η-max-mara-resort-2025-ακολουθεί-τα-βήματα-του-marco-polo-στη-βεν-319985
©Max Mara

H Max Μara Resort 2025 ταξίδεψε στη Βενετία

“Το σημερινό ενδιαφέρον για το μετάξι, το κασμίρ και το καμηλό, υπήρχε και την περίοδο του Marco Polo, ο οποίος ανακάλυψε αυτά τα υλικά κατά την διάρκεια των ταξιδιών του στη Μογγολία και την Ιταλία”, περιγράφει ο Creative Director του οίκου Max Mara Ian Griffiths, εξηγώντας γιατί επέλεξε την Βενετία ως σταθμό για την Resort 2025 collection. “Είναι μια θεμελιώδης ανάγκη του ανθρώπινου είδους να περιβάλλεται από ομορφιά και η Βενετία ήδη από την εποχή του Marco Polo πριν από 700 χρόνια, αποτελούσε ένα σταυροδρόμι για όλα αυτά τα πολύτιμα υλικά”, συνεχίζει ο ίδιος. Οι γυναίκες της Βενετίας είχαν δύναμη και εξουσία, καθώς οι άντρες σαν τον Marco Polo που ταξίδευαν για εμπορικές συναλλαγές, τις άφηναν επικεφαλής στο σπίτι. Άλλωστε και ο Marco Polo έχει χαρακτηριστεί ένας πρώιμος φεμινιστής.

Η Max Mara Resort 2025 ακολουθεί τα βήματα του Marco Polo στη Βενετία-1
©Max Mara

Η Max Mara ακολουθεί τα βήματα του Marco Polo με μια πλούσια και πολυπολιτισμική συλλογή που στοχεύει σε λίγη μαγεία. Η γυναίκα που βλέπουμε σε αυτό το catwalk της Max Mara Resort 2025, είναι μια φιγούρα που συνδυάζει τη σοφία με την δόξα, μια σύγχρονη εξερευνήτρια που έχει υιοθετήσει ένα στυλ bold με θηλυκότητα. Μια συλλογή μοντέρνα με αναφορές από το τέλος του Μεσαίωνα που βλέπουμε σε λεπτομέρειες όπως οι ζώνες, οι λευκοί γιακάδες, τα μανίκια.

Η Max Mara Resort 2025 ακολουθεί τα βήματα του Marco Polo στη Βενετία-2
©Max Mara

“Είναι δύσκολο να επιλέξω το πιο σημαντικό κομμάτι, αλλά για εμένα must-haves είναι τα παλτό, ένα Max Mara classic όπως το Olympia, που είναι ιδανικό μέχρι και την άνοιξη. Τα πανωφόρια είναι επίσης βασικά στοιχεία της γκαρνταρόμπας, αλλά υπάρχουν και πολλά statement pieces με διακοσμητικά στοιχεία όπως τα μπροκάρ που αναμειγνύουν την κουλτούρα της Δύσης και της Ανατολής. Από τις «robes de chambre» μέχρι τα parkas μέσω των trenches και των tabarri, η Max Mara παρουσιάζει τα πιο αρχοντικά πανωφόρια.

Η Max Mara Resort 2025 ακολουθεί τα βήματα του Marco Polo στη Βενετία-3
©Max Mara

O Ian Griffiths χρησιμοποίησε τα πιο πολύτιμα υλικά για την Max Mara Resort 2025, αντλώντας έμπνευση από τα ταξίδια του Marco Polo. Ζακάρ και prints του βενετσιάνικου γοτθικού ρυθμού, φλοράλ που παραπέμπουν στον Ζωροαστρισμό, τον Ινδουισμό και την κινέζικη φιλοσοφία του Yin και του Yang. Σε αυτή την Resort 2025 collection βλέπουμε φορέματα για ειδικές περιστάσεις, αλλά και spolverini, ζωηρές τουνίκ, αυστηρά ταγιέρ και κομψά all-in-one για ταξίδια και περιπέτειες. Καθώς ξεδιπλώνεται η συλλογή ανακαλύπτουμε τα υπερμεγέθη φουντάκια, τα χοντρά κορδόνια, τις μεγάλες μανσέτες και τις βελούδινες φούστες, με αποκορύφωμα μια σειρά από headpieces εμπνευσμένα από τουρμπάνια, που έχουν υλοποιηθεί σε συνεργασία με τον θρυλικό δημιουργό καπέλων Stephen Jones.

Η Max Mara Resort 2025 ακολουθεί τα βήματα του Marco Polo στη Βενετία-4
©Max Mara
Η Max Mara Resort 2025 ακολουθεί τα βήματα του Marco Polo στη Βενετία-5
©Max Mara
Η Max Mara Resort 2025 ακολουθεί τα βήματα του Marco Polo στη Βενετία-6
©Max Mara
Η Max Mara Resort 2025 ακολουθεί τα βήματα του Marco Polo στη Βενετία-7
©Max Mara
Η Max Mara Resort 2025 ακολουθεί τα βήματα του Marco Polo στη Βενετία-8
©Max Mara
Η Max Mara Resort 2025 ακολουθεί τα βήματα του Marco Polo στη Βενετία-9
©Max Mara
Η Max Mara Resort 2025 ακολουθεί τα βήματα του Marco Polo στη Βενετία-10
©Max Mara
Η Max Mara Resort 2025 ακολουθεί τα βήματα του Marco Polo στη Βενετία-11
©Max Mara
Η Max Mara Resort 2025 ακολουθεί τα βήματα του Marco Polo στη Βενετία-12
©Max Mara
Η Max Mara Resort 2025 ακολουθεί τα βήματα του Marco Polo στη Βενετία-13
©Max Mara
Η Max Mara Resort 2025 ακολουθεί τα βήματα του Marco Polo στη Βενετία-14
©Max Mara
Η Max Mara Resort 2025 ακολουθεί τα βήματα του Marco Polo στη Βενετία-15
©Max Mara
MHT