minas-unchained-η-νέα-εποχή-του-οίκου-design-εγκαινιάζετ-272931
©Coutayar

Η δεύτερη γενιά του οίκου Minas, συνεχίζει να εξελίσσει το όραμα του ιδρυτή του, προσθέτοντας όμως ένα προσωπικό άγγιγμα, που κρατά γερό το δημιουργικό DNA του Μηνά, δίνοντάς του το περιθώριο να ανθίσει και να χαράξει νέους δρόμους. Αυτή η καινούρια σελίδα του Minas αποκαλύπτεται για μια μόνο βραδιά την Παρασκευή 19 Μαΐου στην Πέτρινη Αποθήκη του ΟΛΠ, σε μια γιορτή δημιουργικότητας. Μια βραδιά που αφηγείται την ιστορία του οίκου κρίκο με κρίκο

Στις 19 Μαΐου οι αποκαλύψεις περιλαμβάνουν ένα γλυπτό, συνεργασίες με νέους καλλιτέχνες, αλλά και μια ειδική street culture συλλογή – σαν ένα κλείσιμο του ματιού στο τεράστιο κύμα νέων που τα τελευταία χρόνια επιθυμεί διακαώς ένα ή και περισσότερα κομμάτια με τη γνήσια υπογραφή Minas. Στα 2.500 τ.μ. της Πέτρινης Αποθήκης του ΟΛΠ, ο Προμηθέας και ο Αρίωνας, γιοι του Μηνά, ενώνουν το χθες με το αύριο, μορφές τέχνης και ανθρώπους, μέσα από μια καμπάνια που υπογράφει ο Costas Coutayar, ενώ παρουσιάζουν το έργο 12 καλλιτεχνών που κλήθηκαν να δώσουν την δική τους ερμηνεία στην ταυτότητα Minas μέσα από την street art, εμπνεόμενοι από την παρακαταθήκη του οίκου. Μπορείτε να εξασφαλίσετε εδώ την είσοδό σας στο Minas Unchained.

Η έκθεση ξεφυλλίζεται σελίδα σελίδα μέσα από τα παρακάτω στάδια.

Minas Unchained: Η νέα εποχή του οίκου design εγκαινιάζεται με μια μεγάλη γιορτή-1

Η καμπάνια

Πολιτισμοί, πόλεις και διαφορετικοί προσανατολισμοί συναντιούνται στον φακό του Coutayar με πρωταγωνιστή τα κοσμήματα Minas. Από τη Νέα Υόρκη στο Τόκιο κι από εκεί στην Αθήνα, το Λονδίνο, τη Σαγκάη… Οι πόλεις και οι αστικοί τους μύθοι αποτελούν την έμπνευση. Και σαν τους κρίκους μιας αλυσίδας, το πριν συναντά το μετά, οι άνθρωποι συγχρωτίζονται όπου και αν βρίσκονται και μια διαρκής ανταλλαγή προκαλεί τη φαντασία και αφυπνίζει τις αισθήσεις. Η αρμονία και η καθαρότητα, η έμπνευση και η αιχμηρή αισθητική ταξιδεύουν στις μητροπόλεις του κόσμου. Κάθε φωτογραφία και μια ιστορία, κάθε κρίκος και μια εμπειρία.

Είναι η πρώτη φορά που δημιουργείται και παρουσιάζεται μια αλυσίδα που αντικατοπτρίζει τη σχεδιαστική φιλοσοφία του οίκου Minas: κάθε χειροποίητος κρίκος ενώνεται με τον επόμενο με φωτιά και κόλληση, μέχρι να γίνουν αλυσίδα. Ο Costas Coutayar, χρόνια συνεργάτης του οίκου, φωτογραφίζει γι’ αυτή την καμπάνια τα κορυφαία μοντέλα από την Ασία, τα οποία ταξίδεψαν ειδικά για την περίσταση από το Λονδίνο, το Παρίσι και τη Βαρκελώνη.

