τριπλό-λούσιμο-γιατί-είναι-απαραίτητ-267288
©George Angelis/Shot by Gio

Σίγουρα θα έχετε ακούσει στο παρελθόν την σύσταση των experts για το διπλό λούσιμο των μαλλιών, ιδιαίτερα αν παρατηρήσετε ότι δεν βγαίνει αφρός στο πρώτο λούσιμο. Σύμφωνα με τους ειδικούς όμως, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι το τριπλό λούσιμο πλέον είναι απαραίτητο για τα μαλλιά. Μπορεί να ακούγεται υπερβολικό αλλά οι experts του YÖY Salon, μας συμβουλεύουν να συμπεριλάβουμε ένα τρίτο βήμα στην ρουτίνα μας.

Όταν χρησιμοποιείτε σαμπουάν αναδόμησης

«Συνιστούμε να κάνετε δύο ή τρία λουσίματα γιατί είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί η πλήρης εξάλειψη των υπολειμμάτων του σαμπουάν στα μαλλιά. Υπάρχουν πολλά προϊόντα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο σπίτι και που δεν αφαιρούνται εύκολα από τα μαλλιά, λόγω της σύνθεσης και της διαλυτότητάς τους», εξηγούν. Για το λόγο αυτό, και ειδικά όταν χρησιμοποιείτε ένα σαμπουάν θρέψης ή αναδόμησης με σύμπλεγμα βιταμινών, συνιστάται να κάνετε αυτό το τριπλό πλύσιμο με ένα καλό ξέβγαλμα, για να αφαιρέσετε κάθε είδους προηγούμενο υπόλειμμα.

Τριπλό λούσιμο: Γιατί είναι απαραίτητο για τα μαλλιά σας;-1
©George Angelis/Shot by Gio

Η σημασία του καλού ξεβγάλματος

Είναι απαραίτητο να ξεπλένετε καλά τα μαλλιά όταν λούζεστε, αλλά περισσότερο εάν πρόκειται να κάνετε το τριπλό λούσιμο. «Το κακό ξέβγαλμα είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη, αλλά θα πρέπει να αφαιρέσουμε πολύ καλά τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε στη ρουτίνα μας για να αποφύγουμε τη λίπανση των ινών των μαλλιών και τον κορεσμό τους», εξηγούν οι stylist του YÖY Salon. Αν προσθέσουμε σε αυτό ότι η ρύπανση επηρεάζει τα μαλλιά και ότι είναι από τους εξωτερικούς παράγοντες που τα επηρεάζουν περισσότερο, φαίνεται απαραίτητο να αφιερώσουμε χρόνο σε αυτό το βήμα. Όλα αυτά θυμίζουν τα λόγια μιας άλλης ειδικού στη φροντίδα των μαλλιών: της Bea Guerrero, από την Ángela Navarro, η οποία μας εξηγεί γιατί τα μαλλιά είναι μερικές φορές ματ όταν στεγνώνουν. «Είναι επειδή δεν έχουμε εφαρμόσει σωστά τα προϊόντα. Μάλιστα, είναι και ο λόγος που τα μαλλιά είναι ταλαιπωρημένα, βαριά και χωρίς όγκο.

Το μασάζ είναι καλύτερο από το τρίψιμο

Το τρίψιμο των μαλλιών είναι ένα λάθος που δεν πρέπει να γίνεται σε κανένα λούσιμο και είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν χρησιμοποιούμε προϊόντα αναδόμησης. «Όταν λούζουμε τα μαλλιά μας δεν πρέπει να τα τρίβουμε, αλλά να κάνουμε μασάζ στο κεφάλι και στα μαλλιά, αναζητώντας την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών από το προϊόν που χρησιμοποιούμε. Επίσης, τα βρεγμένα μαλλιά είναι πιο ευαίσθητα και δεν πρέπει να τα τρίβουμε όταν είναι σε αυτή την κατάσταση», προσθέτουν.

Διαβάστε επίσης | 5 staples απαραίτητα για την γκαρνταρόμπα της άνοιξης

MHT