jordan-roth-όλες-οι-λεπτομέρειες-για-το-φόρεμα-β-272123
© Photo: Fabien Kruszelnicki. Michael Philouze styled. Hair: Brent Lawler, Make-up: Sil Bruinsma, nails: Sonya Meesh.

O Jordan Roth είναι ένας από τους πιο καλοντυμένους καλεσμένους του Met Gala και πολύ γνωστός θεατρικός παραγωγός στην Αμερική. Η προσέγγιση και το προσωπικό του όραμα στη μόδα μας γοήτευε πάντα καθώς έχει αποδείξει την αφοσίωσή του στην υψηλή ραπτική, αλλά και στον τρόπο που μπορεί η μόδα να λειτουργήσει ως μέσο προσωπικής έκφρασης και απελευθέρωσης.

Για το φετινό Met Gala, ο Roth εμπιστεύτηκε τον οίκο Schiaparelli και τον ταλαντούχο Daniel Roseberry για τη δημιουργία ενός φορέματος που θα αποτύπωνε με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο την περσόνα του Karl Lagerfeld. Η βεντάλια, αγαπημένο fashion piece του σχεδιαστή, αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για το γεμάτο πέτρες φόρεμα με τη στενή μέση και απογείωσε τη διάσταση της εμφάνισης.

Για την προετοιμασία του look, το inspiration πίσω από αυτό αλλά και τη σημασία της αυθεντικότητας στο στιλ και τη ζωή, ο Roth μιλά στη Vogue και αποκαλύπτει όλες τις λεπτομέρειες.

Jordan Roth: Όλες οι λεπτομέρειες για το φόρεμα-βεντάλια στο Met Gala-1
©Photo: Fabien Kruszelnicki. Michael Philouze styled. Hair: Brent Lawler, Make-up: Sil Bruinsma, nails: Sonya Meesh.

Το φετινό Μet Gala απέδωσε φόρο τιμής στον Karl Lagerfeld και την κληρονομιά του στη μόδα. Πώς ένιωσες μόλις ανακοινώθηκε το θέμα;

Ενθουσιάστηκα! Ο Karl άφησε πίσω ένα καταπληκτικό αρχείο δουλειάς για τόσους ιστορικούς οίκους που ήταν σίγουρο πως η έκθεση θα ήταν εκπληκτική, όπως και το ότι οι καλεσμένοι θα είχαν τόσους πολλούς τρόπους να λάμψουν τη μεγάλη βραδιά.

Πώς εμπνεύστηκες το φόρεμα-βεντάλια που φόρεσες στο Met και γιατί επέλεξες να δουλέψεις με τον Daniel Roseberry του οίκου Schiaparelli για τη δημιουργία του;

Πάντα με γοήτευαν τα σύμβολα που έντυναν την περσόνα του Karl, όπως και τα μοναδικά του σχέδια. Ήξερα από την πρώτη στιγμή πως το look μου στο Met θέλω να είναι ένα ρεαλιστικό πορτραίτο του σχεδιαστή και αυτό μπορούσε να γίνει μόνο μέσα από την εικονογραφία που συνόδευσε το έργο του. Η βεντάλια ήταν ένα από τα χαρακτηριστικότερα σύμβολα του στιλ του, καθώς και ένα fashion piece με μοναδική δυναμική για αυτό και με τον Daniel συμφωνήσαμε αμέσως πως μπορεί να αποτελέσει τη βάση της εμφάνισης.

Ο Daniel άλλωστε είναι γνωστός για τον ιδιαίτερο τρόπο με τον οποίο προσεγγίζει τα σύμβολα στον Schiaparelli, έναν οίκο διάσημο για την εικονογραφία του. Για αυτό τον λόγο, ήξερα από την πρώτη στιγμή πως είναι ο πλέον κατάλληλος να σχεδιάσει το φόρεμα.

Jordan Roth: Όλες οι λεπτομέρειες για το φόρεμα-βεντάλια στο Met Gala-2
©Courtesy of Schiaparelli

Τι ευχαριστήθηκες περισσότερο στην προετοιμασία;

Πραγματικά, κάθε στιγμή! Λένε πως η υψηλή ραπτική είναι όνειρο και δουλεύοντας με τον Daniel στο ατελιέ του Schiaparelli το επιβεβαίωσα!

Πάντα προσεγγίζεις τη μόδα σαν ένα performance. Είναι επειδή είσαι γνήσιος άνθρωπος του θεάτρου;

Για εμένα η μόδα και το θέατρο είναι άρρηκτα συνδεδεμένα και αυτό γιατί είναι και τα δύο μορφές τέχνης που εξωτερικεύουν μια εσωτερική αλήθεια. H λέξη performance ωστόσο φέρει και την έννοια της επιτήδευσης ή της μεταμόρφωσης. Εγώ αντιλαμβάνομαι το performance σαν κάτι απελευθερωτικό, σαν μια απόλυτα προσωπική έκφραση.

Jordan Roth: Όλες οι λεπτομέρειες για το φόρεμα-βεντάλια στο Met Gala-3
©Photo: Fabien Kruszelnicki. Michael Philouze styled. Hair: Brent Lawler, Make-up: Sil Bruinsma, nails: Sonya Meesh.

Τι θέλεις λοιπόν να εκφράσεις μέσα από το προσωπικό σου στιλ;

Θέλω να εκφράζω και να ανακαλύπτω όλες τις διαφορετικές πτυχές του εαυτού μου.

Πόσο εύκολο είναι αυτό τελικά; Να είμαστε η πιο αυθεντική εκδοχή του εαυτού μας;

Η πιο αυθεντική εκδοχή του εαυτού μας είναι πάντα εκεί. Τα εμπόδια που του θέτουμε είναι αυτά που μας κάνουν να μη μπορούμε να τη δούμε μερικές φορές. Για αυτό αν θέλουμε να φτάσουμε στην αυθεντικότητα πρέπει να αποβάλουμε αυτά τα εμπόδια, αποκαλύπτοντας και απολαμβάνοντας αυτό που πραγματικά είμαστε.

Jordan Roth: Όλες οι λεπτομέρειες για το φόρεμα-βεντάλια στο Met Gala-4
©Photo: Fabien Kruszelnicki. Michael Philouze styled. Hair: Brent Lawler, Make-up: Sil Bruinsma, nails: Sonya Meesh.

Διαβάστε επίσης | Met Gala 2023: Τα highlights που αξίζει να γνωρίζετε

MHT