το-γλυκό-πρωινό-για-απώλεια-βάρους-σύμ-271926
©unsplash

Αν και οι ειδικοί συνιστούν πως το πρώτο γεύμα της ημέρας δεν πρέπει να είναι γλυκό αλλά καλύτερα αλμυρό, υπάρχει ένα συστατικό με το οποίο ως βάση μπορούμε να φτιάξουμε ένα γλυκό πρωινό χωρίς να χαλάσουμε τη διατροφή μας ή να στερηθούμε θρεπτικά συσταστικά.

Αυτό το συστατικό είναι η βρώμη, ένα δημητριακό πλούσιο σε ίνες, βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά. «Η βρώμη είναι το δημητριακό που παρέχει την περισσότερη πρωτεΐνη. Έχει πολλές διαλυτές και αδιάλυτες φυτικές ίνες ταυτόχρονα. Περιέχει υδατάνθρακες βραδείας απορρόφησης και είναι ιδανικό όταν η απώλεια βάρους είναι ο στόχος», εξηγούν οι ειδικοί.

Το γλυκό πρωινό για απώλεια βάρους σύμφωνα με τους διατροφολόγους-1
©unsplash

Το πόριτζ

Ο πιο εύκολος τρόπος να εντάξετε τη βρώμη στο πρωινό σας είναι με τη μορφή πόριτζ ή αλλιώς το γνωστό κουάκερ. Το μόνο που χρειάζεται είναι να τη βράσετε με νερό ή γάλα και να τη συνοδεύσετε με ό,τι συστατικό σας αρέσει – από φρούτα μέχρι ξηρούς καρπούς και κάποιο σιρόπι. Σαν τροφή περιέχει μεγάλα ποσοστά ενέργειας, θα σας τονώσει και θα σας φτιάξει την ημέρα, ενώ βοηθάει και στην καύση του λίπους.

Η βρώμη για τα μαλλιά

Οι ειδικοί επιβεβαιώνουν πως η βρώμη είναι μια τροφή πλούσια σε βιταμίνη Β, ψευδάργυρο και πυρίτιο, γεγονός που ενισχύει την υγεία των  μαλλιών. Το πυρίτιο είναι πολύ σημαντικό και για την παραγωγή κερατίνης.

Το γλυκό πρωινό για απώλεια βάρους σύμφωνα με τους διατροφολόγους-2
©unsplash

Η ζάχαρη στο πρωινό

Οι εικοί επισημαίνουν πως το πρωί είναι η χειρότερη ώρα της ημέρας για να καταναλώσουμε ζάχαρη και άμυλο, καθώς συμπίπτει με τη στιγμή που το σώμα μας είναι πιο ευαίσθητο στη γλυκόζη. Καλό θα ήταν λοιπόν το πρωινό μας να μη περιέχει τροφές χαμηλές σε ενέργεια και πλούσιες σε λίπος καθώς έτσι το σώμα και θα παχύνει αλλά και θα υπολειτουργεί στη διάρκεια της ημέρας. Το πόριτζ είναι μια πολύ ωραία πρόταση για να έχουμε την αίσθηση του γλυκού το πρωί αλλά να μη λάμβάνουμε περιττές θερμίδες.

Διαβάστε επίσης | Weekly Edit: Ό,τι ξεχωρίσαμε, δοκιμάσαμε, αγαπήσαμε την εβδομάδα που πέρασε

MHT