μεγάλοι-οίκοι-ακυρώνουν-τις-cruise-συλλογέ-137860

Μπορεί οι εβδομάδες μόδας ανά τον κόσμο να τελείωσαν μόλις πριν λίγες μέρες, αλλά η βιομηχανία της μόδας ήδη προετοιμάζεται για τις καλοκαιρινές cruise κολεξιόν του 2021. Ωστόσο, στον απόηχο της κρίσης στον τομέα της υγείας λόγω του κορονοϊού, πολλοί οίκοι αποφάσισαν να αναβάλλουν τις προγραμματισμένες επιδείξεις τους, για λόγους πρόληψης.

Ο οίκος Prada ήταν ο πρώτος που ανακοίνωσε την αναβολή του cruise σόου του, που θα λάμβανε χώρα στις 21 Μαΐου στο Τόκιο. Στη συνέχεια, ο οίκος Gucci ακύρωσε την προγραμματισμένη επίδειξή του στο San Francisco, ενώ ακολούθησαν οι οίκοι Versace και Giorgio Armani – η συλλογή του οποίου θα παρουσιαζόταν στο Dubai στις 19 Απριλίου – με αντίστοιχες ανακοινώσεις.

Μεγάλοι οίκοι ακυρώνουν τις cruise συλλογές τους λόγω κορωνοϊού-1
©Jamie Stoker
1/1
Native Share

Όσον αφορά, το προγραμματισμένο cruise σόου του οίκου Chanel για τις 7 Μαΐου στο Capri δεν έχει υπάρξει – ακόμα – κάποια ανακοίνωση  για την αναβολή του. Αντίστοιχα, αναμένεται να μάθουμε νέα για το σόου του Dior στη Lecce της Ιταλίας, το μέρος καταγωγής της creative director του οίκου, Maria Grazia Chiuri.

Οι προσωρινές ακυρώσεις των επιδείξεων αποφασίστηκαν με στόχο την πρόληψη από τον ιό, τόσο για τους καλεσμένους, όσο και για αυτούς που δουλεύουν για το τελικό αποτέλεσμα. Νέες ημερομηνίες θα ανακοινωθούν όσο το δυνατόν συντομότερο.

MHT