schiaparelli-όλες-οι-λεπτομέρειες-για-το-σόου-που-258730
©Acielle / Style Du Monde

Ο χαρακτηριστικός σουρεαλισμός του Daniel Roseberry έγινε για ακόμη μια φορά θέμα συζήτησης. Έχοντας μόλις αποκαλύψει το SS23 σόου υψηλής ραπτικής του για τον οίκο Schiaparelli, ο Roseberry δίχασε το κοινό με τις edgy προτάσεις του αλλά παράλληλα μας πρόσφερε και μερικές από τις πιο iconic fashion εικόνες της δεκαετίας. Κεφάλια ζώων πάνω σε βελούδινα φορέματα, μεταλλικές περικεφαλαίες και ογκώδη κοσμήματα συνέθεσαν μια συλλογή με μοναδική αισθητική που αν και δεν απευθύνεται σε όλους είναι σίγουρα μια δημιουργική έκφραση που αξίζει την προσοχή μας.

Όλες οι λεπτομέρειες για το haute couture σόου παρακάτω.

Οι faux κεφαλές ζώων

Schiaparelli: Όλες οι λεπτομέρειες για το σόου που άνοιξε την εβδομάδα υψηλής ραπτικής του Παρισιού-1
©Acielle / Style Du Monde

Ένα λιοντάρι, μια λεοπάρδαλη, ένας λύκος – αυτή τη φορά τα φορέματα στην πασαρέλα του Schiaparelli διακοσμήθηκαν με πλήρως αληθοφανείς faux κεφαλές ζώων που ομολογουμένως θόλωσαν τα όρια μεταξύ catwalk και σκηνής. Με θεατρική διάσταση και σουρεαλιστικό όραμα, ο creative director του οίκου μίλησε για τις «γραμμές του αληθινού και του μη ρεαλιστικού» και έκανε μια νέα, λιγότερο σκοτεινή, πρόταση που ξέρει πως θα γίνει viral.

Η έμπνευση από την Κόλαση του Δάντη

Schiaparelli: Όλες οι λεπτομέρειες για το σόου που άνοιξε την εβδομάδα υψηλής ραπτικής του Παρισιού-2
©Acielle / Style Du Monde

Διαβάζοντας κανείς τις σημειώσεις του για το σόου, είναι εμφανές πως η Κόλαση του Δάντη αποτέλεσε βασική πηγή έμπνευσης για το τελικό αποτέλεσμα. «Αυτή η συλλογή αποτελεί φόρο τιμής στην αμφιβολία», γράφει. «Ήθελα να απομακρυνθώ από τις τεχνικές με τις οποίες ένιωθα άνετα και να επιλέξω αντί αυτού ένα νέο πεδίο δημιουργίας όπου όλα είναι τρομακτικά αλλά καινούργια». Η αίσθηση της κόλασης εμφανίστηκε περισσότερο ως πνευματική αναφορά παρά ως άμεση, ενώ τα ζώα αντιπροσώπευσαν τη λαγνεία, την υπερηφάνεια και τη φιλαργυρία.

Κοχύλια

Schiaparelli: Όλες οι λεπτομέρειες για το σόου που άνοιξε την εβδομάδα υψηλής ραπτικής του Παρισιού-3
©Acielle / Style Du Monde

Τα κοχύλια ήταν ένα από τα βασικά θέματα της πολύπλευρης κολεξιόν. Σε μορφή bra, αποτέλεσαν το πάνω μέρος maxi φορεμάτων που απογειώνουν τη θηλυκότητα και έγιναν ένας λίγο πιο ρομαντικός τρόπος να ενταχθεί το φυσικό τοπίο στη συλλογή.

Η tailoring σιλουέτα

Schiaparelli: Όλες οι λεπτομέρειες για το σόου που άνοιξε την εβδομάδα υψηλής ραπτικής του Παρισιού-4
©Acielle / Style Du Monde

Αν και φυσικά το tailoring δεν μπορεί να γίνει τόσο viral όσο οι κεφαλές των ζώων, δεν μπορούμε να μη ξεχωρίσουμε τις ιδιαίτερες σιλουέτες που αναδείχθηκαν από το σόου. Τετραγωνισμένοι ώμοι, ανδρόγυνο fit αλλά με έμφαση στη μέση και πολυτελή ριγέ ή βελούδινα υφάσματα συνέθεσαν σακάκια που σε λίγο καιρό θα αποτελούν το go-to των σταρ στο κόκκινο χαλί.

Η πιο δημιουργική στιγμή του Roseberry

Schiaparelli: Όλες οι λεπτομέρειες για το σόου που άνοιξε την εβδομάδα υψηλής ραπτικής του Παρισιού-5
©Acielle / Style Du Monde

Οι σημειώσεις του Roseberry ολοκληρώθηκαν με συναισθηματισμό: «Inferno, Purgatorio, Paradiso», αναφέρει καταγράφοντας τα τρία βιβλία που απαρτίζουν τη Θεία Κωμωδία. «Δεν μπορεί να υπάρξει κανείς χωρίς τους άλλους. Είναι μια υπενθύμιση ότι δεν υπάρχει παράδεισος χωρίς κόλαση. Δεν υπάρχει χαρά χωρίς λύπη, δεν υπάρχει έκσταση δημιουργίας χωρίς το μαρτύριο της αμφιβολίας. Η ευχή μου για τον εαυτό μου είναι να το θυμάμαι πάντα – ότι, στις πιο δύσκολες μέρες μου, όταν η έμπνευση απλά δεν έρχεται, να θυμάμαι ότι δεν είναι δυνατή η απογείωση χωρίς πρώτα ένα ταξίδι στις φωτιές και τον φόβο που τη συνοδεύει». Όπως είπε άλλωστε και ένα σοφό λιοντάρι: Hakuna matata.

Διαβάστε επίσης | Weekly Edit: Η Vogue επιλέγει τα καλύτερα της εβδομάδας

MHT