και-οι-26-vogue-ενώνονται-για-πρώτη-φορά-στο-τ-149023
©Dionisis Andrianopoulos

Το 2020 — η αυγή μιας νέας δεκαετίας — έκανε πολλούς από εμάς να νιώθουμε ανίσχυροι μπροστά σε μεγάλες αντιξοότητες. Από την παγκόσμια πανδημία του Covid-19, που στοίχισε τη ζωή σε πάνω από 650.000 ανθρώπους παγκοσμίως και έθεσε σε κίνδυνο δεκάδες εκατομμύρια δουλειές, στη μάχη ενάντια στην αστυνομική βία και τον συστημικό ρατσισμό, σε συνδυασμό με την κλιματική έκτακτη ανάγκη και τις ολοένα αυξανόμενες επιπτώσεις της στα πιο ευάλωτα οικοσυστήματα και κοινότητες του πλανήτη. Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, πρέπει να αντλήσουμε δύναμη ο ένας απ’ τον άλλο και να ενωθούμε στη δέσμευσή μας να δημιουργήσουμε έναν κόσμο πιο δίκαιο, χωρίς αποκλεισμούς και βιώσιμο για όλους.

«Όλοι χρειαζόμαστε την ελπίδα στη ζωή μας, τώρα περισσότερο από ποτέ», τονίζει η Anna Wintour, αρχισυντάκτρια της Vogue και καλλιτεχνική διευθύντρια και σύμβουλος παγκόσμιου περιεχομένου της Condé Nast, «έτσι, σ’ αυτήν την ταραχώδη περίοδο, η Vogue αποφάσισε να ενώσει όλες τις παγκόσμιες εκδόσεις γύρω από αυτό το αισιόδοξο, ανθρώπινο, προοδευτικό θέμα. Ίσως είναι δύσκολο να βρεις την ελπίδα σε μια εποχή κρίσης, αλλά μοιάζει πιο αναγκαία από ποτέ. Είναι κομμάτι της κοινής μας ανθρωπότητας, μια πηγή χαράς και έμπνευσης, και μας κρατά εστιασμένους σε ένα πιο φωτεινό μέλλον».

Τα 26 παγκόσμια Τεύχη Ελπίδα της Vogue θα δημοσιευτούν σε 19 γλώσσες και θα είναι διαθέσιμα όλο τον Αύγουστο και Σεπτέμβριο, με σκοπό να ενώσουν τα εκατομμύρια αναγνωστών της Vogue σε όλο τον κόσμο με ένα αισιόδοξο όραμα για το μέλλον. Συμπεριλαμβάνουν επιστολές ελπίδας από διασημότητες, σχεδιαστές, μοντέλα και ακτιβιστές, μόδα που προκαλεί τον προβληματισμό, και διορατικά δοκίμια σχετικά με τη διαφορετικότητα και την ενσωμάτωση, την κλιματική κρίση, τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, και άλλα. Κάθε Vogue έστρεψε τον μοναδικό φακό της στα μεγαλύτερα θέματα που μας απασχολούν σήμερα, για να δείξει τη δύναμη της φωτογραφίας, της τέχνης και του ρεπορτάζ.

Μέσα σε κάθε έκδοση, θα βρείτε ένα παγκόσμιο πορτφόλιο για την Ελπίδα, με φωτογραφίες που επέλεξε προσωπικά ο κάθε αρχισυντάκτης της Vogue. Από τον Καπετάνιο Τομ, τον εκατοντάχρονο που συγκέντρωσε 32 εκατομμύρια λίρες για το Εθνικό Σύστημα Υγείας περπατώντας στον κήπο του, στη Βρετανική Vogue, στο πορτραίτο της καθηγήτριας και ιατρού Marylyn Addo, μιας από τους πρωτοπόρους επιστήμονες της λοιμωξιολογίας και της ιολογίας παγκοσμίως, για τη Vogue Γερμανία. Από τη φωτογραφία μιας αχτίδας φωτός που συνθλίβει το σκοτάδι από τον Massimo Vitali για τη Vogue Ιταλία, στην τέχνη του Wang Yong, που απέτισε φόρο τιμής στην αρχαία κινέζικη ιστορία με το έργο του με τον τίτλο Κύκλος, για τη Vogue Κίνα. Οι συμμετοχές είναι ποικίλες, καυστικές και ισχυρές, και σκιαγραφούν μόνο κάποια από τα ενθουσιώδη άτομα που πιέζουν για αληθινή αλλαγή διαρκείας σε όλο τον κόσμο.

Αν κάτι μας έδειξαν αυτοί οι τελευταίοι μήνες, είναι ότι η ελπίδα είναι παντού γύρω μας. Από τους γιατρούς, τις νοσοκόμες και τους εργαζόμενους σε τομείς ζωτικής σημασίας που δούλεψαν ακούραστα για να μας προστατεύσουν από τον Covid-19, τους ακτιβιστές που κινητοποίησαν εκατομμύρια ανθρώπους στη μάχη κατά του συστημικού ρατσισμού και της αστυνομικής βίας, τις φιλανθρωπικές οργανώσεις που βοηθούν τα 80 εκατομμύρια προσφύγων που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους λόγω των πολέμων, των διώξεων και των φυσικών καταστροφών, στους επιστήμονες και τους ακτιβιστές που ευαισθητοποιούν σχετικά με την κλιματική αλλαγή. Ο κόσμος μας αποτελείται από πολλά ενθουσιώδη άτομα που δουλεύουν ακατάπαυστα για να φτιάξουν ένα πιο φωτεινό και καλύτερο μέλλον για όλους μας.

Το 2020 έχει ήδη συνδέσει τον κόσμο με τρόπους που πριν έμοιαζαν αδιανόητοι. Η αληθινή αλλαγή είναι δυνατή, αν ενώσουμε τις δυνάμεις μας και δουλέψουμε μαζί. Για αυτό, η Vogue παραμένει ενωμένη.

#VogueHope

MHT