η-βασιλική-παράδοση-πίσω-από-το-βέλο-τη-242179
©Getty Images

Η Πριγκίπισσα της Ουαλίας με την εμφάνισή της στην κηδεία της Βασίλισσας Ελισάβετ, απέδειξε πως δεν είχε στόχο να προσελκύσει τα φώτα ή να σχολιαστεί. Έκανε μια διακριτική εμφάνιση με αναφορές στη βασιλική οικογένεια, τιμώντας την Βασίλισσα Ελισάβετ, μέσα από τα κοσμήματά της αλλά και το πολύ ντελικάτο μαύρο βέλο.

Το βέλο αποτελεί μια royal παράδοση που ανιχνεύεται στο στυλ της Βασίλισσας Victoria, η οποία μετά τον θάνατο του αγαπημένου της συζύγου Πρίγκιπα Αλβέρτου, φορούσε μαύρα για την υπόλοιπη ζωή της, ενώ ταυτίστηκε με το βέλο και τις πέρλες. Στην κηδεία του πατέρα της Βασιλιά Γεωργίου ΣΤ’ το 1952, τόσο η Βασίλισσα Ελισάβετ, όσο και η αδερφή της Μαργαρίτα, φόρεσαν από ένα βαρύ βέλο.

Η βασιλική παράδοση πίσω από το βέλο της Kate Middleton-1
©Getty Images

Ιστορικά το βέλο φορέθηκε από τις μοναχές, συμβολίζοντας την απομάκρυνσή τους από την κοινωνική ζωή, ενώ για τις νεαρές χήρες ήταν ένας τρόπος να καλύπτουν το πρόσωπό τους κατά τον 19ο αιώνα, αποφεύγοντας τα σχόλια την διετή περίοδο του πένθους που ακολουθούσε. Η Jackie Kennedy στην κηδεία του JFK το 1963, φόρεσε ένα σχεδόν οπάκ βέλο, δείχνοντας την ανάγκη της για ιδιωτικότητα εκείνη την δύσκολη στιγμή.

Η Πριγκίπισσα Νταϊάνα άλλαξε τους κανόνες

Τα χρόνια που ακολούθησαν, η Πριγκίπισσα Νταϊάνα φόρεσε ένα πιο ντελικάτο birdcage βέλο στην κηδεία της Grace Kelly το 1982, ανοίγοντας το δρόμο και προς ένα νέο στυλ, πιο ανάλαφρο, που δεν έχει στόχο να κρύψει τα πρόσωπα και την θλίψη των γυναικών. Αυτό το παράδειγμα ακολούθησε και η Kate Middleton στην κηδεία του Πρίγκιπα Φιλίππου, όπου φόρεσε ένα βέλο από λεπτό δίχτυ.

Για την κηδεία της Βασίλισσας Ελισάβετ, επέλεξε ένα καπέλο με μεγάλο γείσο το οποίο συνόδευσε με ένα ντελικάτο βέλο που πλαισίωνε διακριτικά το πρόσωπο. Το μαύρο φόρεμά της σε Α γραμμή, είχε την υπογραφή του οίκου Alexander McQueen, άλλωστε και η Βασίλισσα Ελισάβετ επέλεγε να στηρίζει Βρετανούς σχεδιαστές, οπότε με αυτή την κίνηση η Kate Middleton έμεινε πιστή στην παράδοση.

Διαβάστε επίσης | Maxi cardigan: Οι συνδυασμοί για το φθινόπωρο 2022

MHT