λούσιμο-τα-3-expert-tips-για-καθαρά-λαμπερά-μαλλι-236506
©Chanel

Πολλοί κομμωτές επιμένουν ότι δεν μπορείς να κάνεις ένα καλό χτένισμα χωρίς να έχει προηγηθεί ένα καλό λούσιμο. Οι περισσότεροι από εμάς αφιερώνουμε κατά μέσο όρο μόνο 2 λεπτά σε αυτήν τη διαδικασία, ενώ στην πραγματικότητα θα χρειαστούν μεταξύ 7′ και 10′ για να γίνει σωστά. Αυτό το επιβεβαιώνει ο στυλίστας José Sánchez, δημιουργικός διευθυντής του ολοκαίνουριου κομμωτηρίου Oramai, όπου έχουν αναπτύξει ένα πρωτόκολλο λουσίματος με αιθέρια έλαια και ένα τελετουργικό μασάζ που μπορεί να διαρκέσει έως και 20 λεπτά.

«Με τις 2λεπτες πλύσεις, που κάνουμε συνήθως, τα μαλλιά δεν καθαρίζονται καλά, καθώς δεν φτάνουμε σε όλες τις περιοχές. Ένα καλό λούσιμο πρέπει να διαρκεί από 7 έως 10 λεπτά, και έτσι δεν θα χρειάζεται να το επαναλαμβάνετε καθημερινά ή πολλές φορές μέσα στην εβδομάδα», εξηγεί ο ειδικός, που επιμένει στην ανάγκη να κάνετε δύο χέρια με σαμπουάν και να ολοκληρώνετε το λούσιμο με μια ενυδατική θεραπεία από τη μέση μέχρι τις άκρες των μαλλιών. «Είναι ο χρόνος που χρειάζεται για να απλώσεις το σαμπουάν δύο φορές, να κάνεις σωστά μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής και να αφήσεις την μάσκα μαλλιών να δράσει», λέει.

Δεδομένου ότι τόσο ο Sánchez όσο και η σύντροφός του Verónica Rubio είναι experts στο λούσιμο, αρκεί να ακολουθήσετε τις συμβουλές τους για λαμπερά καθαρά μαλλιά με διάρκεια.

Λούσιμο: Τα 3 expert tips για καθαρά λαμπερά μαλλιά με διάρκεια-1
©Chanel

Η σωστή πίεση

Όταν κάνετε μασάζ στα μαλλιά, πρέπει να εφαρμόζετε τη σωστή πίεση. Κάτι που συνήθως δεν συμβαίνει γιατί, όπως εξηγεί ο ειδικός, τις περισσότερες φορές κάνουμε πολύ γρήγορες και ανεξέλεγκτες κινήσεις. «Πρέπει να κάνετε κινήσεις σε μορφή μασάζ με τα ακροδάχτυλα, και όχι με τα νύχια, τα οποία μπορούν να γδάρουν το τριχωτό της κεφαλής», επισημαίνουν οι στυλίστες του Oramai. Εάν υπάρχει οποιαδήποτε αλλοίωση στο τριχωτό της κεφαλής, όπως υπερβολική λιπαρότητα ή ξεφλούδισμα, με την υπερβολική πίεση αυτά τα προβλήματα θα επιδεινωθούν», εξηγούν. «Η σωστή πίεση είναι αυτή που μας δίνει ευχαρίστηση. Θα καταλάβουμε ποια είναι η σωστή ένταση από το ίδιο μας το τριχωτό της κεφαλής, καθώς δεν έχουν όλοι την ίδια ανοχή.

Γαλακτωματοποίηση

Δεν είναι και πολύ χρήσιμο να απλώνετε το σαμπουάν απευθείας στα μαλλιά και να προσπαθείτε να κάνετε αφρό χωρίς να το γαλακτωματοποιήσετε πρώτα. Ο José Sánchez επιβεβαιώνει ότι το σαμπουάν πρέπει να γαλακτωματοποιηθεί αναμειγνύοντάς το με νερό πριν το μασάζ.

Λούσιμο: Τα 3 expert tips για καθαρά λαμπερά μαλλιά με διάρκεια-2
©Chanel

Η θερμοκρασία του νερού

Το τέλειο βρίσκεται πάντα στη μέση και αυτό ακριβώς συμβαίνει και στην περίπτωση της θερμοκρασίας που πρέπει να έχει το νερό. «Είναι καλύτερα να επιλέξετε μια θερμοκρασία μεταξύ ζεστού και κρύου. Το ζεστό νερό ανοίγει τους θύλακες και αφήνει τα μαλλιά μας πιο θαμπά και φριζαρισμένα. Το ξέβγαλμα με κρύο νερό αφήνει τα μαλλιά λαμπερά και ενεργοποιεί τη μικροκυκλοφορία, καθώς ήδη έχουμε τονώσει την περιοχή με μασάζ», καταλήγει ο Sánchez.

Διαβάστε επίσης | Αντίο αφέλειες, η φράντζα είναι το hair trend τώρα

MHT