αντίο-layers-το-blunt-καρέ-είναι-η-τάση-του-φθινο-231722
©Darrel Hunter

Το 2022 θα είναι η χρονιά που θα πειραματιστούμε περισσότερο με τα μαλλιά και το κούρεμά μας και θα τολμήσουμε αλλαγές. Μπορεί το καλοκαίρι να ανήκει στα layers και τα πιο ανάλαφρα κουρέματα με φιλαρίσματα, φαίνεται όμως πως τη νέα σεζόν προσανατολιζόμαστε προς sleek haircuts, όπως ήδη έδειξαν οι σχεδιαστές. Η τελευταία απόδειξη ήρθε μέσα από το Dior Cruise 2023 show, όπου πρωταγωνίστησε το blunt bob.

To blunt καρέ στα catwalks

Η αρχή έγινε μέσα από τις προτάσεις των κορυφαίων οίκων για τη σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2022-23. Στα shows των Coperni, Salvatore Ferragamo, Versace, είδαμε κοντά καρέ που φτάνουν στο πιγόυνι, χωρίς ασυμμετρίες, εκπέμποντας ένα σοφιστικέ αλλά και σέξυ ύφος. Είναι το κούρεμα που θα τολμήσουμε από τώρα πριν τις διακοπές, καθώς δεν χρειάζεται styling. Πρόκειται για το easy chic haircut, που επιτρέπει στα μαλλιά να στεγνώσουν φυσικά. Με αυτό τον τρόπο διατηρούν έναν φυσικό ανάλαφρο κυματισμό, που δίνει κίνηση στα μαλλιά.

Αντίο layers, το blunt καρέ είναι η τάση του φθινοπώρου-1
©Darrel Hunter

Παράλληλα το blunt bob δίνει την δυνατότητα και για πειραματισμούς. Μπορείτε να τα ισιώσετε για ένα sleek look ή να κόψετε αφέλειες, όπως είδαμε στον Salvatore Ferragamo.

Αντίο layers, το blunt καρέ είναι η τάση του φθινοπώρου-2
©Salvatore Ferragamo

Μπορείτε όμως να γυρίσετε τις άκρες και προς τα μέσα, για ένα κούρεμα που δημιουργεί στην ουσία ένα πλαίσιο γύρω από το πρόσωπο. Αλλάζοντας την κατεύθυνση στις άκρες των μαλλιών, στην ουσία δίνετε και ένα διαφορετικό στυλ στο blunt bob. Έτσι ένα φαινομενικά φλατ κούρεμα, αποκτά ανάλαφρο στυλ και κίνηση, με την αυστηρότητα να σπάει. Το blunt bob είναι ένα κούρεμα που διατηρεί τα μαλλιά υγιή και λαμπερά, καθώς χρειάζεται συχνή ανανέωση για να παραμένει στο σωστό μήκος.

Αντίο layers, το blunt καρέ είναι η τάση του φθινοπώρου-3
©Coperni

Το φθινόπωρο πάντα μας βρίσκει με μια διάθεση για ανανέωση και σίγουρα μια αλλαγή στο κούρεμα αποτελεί το πρώτο και πιο εύκολο βήμα. Ειδικά μετά το καλοκαίρι και την ταλαιπωρία που προκαλεί ο ήλιος και το αλάτι στα μαλλιά, το blunt bob αποτελεί το κούρεμα για να πείτε αντίο στις bad hair days.

Διαβάστε επίσης | Η Τόνια Σωτηροπούλου αποκαλύπτει τα μυστικά της για λαμπερά καστανά μαλλιά στη Vogue Greece

MHT