πριν-το-λούσιμο-οι-hair-experts-αποκαλύπτουν-το-τ-271740
©Matilda Djerf/Instagram

Το hair pre-wash γίνεται εξίσου δημοφιλές με το λούσιμο, καθώς πρόκειται γι’ αυτό το βήμα που μπορεί πραγματικά να φροντίσει τα μαλλιά σας, προλαμβάνοντας το σπάσιμο της τρίχας. Τι ακριβώς περιλαμβάνει όμως αυτή η τεχνική;

Οι hair experts προτείνουν να αφιερώνετε λίγο χρόνο στα μαλλιά σας πριν το λούσιμο, εφαρμόζοντας λάδι από τη μέση μέχρι τις άκρες και αφήνοντάς το να δράσει τουλάχιστον για 20′. Με αυτό τον τρόπο διαμορφώνετε ένα προστατευτικό φιλμ στην τρίχα με αποτέλεσμα το νερό να μην διεισδύει ώστε να μην σπάει. Το ιδανικό είναι επίσης να απλώσετε το λάδι πριν πέσετε για ύπνο για ακόμα πιο βαθιά ενυδάτωση κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Πριν το λούσιμο: Οι hair experts αποκαλύπτουν το τρικ που προστατεύει την τρίχα-1
©Mara LaFontan/Instagram

Την επόμενη ημέρα αρκεί να λούσετε κανονικά τα μαλλιά σας και να εφαρμόσετε conditioner πριν τα χτενίσετε. Ακολουθώντας αυτά τα βήματα οι γυναίκες με μακριά μαλλιά αλλά και με βαμμένα που ταλαιπωρούνται περισσότερο, δήλωσαν πως παρατήρησαν λιγότερο σπάσιμο και μεγαλύτερη ανθεκτικότητα, οπότε έχουμε ήδη έναν λόγο να πειραματιστούμε.

Όσον αφορά το στέγνωμα, οι ειδικοί συμβουλεύουν να μην αφήνετε τα μαλλιά σας να στεγνώνουν φυσικά, αλλά να επιλέγετε σεσουάρ. Όσο περισσότερο μένει το νερό στην τρίχα, τόσο την εξασθενεί, ενώ μπορεί να δημιουργήσετε δερματολογικά προβλήματα και στο τριχωτό της κεφαλής. Μετά το λούσιμο είναι καλύτερο να στεγνώνετε τα μαλλιά σας με σεσουάρ, χωρίς τη χρήση βούρτσας, ανασηκώνοντας τις ρίζες με τα δάχτυλά σας για να δώσετε περισσότερο όγκο.

Διαβάστε επίσης | Met Gala 2023: Τα highlights που αξίζει να γνωρίζετε

MHT