6-lip-liner-tricks-για-εντυπωσιακό-αποτέλεσμα-228411
©Mara LaFontan/Instagram

Το lip liner σε όλες τις διαφορετικές εκδοχές του, δεν σταμάτησε να αποτελεί must στα catwalks, τα red carpets και τα feeds στο Instagram. Ενώ μερικοί το χρησιμοποιούν για να ενισχύσουν τα φυσικά χείλη και να δημιουργήσουν έναν πιο ζωντανό καμβά για κλασικά κόκκινα χείλη, άλλοι παίρνουν στοιχεία από backstage με editorial-inspired drama, όπως τολμηρά ombre με ένα φρέσκο και απαλό εφέ.

Ανεξάρτητα από το τι θέλετε να κάνετε, υπάρχουν μερικές δοκιμασμένες συμβουλές και τεχνικές, τις οποίες θα πρέπει να γνωρίζετε κάθε φορά που θα χρησιμοποιείτε το μολύβι χειλιών της επιλογής σας.

Παρακάτω, η Vogue καταγράφει τις συμβουλές γνωστών pro makeup artists για τα basic tricks που πρέπει να γνωρίζουμε για το lip liner.

6 lip liner tricks για εντυπωσιακό αποτέλεσμα-1
©Marta Lozanop/Instagram

Επιλέξτε μια απόχρωση που σας ταιριάζει 

Αν το χρώμα του lip liner ταιριάζει με τα φυσικά σας χείλη, δώστε ιδιαίτερη προσοχή για να ανακαλύψετε τα undertones που είναι πιο κολακευτικά για την επιδερμίδα σας. «Όλα τα nude liners δεν είναι τα ίδια», λέει η pro Tasha Reiko Brown, που επιμελείται το μακιγιάζ της Alicia Keys και της Tracee Ellis Ross.

«Το να βρείτε μια πιο ρεαλιστική γραμμή nude, απαιτεί να αξιολογήσετε τον τόνο του δέρματός σας και να ανακαλύψετε τι είναι καλύτερο για εσάς ξεχωριστά. Συχνά τα καλύτερα nudes θα έχουν λίγο ροδακινί ή κάτι σκούρο μέσα τους. Σπάνια ένας καφέ τόνος είναι το ιδανικό nude».

Η makeup artist Yuki Hayashi, όταν δημιουργεί nude χείλη, συνήθως επιλέγει μια απόχρωση που είναι είτε η ίδια, είτε ελαφρώς πιο σκούρα για να δημιουργήσει ένα«πολύ φυσικό και διαμορφωμένο lip line», λέει.

Δημιουργήστε ισορροπία και συμμετρία

Όταν δοκιμάσετε για πρώτη φορά το lip liner, ξεκινήστε διορθώνοντας τη συμμετρία των χειλιών σας. «Να ακολουθείτε πάντα το φυσικό σχήμα, και στο πάνω και στο κάτω χείλος και μετά κάντε blend τις άκρες για να δείχνουν τα χείλη σας πιο γεμάτα» λέει η Hayashi.

Όταν το τελειοποιήσετε να έχετε υπόψη σας το cupid’s bow—δεν χρειάζεται να το υπερβείτε. «Βεβαιωθείτε ότι δεν είναι πολύ μυτερό», λέει, ένα κόλπο που είναι χρήσιμο για την Brown όταν κάνει μικρότερες γραμμές. «Δεν προσπαθώ να πετύχω ένα μεγάλο liner- τα μικρότερα τμήματα σημαίνουν ακρίβεια!», εξηγεί. «Μόλις τα χείλη είναι πλήρως lined, θα τα γεμίσω προς τα μέσα, έτσι ώστε αν αλλοιωθεί αργότερα το χρώμα, να μην υπάρχει lip liner γύρω από το στόμα».

6 lip liner tricks για εντυπωσιακό αποτέλεσμα-2
©Julie Sfi/Instagram

Δώστε όγκο και σχήμα

Ένα από τα πιο αγαπημένα tricks του makeup artist Vincent Oquendo, είναι το λεπτό lining των χειλιών, με ένα μολύβι σε γκρι απόχρωση για sculpt και σχήμα. «Σκεφτείτε το σαν το contour στα ζυγωματικά, αλλά για τα χείλη σας», λέει. Αν θέλετε να σχεδιάσετε ένα πιο έντονο σχήμα στα χείλη, συνιστά να συνδυάσετε το lip liner σας με ένα liquid lipstick που να διαρκεί. «Τότε, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε ότι θα φανεί ότι έχετε κάνει reshape στα χείλη σας», εξηγεί.

Δώστε ένταση στο κραγιόν

«Το lip liner προσθέτει ένα sharp line στο περίγραμμα των χειλιών που με το κραγιόν μπορεί να μην πετύχει», εξηγεί η Brown σχετικά με το γιατί η χρήση ενός lip liner σε συνδυασμό με το κραγιόν είναι τόσο σωστή. «Η ένταση στο κραγιόν με ένα pigment lip liner,  μπορεί να κάνει τα χείλη να φαίνονται πιο γεμάτα». Όταν η Hayashi εφαρμόζει ένα πιο τολμηρό κραγιόν, της αρέσει να χρησιμοποιεί και lip liner για να το βελτιώσει και να απαλύνει το σχήμα. «Ένα έντονο line χειλιών μπορεί να κάνει ένα φωτεινό κραγιόν να δείχνει old-fashioned», λέει.

Δοκιμάστε ένα fresh ombré

«Λατρεύω ένα editorial moment με ντεγκραντέ lips και τα 3D εφέ που δημιουργεί», λέει η Brown. Η τεχνική της για ένα blurred τελείωμα αφήνει το κέντρο των χειλιών χωρίς καθόλου lip liner ή κραγιόν, μετά σχηματίζει ένα deeper liner, σκουραίνει τις άκρες των χειλιών και γεμίζει ελαφρά. «Ένα ωραίο lip balm με ένα πινέλο να κάνει blend προς τα μέσα θα κάνει το αποτέλεσμα πιο ομοιόμορφο και χωρίς γραμμές», λέει.

Touch It Up

Ανεξάρτητα από το lip look που δημιουργεί ο Oquendo, έχει πάντα έτοιμα τα touch up tools. «Χρησιμοποιώ ένα micellar water με βαμβάκι για να κάνω πιο μυτερή τη γραμμή γύρω από τα χείλη», εξηγεί. «Αυτό είναι επίσης σημαντικό επειδή το micellar water δεν είναι λιπαρό και δεν θα πειράξει τα προϊόντα των χειλιών».

Για την Hayashi, το concealer μπορεί επίσης να είναι πολύ χρήσιμο: «Το εφαρμόζω στις άκρες των χειλιών πριν χρησιμοποιήσω lip liner και μετά την εφαρμογή lip liner. Μπορείτε να χρησιμοποιήστε το δάχτυλό σας ή ένα μικρό πινέλο για να μαλακώσετε λίγο τις άκρες».

Διαβάστε επίσης | Λούσιμο: Ο κανόνας των 5 δευτερολέπτων κάνει τη διαφορά