μποτάκια-και-μπότες-οι-5-τοπ-τάσεις-για-189465
©George Angelis/ Shot by Gio

Τα μποτάκια και οι μπότες μετρούν ήδη αντίστροφα για να επιστρέψουν σιγά σιγά και να ολοκληρώσουν τα street style looks του φθινοπώρου. Ποια είναι όμως τα στυλ που θα επικρατήσουν φέτος και σε ποια λέμε αντίο; Η Vogue μελέτησε τις τάσεις και συγκέντρωσε τα 5 boot trends που πρέπει να περιλαμβάνει η ενημερωμένη γκαρνταρόμπα του φθινοπώρου.

Οι cowboy μπότες

Μια από τις πιο δυνατές τάσεις που θα ορίσουν την επόμενη σεζόν, είναι το western look. Οι Texan boots με λίγο pointed άκρες και cone τακούνι, είναι το μποτάκι που με την ίδια ευελιξία ταιριάζει με casual looks,  τζιν παντελόνι, ακόμα και με κοστούμι όπως έχουν αποδείξει οι street stylers, ενώ ο συνδυασμός με φορέματα είναι κλασικός.

Μποτάκια και μπότες: Οι 5 τοπ τάσεις για το φθινόπωρο-1
©Getty Images

Τα combat boots

Πέρυσι ο οίκος Bottega Veneta μας σύστησε την τάση με τα μποτάκια και τις chunky soles. Η σόλα συνήθως έρχεται σε αντίθεση με το πάνω μέρος της μπότας, λόγω διαφορετικού χρώματος ή υλικού και αυτό κάνει πιο ιδιαίτερο το στυλ της. Το φθινόπωρο του 2021 θα συνεχίσουμε να φοράμε τις combat boots σχεδόν με κάθε item της γκαρνταρόμπας μας.

Μποτάκια και μπότες: Οι 5 τοπ τάσεις για το φθινόπωρο-2
©Getty Images

Οι μπότες ιππασίας

Ένα στυλ που αποτελεί επένδυση για την γκαρνταρόμπα. Οι κλασικές μπότες ιππασίας δεν φεύγουν ποτέ από τη μόδα, ωστόσο αυτή τη σεζόν είναι τάση, οπότε θα πείσουν και τις πιο διστακτικές. Προτείνεται ο συνδυασμός με bold suits ή και με parka jacket για ένα πιο βρετανικό στυλ.

Μποτάκια και μπότες: Οι 5 τοπ τάσεις για το φθινόπωρο-3
©Getty Images

Οι 60s μπότες

Οι ψηλές μπότες είναι τάση εδώ και χρόνια, τις έχουμε όμως ταυτίσει με πιο sexy γραμμές. Το φθινόπωρο του 2021 οι μπότες θα έχουν 60s στυλ και φτάνουν λίγο κάτω από το γόνατο, για να ταιριάζουν τέλεια με τις σούπερ μίνι φούστες που επίσης έρχονται από αυτή τη δεκαετία.

Μποτάκια και μπότες: Οι 5 τοπ τάσεις για το φθινόπωρο-4
©Getty Images

Οι sock boots

Οι σούπερ στενές μπότες που εφαρμόζουν στο πόδι σαν καλσόν, είναι μεγάλη τάση, αρκεί να έχουν square toes, τετραγωνισμένη μύτη δηλαδή και χαμηλό τακούνι.

Μποτάκια και μπότες: Οι 5 τοπ τάσεις για το φθινόπωρο-5
©Getty Images

Διαβάστε επίσης | Τα 5 παντελόνια που είναι τάση το φθινόπωρο

MHT