η-πρώτη-συλλογή-της-gabriela-hearst-για-τον-οίκο-chloe-165450
©Chloé

Για το ντεμπούτο της στο τιμόνι του οίκου Chloé, η Gabriela Hearst μας μετέφερε στο Saint-Germain του Παρισιού, με τα vintage βιβλιοπωλεία, τις γκαλερί και τα στέκια των κορυφαίων συγγραφέων. Επιλογή καθόλου τυχαία αφού ήταν αγαπημένη περιοχή και της ιδρύτριας του οίκου Gaby Aghion, που συμπτωματικά αυτές τις μέρες θα γιόρταζε τα εκατοστά γενέθλιά της.

Η πρώτη συλλογή της Gabriela Hearst για τον οίκο Chloé-1
©Chloé

Η συλλογή της δημιουργού για τη σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2021-22 που μόλις παρουσιάστηκε στη digital Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού, μπορεί να κλείνει το μάτι στο παρελθόν, είναι όμως απόλυτα συνειδητοποιημένη και στραμμένη προς ένα καλύτερο κόσμο, κάτι που επιβεβαιώνεται από τα sustainable υλικά που χρησιμοποιήθηκαν.

Η πρώτη συλλογή της Gabriela Hearst για τον οίκο Chloé-2
©Chloé

Η Gabriela Hearst απέκλεισε από αυτή τη συλλογή τον πολυεστέρα και τη βισκόζη, επιλέγοντας να δουλέψει με ανακυκλωμένο κασμίρι, βιολογικό μετάξι, χρησιμοποιημένο ντένιμ, κεραμικά κουμπιά και recycled δέρμα. Μοντέρνες και θηλυκές σιλουέτες, patchwork, ρίγες, πόντσο που παραπέμπουν στις ρίζες της Gabriela Hearst από την Ουρουγουάη, natural τόνοι, συνθέτουν το παζλ μιας συλλογής με άξονες την ανεπιτήδευτη πολυτέλεια και το κοινό καλό. Είναι χαρακτηριστικό πως τα υφάσματα που δεν χρησιμοποιήθηκαν, δόθηκαν στην οργάνωση Sheltersuit Foundation, που προσφέρει αδιάβροχα παλτό και sleeping bags σε αστέγους.

Η πρώτη συλλογή της Gabriela Hearst για τον οίκο Chloé-3
©Chloé

Φυσικά η Gabriela Hearst φρόντισε να ενθουσιάσει και όλες τις bag lovers που έχουν ταυτίσει τον οίκο Chloé με It τσάντες. Στη συλλογή Φθινόπωρο/Χειμώνας 2021-22, αναβιώνει η εμβληματική τσάντα Edith, που μας συστήνεται σε sustainable εκδοχές από στοκ υλικά όπως ανακυκλωμένο κασμίρι και ζακάρ. Η Edith υπήρξε και η πρώτη luxury τσάντα που απέκτησε η Hearst, οπότε η επιλογή ήταν μονόδρομος.

Η πρώτη συλλογή της Gabriela Hearst για τον οίκο Chloé-4
©Chloé
Η πρώτη συλλογή της Gabriela Hearst για τον οίκο Chloé-5
©Chloé
Η πρώτη συλλογή της Gabriela Hearst για τον οίκο Chloé-6
©Chloé
Η πρώτη συλλογή της Gabriela Hearst για τον οίκο Chloé-7
©Chloé

Διαβάστε επίσης | Shoes FW21: Οι πασαρέλες παρουσιάζουν τα παπούτσια των ονείρων μας