πώς-να-επιλέξετε-την-σωστή-βούρτσα-για-251491
©Getty Images

Μπορεί να μην το είχατε σκεφτεί στο παρελθόν, αλλά η κατάλληλη βούρτσα μαλλιών θα φέρει και το επιθυμητό αποτέλεσμα και τη φροντίδα που θέλετε. Η Flore des Robert, ιδρύτρια του La Bonne Brosse, μαζί με την Pauline Laurent, έχει γίνει ειδική στον τομέα. Έτσι, μας δίνει τον πλήρη οδηγό της για να επιλέξουμε τη σωστή βούρτσα και να έχουμε υγιή μαλλιά και λαμπερές άκρες.

Πόσο συχνά πρέπει να βουρτσίζουμε τα μαλλιά μας;

Σύμφωνα με την Flore des Robert, «Η συχνότητα εξαρτάται πραγματικά από τον τύπο των μαλλιών και το επιθυμητό αποτέλεσμα. Τα ίσια ή ελαστικά μαλλιά μπορούν να βουρτσιστούν πολλές φορές την ημέρα για να πολλαπλασιαστούν τα ευεργετικά αποτελέσματα του βουρτσίσματος: το πρωί, για να αποκτήσουν φόρμα μετά τη νύχτα, κατά τη διάρκεια της ημέρας για μια ανάσα καθαρού αέρα, το βράδυ, αφιερώνοντας τον απαραίτητο χρόνο: η ιδέα είναι να βουρτσίσετε το τριχωτό της κεφαλής και τις άκρες, όπως αφαιρείτε το μακιγιάζ από το δέρμα: με προσοχή και υπομονή. Καθώς συχνά έχουμε περισσότερο χρόνο το βράδυ, καλό είναι να τα βουρτσίζουμε τότε και να κάνουμε ένα χαλαρωτικό διάλειμμα. Και αυτό, για τουλάχιστον 1 λεπτό.

Τα σγουρά μαλλιά ή τα μαλλιά με πιο σφιχτές μπούκλες ωφελούνται επίσης από το βούρτσισμα το βράδυ και τονώνουν την κυκλοφορία του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής: οι περισσότερες μπούκλες ανακτούν έτσι το σχήμα τους νωρίς το πρωί. Για τις πιο σφιχτές μπούκλες: εξακολουθεί να είναι σημαντικό να τις βουρτσίζετε πριν το λούσιμο, για να παίρνουν αέρα και να καθαρίζουν.Έτσι το σαμπουάν θα είναι μόνο πιο αποτελεσματικό. Το βούρτσισμα μπορεί επίσης να γίνει μετά ή κατά τη διάρκεια του λουσίματος, για όσους εφαρμόζουν μια θεραπεία για να ξεμπερδέψουν σε βάθος».

Πώς να επιλέξετε την σωστή βούρτσα για υγιή και λαμπερά μαλλιά-1
©Gigi Hadid/Instagram

Πώς να επιλέξετε τη σωστή βούρτσα μαλλιών ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών σας;

«Μεγάλο ερώτημα, συχνά όσοι δεν τους αρέσει να βουρτσίζουν τα μαλλιά τους είναι εκείνοι που δεν έχουν βρει ποτέ την σωστή βούρτσα.

Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να λάβετε υπόψη:

Την ευαισθησία του τριχωτού της κεφαλής: επιλέξτε ίνες προσαρμοσμένες στο τριχωτό της κεφαλής σας, αν είναι ευαίσθητο, προτιμήστε πινέλα με μικρές μπάλες στο τελείωμα από νάιλον ίνες.

Η ευθραυστότητα των μαλλιών: για εξασθενημένα, βαμμένα, ταλαιπωρημένα μαλλιά, όσο πιο μακριές είναι οι τρίχες κάπρου και καλής ποιότητας, τόσο πιο ολοκληρωμένη και ευεργετική για τα μαλλιά θα είναι η θεραπεία.

Η πυκνότητα των μαλλιών: για γυναίκες ή άνδρες που χάνουν τα μαλλιά τους, η καλύτερη επιλογή είναι ένα μείγμα κάπρου/νάιλον, με ένα νάιλον που δεν είναι πολύ μαλακό για να διεγείρει τη μικροκυκλοφορία.

Σμήγμα που υπάρχει στα μαλλιά: η τρίχα κάπρου φέρνει πολλά οφέλη στα μαλλιά που γίνονται λιπαρά γρήγορα, κατανέμοντας το σμήγμα κατά μήκος της ίνας για να αποφευχθεί το φαινόμενο «λιπαρές ρίζες/ξηρές άκρες».

View this post on Instagram

A post shared by Sara Sampaio (@sarasampaio)

Είναι απαραίτητο να έχουμε πολλές βούρτσες;

«Εξαρτάται από τα μαλλιά σας και τον τρόπο χρήσης της βούρτσας, αλλά ναι, συνήθως χρειάζονται τουλάχιστον δύο:

Μια βούρτσα περιποίησης για κάθε μέρα: αυτό θα κάνει καλό μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής και θα τονώσει τη μικροκυκλοφορία και θα δώσει λάμψη στα μαλλιά και θα προστατεύσει τις ίνες σφίγγοντας τα λέπια. Είναι επίσης η βούρτσα που θα «καθαρίσει» τα μαλλιά το βράδυ, αφαιρώντας τη σκόνη, τη ρύπανση. Και επιτρέποντας σας να αφήσετε χώρο στα σαμπουάν. Συνιστούμε για αυτόν τον τύπο χρήσης μια βούρτσα με τρίχες κάπρου, είναι η μόνη που μπορεί να απομακρύνει το σμήγμα και τα νεκρά κύτταρα στο δέρμα, κάνοντας μασάζ.

Μια βούρτσα 100% νάιλον για να ξεμπερδεύετε τα βρεγμένα μαλλιά και μετά το ντουζ, εφαρμόστε μια θεραπεία σε βρεγμένα ή στεγνωμένα με πετσέτα μαλλιά και κάντε βαθύ μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής.

Αν χρειαστεί δοκιμάστε και μια βούρτσα για χτένισμα (που δεν είναι βούρτσα περιποίησης)».

Διαβάστε επίσης | Γνωρίζουμε ήδη τα κουρέματα του 2023

MHT