αντίο-αφέλειες-η-φράντζα-είναι-το-hair-trend-τώ-235901
©Getty Images

Οι αφέλειες δίνουν μια μποέμ διάθεση στην εμφάνισή μας και σίγουρα υπάρχουν πολλά διαφορετικάστυλ για να τις τολμήσουμε, από τις curtain bangs μέχρι τις bottleneck ή τις στρογγυλές. Το καλοκαίρι όμως με την ζέστη δεν είναι και τόσο εύκολο να τις περιποιούμαστε με εργαλεία θερμότητας, ώστε να δείχνουν πάντα καλοχτενισμένες. Την λύση έρχονται να δώσουν οι φράντζες, που σίγουρα απαιτούν λιγότερη προσπάθεια ή και καθόλου styling.

Το πιο hot κούρεμα τώρα είναι οι μακριές φράντζες, τις οποίες και θα τολμήσουμε πριν τις καλοκαιρινές διακοπές. Αυτή η φράντζα φτάνει κάτω από το πιγούνι δημιουργώντας στην ουσία layers γύρω από το πρόσωπο. Ακριβώς επειδή οι φράντζες είναι αρκετά μακριές, δεν χρειάζονται styling και μπορείτε να αφήσετε τα μαλλιά να στεγνώσουν φυσικά, αποτελώντας την ιδανική επιλογή για τις μέρες με ζέστη και υγρασία.

Αντίο αφέλειες, η φράντζα είναι το hair trend τώρα-1
©Getty Images

Η τάση γεννήθηκε φυσικά στο TikTok, όπως και τα περισσότερα beauty trends αυτή τη στιγμή, όπως τα glazed donut νύχια. Οι TikTokers που κόβουν μακριές φράντζες δίνουν όγκο και κίνηση στα μαλλιά. Τις χτενίζουν προς τα πίσω, δημιουργώντας hairstylings με πολλά layers.

Φράντζες: Σε ποιες γυναίκες ταιριάζουν;

Οι μακριές φράντζες είναι κατάλληλες για κάθε σχήμα προσώπου. Ανάλογα με το μήκος των μαλλιών σας μπορείτε να έχετε κάθε φορά ένα διαφορετικό αποτέλεσμα.

Αντίο αφέλειες, η φράντζα είναι το hair trend τώρα-2
©Getty Images

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να χτενίσετε τα μαλλιά σας. Μπορείτε να τα πιάσετε σε ponytail ή κότσο και να αφήσετε τις φράντζες ελεύθερες γύρω από το πρόσωπο. Να πιάσετε τα μαλλιά με μια μπαντάνα αφήνοντας τις φράντζες, ένα χτένισμα ιδανικό και για την παραλία.

Οι φράντζες μπορούν να γίνουν η βάση και για πολύ εντυπωσιακά χτενίσματα. Αρκεί να δημιουργήσετε waves με ένα σίδερο με φορά προς τα πίσω, όπως η Sienna Miller στο Met Gala.

Για ένα συμμετρικό αποτέλεσμα δημιουργήστε χωρίστρα στη μέση. Μπορείτε όμως να κάνετε και μια πλαϊνή χωρίστρα όπως η Emily Ratajkowski που κάνει την φράντζα να δείχνει ακόμα πιο έντονη.

Διαβάστε επίσης | 8 αρωματικά αφρόλουτρα για υπέροχη επιδερμίδα μετά το μπάνιο

MHT