pixelformula
pixelformula
pixelformula

Η τάση που επιστρέφει από τα 70’s και πρέπει να ξέρετε

Τα patchwork είναι μια από τις τάσεις της άνοιξης 2021, υποδηλώνοντας και τη στροφή της μόδας προς μια πιο βιώσιμη κατεύθυνση.

Τα patchworks αναδείχτηκαν στα τέλη των 60’s και απογειώθηκαν στη δεκαετία των 70’s, σαν μια απάντηση των hippies στη mainstream μόδα της εποχής. Ταξίδεψαν σε όλο τον κόσμο ακολουθώντας τα “παιδιά των λουλουδιών”, μέχρι που εντάχθηκαν στις συλλογές των σχεδιαστών.

Οι Roberto Cavalli, Stephen Burrows και Giorgio di Sant’Angelo, δούλεψαν αυτή την τεχνική συνδυάζοντας κομμάτια από δέρμα, σουέντ, ντένιμ, ακόμα και snakeskin.


©Blanca Miro / Instagram

Στην πορεία των χρόνων έχουν επιστρέψει αρκετές φορές στη μόδα, σαν ένα retro trend. Ο Tom Ford χρησιμοποίησε τα patchworks σε ντένιμ παντελόνια για τον οίκο Gucci, ενώ ο Marc Jacobs τα έκανε μέρος της iconic συλλογής του για το brand Perry Ellis το 1993.

Τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2021, τα patchwork ανέβηκαν ξανά στο catwalk, στέλνοντας ένα μήνυμα για τη βιώσιμη κατεύθυνση που οφείλει να ακολουθήσει πια η μόδα. Εν μέσω μιας παγκόσμιας πανδημίας και ενώ οι σχεδιαστές δυσκολεύονταν να προμηθευτούν νέα υφάσματα για τις συλλογές τους, συνδύασαν διαφορετικά στοκ υφάσματα, διαμορφώνοντας το patchwork trend του 2021.


©pixelformula

Ο οίκος Dolce & Gabbana απογείωσε το patchwork trend στη συλλογή του για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2021, μπλέκοντας υφάσματα σε πολλά διαφορετικά χρώματα και prints και αποδεικνύοντας πως μπορείς να δημιουργήσεις κάτι καινούριο, μόνο με όσα έχεις.


©Hosk Elsa/ Instagram

Στα accounts των πιο stylish Instagrammers, βλέπουμε ήδη το patchwork trend, είτε σε total looks,  είτε σαν λεπτομέρεια σε αξεσουάρ.


Shop Now: Τα patchwork της άνοιξης 2021


©Zimmermann

Patchwork φόρεμα, Zimmermann | Shop Now


©Prada

Φούστα με patchworks, Prada | Shop Now


©Zara

Κρουαζέ φόρεμα με patchworks, Zara | Shop Now


©Dolce & Gabbana

Crop top, Dolce & Gabbana | Shop Now


©Etro

Τζάκετ με patchworks, Etro | Shop Now


©Versace

Τζάκετ με patchworks, Versace | Shop Now

Διαβάστε επίσης | Parisian Chic: Οι 6 κανόνες που ακολουθούν οι γνήσιες Παριζιάνες

Scroll to Top