η-νέα-πλισέ-φούστα-για-το-φθινόπωρο-2021-190803
©Getty Images

Η πλισέ φούστα είναι fashion staple της γκαρνταρόμπας και απαραίτητη όχι μόνο για τα office looks, αλλά και για όλες τις ώρες. Αυτό το κλασικό κομμάτι όμως αλλάζει στυλ το φθινόπωρο του 2021 και μας παρουσιάζεται και σε μια νέα εκδοχή, γιατί η κλασική φυσικά και παραμένει πάντα στη μόδα. Στη νέα pleated skirt, οι πιέτες μετατρέπονται σε κρόσσια, με μεγάλη όμως επιφάνεια, και στην ουσία η νέα φούστα δίνει έξτρα κίνηση σε μια εμφάνιση.

Την αρχή έκανε η Miuccia Prada τη σεζόν Φθινόπωρο 2020. Το trend όμως εξελίχθηκε περισσότερο μέσα από την συλλογή Fall 2021, με τις νέες πλισέ φούστες να φτάνουν στο γόνατο και να συνδυάζονται με σούπερ στενές sock boots, σακάκια και πουκάμισα, προτείνοντας ένα fresh executive style.

Η νέα πλισέ φούστα για το φθινόπωρο 2021-1
©Prada

Την ίδια τάση ανακαλύψαμε και μέσα από τις φθινοπωρινές συλλογές πολλών ακόμα οίκων, όπως και στις μαθητικές στολές των πρωταγωνιστών του Gossip Girl Reboot,  που ακολούθησαν ένα new preppy look.

Η νέα πλισέ φούστα για το φθινόπωρο 2021-2
©pixelformula

Ο οίκος Max Mara επίσης επανεφηύρε την πλισέ φούστα αυτή τη σεζόν. Ο Ian Griffiths την παρουσίασε σε neutral αποχρώσεις, συνδυασμένη με καμηλό σακάκι και μποτάκια. Οι fashion editors συνέδεσαν αυτή την επιλογή του Griffihts και με punk παρελθόν του στο Λονδίνο.

Η νέα πλισέ φούστα για το φθινόπωρο 2021-3
©pixelformula

Από την άλλη ο οίκος Louis Vuitton, αντιμετώπισε την πλισέ φούστα με μια πιο φουτουριστική ματιά. Την έντυσε με prints του οίκου Fornasetti και τη συνδύασε με ρωμαϊκού στυλ μπότες.

Φυσικά η κλασική πλισέ φούστα παραμένει στη μόδα και στις συλλογές των μεγαλύτερων οίκων για το φθινόπωρο 2021, απλά τώρα γνωρίζουμε και ένα νέο στυλ που θα μπορούσε να δώσει αυτό το twist στην γκαρνταρόμπα μας.

Διαβάστε επίσης | 4 look με τα φθινοπωρινά κομμάτια που χρειάζεται η γκαρνταρόμπα σας