Minas Unchained: Η νέα εποχή του οίκου design εγκαινιάζεται με μια μεγάλη γιορτή-2

Τhe skaters project

Ο Minas προσκάλεσε 12 Έλληνες street artists: Prometheus, SOBER, FRO, SOTEUR, GOSPEL, GERA, Sotiris Sub, Eλευθερία Καψάλη, ΒΕWILDBROTHER, Teo Kon, Alex Parnassus, Γιώργος Χιώνης να αποτυπώσουν σε ένα skate την ταυτότητα Minas, όπως εκείνοι την αντιλαμβάνονται και την αισθάνονται. Το βράδυ της 19ης Μαΐου παρουσιάζουν τις δημιουργίες τους τιμώντας τη συνάντηση της τέχνης και του design με την ελευθερία του δρόμου. Τα έργα τους δεν διατίθενται προς πώληση και μετά το τέλος της έκθεσης ανήκουν στη συλλογή του οίκου Minas.

Minas Unchained: Η νέα εποχή του οίκου design εγκαινιάζεται με μια μεγάλη γιορτή-3

Mural: Welcoming Ruben Carrasco in Athens

Ο Προμηθέας και ο Αρίων προσκάλεσαν τον επιδραστικό street artist Ruben Carrasco, δίνοντάς την απόλυτη ελευθερία να δημιουργήσει όπως ακριβώς εκείνος αισθανόταν την παρακαταθήκη Minas. Με την αρωγή του Δήμου Πειραιά ο Ruben Carrasco θα ξεκινήσει το μεγάλων διαστάσεων έργο. Ο Πειραιάς από ψηλά.

Minas Unchained: Η νέα εποχή του οίκου design εγκαινιάζεται με μια μεγάλη γιορτή-4

To pendant

Η μεγάλη γιορτή επισφραγίζεται με το Unchained pendant που παρουσιάζεται για πρώτη φορά από το αρχείο Minas.

Ο exclusive και συλλεκτικός κρίκος είναι φτιαγμένος από 100% ανακυκλωμένο ασήμι και σχεδιάστηκε από τον Μηνά στα late 70s, στο εργαστήριό του στη Νέα Υόρκη. Είναι η πρώτη φορά που παράγεται σε περιορισμένο αριθμό και μόνο για τον οίκο Minas. Θα είναι διαθέσιμο αποκλειστικά και μόνο για το event: μπορείτε να κάνετε preorder στο site ή να το αγοράσετε εκείνη τη βραδιά.

Το exclusive σχέδιο δεν θα ξαναβγεί σε παραγωγή και θα παραμείνει στο αρχείο Minas. Μπορείτε επίσης να το παραγγείλετε από το κατάστημα Minas στην Κηφισιά, Εμ. Μπενάκη 8, 14561, τηλ. 2106233577.

Το Unchained pendant βγαίνει σε ασήμι, ενώ σε χρυσό θα κυκλοφορήσουν μόνο 3.

Minas Unchained: Η νέα εποχή του οίκου design εγκαινιάζεται με μια μεγάλη γιορτή-5

The UNCHAINED sculpture

«Το design είναι η ανάγκη που δημιουργήθηκε μετά τον κορεσμό από την παραγωγή ίδιων αντικειμένων. Ο κόσμος αναζητά κάτι που θέλει σκέψη». What’s next?

Τα σχέδια Minas βρίσκουν εφαρμογή σε μη αναμενόμενα πεδία. Κάθε φορά κάτι νέο: είναι η πρώτη φορά που δημιουργείται ένα γλυπτό μεγάλων διαστάσεων από σχέδιο του οίκου Minas, η φυσική συνέχεια του σχεδιαστικού αυτού κόσμου. Το έργο είναι 2,60 μέτρα άνοιγμα και 2,10 ύψος, από ανοξείδωτο ατσάλι και δεσπόζει στο κέντρο της Πέτρινης Αποθήκης του ΟΛΠ βυθισμένο πάνω σε μαύρο μάρμαρο, που δίνει την αίσθηση του νερού.

Minas Unchained: Η νέα εποχή του οίκου design εγκαινιάζεται με μια μεγάλη γιορτή-6

Τhe UNCHAINED party

Η μουσική ενώνει ακόμα και τα πιο διαφορετικά κοινά. Το ραντεβού για το party δίνεται στις 11 η ώρα, με special cocktails και αγαπημένους djs.

MINAS UNCHAINED”, Παρασκευή, 19 Μαΐου στην Πέτρινη Αποθήκη του ΟΛΠ

Η Έκθεση είναι για ένα Μόνο βράδυ.

Press and Early access 20:00

Γενική είσοδος 21:00

MHT