πόσες-φορές-πρέπει-να-λούζεστε-την-εβδ-250094
©Mara Lafontan/Instagram

Πόσο συχνά πρέπει να λούζετε τα μαλλιά σας;

Τελικά υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση στο ερώτημα; Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας, η συχνότητα εξαρτάται από τον τύπο των μαλλιών, γι’ αυτό και φτιάξαμε τον οδηγό με όλα τα tips που πρέπει να γνωρίζετε.

Για λιπαρά μαλλιά

Αν η επιδερμίδα της κεφαλής παράγει σμήγμα, θα πρέπει να λούζετε τα μαλλιά σας πιο συχνά, για παράδειγμα καθημερινά ή κάθε δύο μέρες. Θα πρέπει όμως να προσέξετε να χρησιμοποιείτε τα σωστά προϊόντα που απομακρύνουν τα λιπίδια, χωρίς να παράγεται έξτρα λιπαρότητα. Η σωστή επιλογή είναι ένα ήπιο σαμπουάν.

Για μαλλιά με χοντρή τρίχα

Αυτός ο τύπος μαλλιών δεν εμφανίζει λιπαρότητα, γι’ αυτό και μπορείτε να τα λούζετε μια φορά την εβδομάδα και στο ενδιάμεσο να χρησιμοποιείτε ξηρό σαμπουάν για να τα διατηρείτε ενυδατωμένα. Αποφύγετε όμως τη χρήση πολλών προϊόντων για να μην στρεσάρετε την τρίχα.

Πόσες φορές πρέπει να λούζεστε την εβδομάδα ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών σας;-1
©Taylor Hill/Instagram

Για μαλλιά με λεπτή τρίχα

Τα λεπτά μαλλιά έχουν ανάγκη από πιο συχνό λούσιμο καθώς αναπτύσσουν σμήγμα πιο γρήγορα. Το ιδανικό λούσιμο είναι κάθε δύο μέρες ή και καθημερινά αν χρειάζεται.

Για σγουρά μαλλιά

Μια φορά την εβδομάδα ή και μια φορά κάθε δύο εβδομάδες. Τα σγουρά μαλλιά διατηρούνται καθαρά για περισσότερες μέρες .

Για βαμμένα μαλλιά

Αυτά τα μαλλιά συνήθως είναι ξηρά και αφυδατωμένα λόγω της ταλαιπωρίας που προκαλούν οι βαφές. Αυτό σημαίνει πως δεν χρειάζονται συχνό λούσιμο, για να παραμένουν ενυδατωμένα. Μια με δύο φορές την εβδομάδα αρκούν.

Για μεγαλύτερες ηλικίες

Καθώς μεγαλώνουμε η επιδερμίδα της κεφαλής παράγει λιγότερο σμήγμα, γι’ αυτό και τα μαλλιά δεν χρειάζονται συχνό λούσιμο.

Είναι λάθος να λούζουμε τα μαλλιά μας καθημερινά;

Δεν υπάρχει απάντηση γι’ αυτό. Το καθημερινό λούσιμο συστήνεται μόνο όταν χρειάζεται, δηλαδή αν τα μαλλιά παράγουν υπερβολική λιπαρότητα. Αυτό εξαρτάται και από τον τρόπο ζωής σας, από την ατμοσφαιρική ρύπανση, το πόσο συχνά ασκείστε.

Αντί για σαμπουάν

Υπάρχουν τρόποι να φρεσκάρετε τα μαλλιά σας χωρίς λούσιμο. Ένας από αυτούς είναι το ξηρό σαμπουάν που απορροφά τη λιπαρότητα και διατηρεί τα μαλλιά καθαρά για περισσότερες μέρες. Υπάρχει όμως και η τεχνική CoWash που περιλαμβάνει τη χρήση νερού μαζί με κοντίσιονερ και μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη. Αυτό το μείγμα καθαρίζει τα μαλλιά και τα διατεί απαλά και ενυδατωμένα για περισσότερες μέρες, χωρίς να χρειάζεστε συχνό λούσιμο.

Διαβάστε επίσης | Boyfriend καρέ: Το κούρεμα για κάθε πρόσωπο

MHT