λεπτά-χείλη-8-tricks-μακιγιάζ-για-να-δείχνου-231614
©JLo/Instagram

Η εμμονή με τα πλούσια γεμάτα χείλη είναι γεγονός και αγγίζει γυναίκες όλων των ηλικιών και ειδικότερα την Gen Z, η οποία συχνά αναζητά tricks μακιγιάζ που μπορούν να μεταμορφώσουν τα λεπτά χείλη σε σαρκώδη, σε λίγα μόνο βήματα. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι που μπορούν να κάνουν τα χείλη να φαίνονται μεγαλύτερα χωρίς κάποια παρέμβαση, όπως η χρήση του lip pencil για να τονίσετε το overline, το concealer που εφαρμόζεται στο περίγραμμα των χειλιών μέχρι και το lip contouring.

H Vogue καταγράφει τα 8 μυστικά από τους make-up artists για να τονίσετε τα χείλη σας διακριτικά και μόνο με μερικά απλά βήματα στο μακιγιάζ.

Μολύβι χειλιών για να δημιουργήσετε overline εφέ

Αυτή είναι η πιο αγαπημένη τεχνική των celebrities, και όχι μόνο, για να κάνουν τα χείλη αμέσως πιο ογκώδη με μία μόνο κίνηση. Αυτό μπορεί να γίνει με τον εντοπισμό του περιγράμματος των χειλιών ακριβώς έξω από το φυσικό περίγραμμα και χρησιμοποιώντας ένα μολύβι ίδιας απόχρωσης με τα χείλη ή ένα κραγιόν. Το αποτέλεσμα μπορεί να είναι περισσότερο ή λιγότερο έντονο. Αν θέλετε ένα minimal αποτέλεσμα, το ιδανικό είναι να τραβήξετε τη γραμμή λίγο έξω από το περίγραμμα των χειλιών, ενώ αν θέλετε ακόμα πιο έντονα χείλη, μπορείτε να μετακινηθείτε και λίγο πιο πάνω.

Λεπτά χείλη: 8 tricks μακιγιάζ για να δείχνουν πιο πλούσια-1
©Diane Kruger/Instagram

Ombre χείλη

Τα κλασικά χείλη της δεκαετίας του ’90 με την έντονη γραμμή στο περίγραμμα, επέστρεψαν πρόσφατα στο προσκήνιο χάρη στην JLo. Με τα ombre χείλη όμως, στόχος είναι να γίνει έτσι το περίγραμμα ώστε το κεντρικό τμήμα των χειλιών να είναι πιο έντονο. Στη συνέχεια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα σκούρο χρώμα lip pencil και ένα κραγιόν για να δώσετε έμφαση στις γωνίες του στόματος, ενώ η απόχρωση στο κέντρο είναι πάντα πιο ανοιχτή. Το καλό αυτής της τεχνικής είναι ότι μπορεί να γίνει με οποιαδήποτε απόχρωση μολυβιού και κραγιόν, από nude έως κόκκινο ή και μοβ. Απλώς συνδυάστε μια πιο σκούρα και μια πιο ανοιχτή απόχρωση.

Lip contouring

Μπορεί να γίνει με κάποιο προϊόν πούδρας ή με cream stick, αλλά και με concealer, αρκεί να είναι δυο τόνους πιο σκούρο από την επιδερμίδα σας και με ματ τελείωμα. Το contouring βοηθά στο να δημιουργήσετε σκιάσεις γύρω από το περίγραμμα, έτσι ώστε τα χείλη να δείχνουν καλύτερα οπτικά. Για να το πετύχετε, πάρτε μια μικρή ποσότητα καφέ ματ σκιάς ματιών ή ένα συγκεκριμένο προϊόν για contouring με ένα πινέλο με λεπτή μύτη και χαράξτε την περιοχή της σκιάς στο κέντρο του άνω χείλους. Ακολουθώντας την καμπύλη του άνω χείλους, τραβήξτε το  χρώμα προς τα κάτω, κρατώντας απόσταση ενός χιλιοστού έξω από το περίγραμμα που έχετε ήδη σχεδιάσει και κάντε blend πολύ καλά το προϊόν, για να γεμίσετε τα κενά.

Λεπτά χείλη: 8 tricks μακιγιάζ για να δείχνουν πιο πλούσια-2
©Cara Delevingne/Instagram

Concealer στα χείλη

Ένα προϊόν που μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμο για τον σχεδιασμό των χειλιών και που θα τα κάνει να φαίνονται μεγαλύτερα, είναι το concealer. Μπορεί να εφαρμοστεί στο περίγραμμα των χειλιών για να τα σβήσει και να γίνει η άκρη λιγότερο αισθητή, σε περίπτωση που θέλετε να τα ξανακάνετε ελαφρώς μεγαλύτερα. Μπορεί επίσης να εφαρμοστεί στο κέντρο του κάτω χείλους για να δώσει φως και όγκο, όπως επίσης και στις γωνίες του στόματος, για να δείχνουν πιο ογκώδη στο κέντρο.

Ανοιχτόχρωμα κραγιόν

Μια απλή επιλογή, αλλά πάντα αποτελεσματική, είναι η χρήση ενός ανοιχτόχρωμου κραγιόν που μπορεί να εφαρμοστεί όπως και οι προηγούμενες τεχνικές. Ωστόσο, αυτό είναι μόνο μια τεχνική. Ακόμη και οι γυναίκες με λεπτά χείλη μπορούν να φορούν πολύ κομψά τα σκούρα κραγιόν.

Λεπτά χείλη: 8 tricks μακιγιάζ για να δείχνουν πιο πλούσια-3
©Blake Lively/Instagram

Δώστε φως στο κέντρο των χειλιών

Μια εξαιρετικά εύκολη τεχνική είναι να δώσετε λίγο φως στην καμπύλη των χειλιών, στην κεντρική περιοχή του άνω χείλους. Μπορείτε να εφαρμόσετε ένα μολύβι με λαμπερό τελείωμα ή μια λεπτή γραμμή από μια λαμπερή σκιά ματιών. Θα τραβήξει αμέσως την προσοχή και θα αναδείξει τα χείλη.

View this post on Instagram

A post shared by Zendaya (@zendaya)

Glossy τελείωμα σε λεπτά χείλη

Ένα άλλο κόλπο για να έχετε μεγαλύτερα χείλη σε δευτερόλεπτα, είναι να εφαρμόσετε ένα προϊόν με glossy τελείωμα. Είτε πρόκειται για κραγιόν είτε για lip gloss, το γυαλιστερό τελείωμα θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε ένα εφέ με όγκο. Για καλύτερο αποτέλεσμα, μπορεί να βοηθήσει να ανεβάσετε το προϊόν ελαφρώς πιο έξω από το πάνω περίγραμμα

Volumizing χείλη

Μια κατηγορία είναι τα lip plumpers. Η σύνθεσή τους περιέχει συστατικά που ενεργοποιούν τη μικροκυκλοφορία, δημιουργώντας ορατό όγκο στα χείλη με άμεσο τρόπο.

Διαβάστε επίσης | Medium Haircuts: 5 κουρέματα για μαλλιά μεσαίου μήκους που είναι τάση τώρα

MHT