα για το αντικείμενο πόθου τους.

Ανακαλύψτε τα ωραιότερα looks της Max Mara Resort 2023.

Η Max Mara Resort 2023 συλλογή ταξίδεψε στη Λισαβόνα-3
©Max Mara
Η Max Mara Resort 2023 συλλογή ταξίδεψε στη Λισαβόνα-4
©Max Mara
Η Max Mara Resort 2023 συλλογή ταξίδεψε στη Λισαβόνα-5
©Max Mara
Η Max Mara Resort 2023 συλλογή ταξίδεψε στη Λισαβόνα-6
©Max Mara
Η Max Mara Resort 2023 συλλογή ταξίδεψε στη Λισαβόνα-7
©Max Mara
Η Max Mara Resort 2023 συλλογή ταξίδεψε στη Λισαβόνα-8
©Max Mara
Η Max Mara Resort 2023 συλλογή ταξίδεψε στη Λισαβόνα-9
©Max Mara
Η Max Mara Resort 2023 συλλογή ταξίδεψε στη Λισαβόνα-10
©Max Mara
Η Max Mara Resort 2023 συλλογή ταξίδεψε στη Λισαβόνα-11
©Max Mara

Διαβάστε επίσης | Η Hailey Bieber φορά το T-shirt της σαν φόρεμα

MHT