ο-lenny-kravitz-είναι-το-νέο-πρόσωπο-για-την-αντρι-146556
©Saint Laurent | Photography David Sims

Τον Ιούνιο του 1990 ο Lenny Kravitz κυκλοφορεί το τραγούδι του “Mr Cab Driver” και στο ασπρόμαυρο βίντεο κλιπ – που έπαιζε τότε συνέχεια στο MTV – ο Lenny κυκλοφορεί στους δρόμους της Νέας Υόρκης με τα dreadlocks του, ένα μαύρο δερμάτινο τζάκετ, ένα μαύρο παντελόνι και την θήκη της κιθάρας του, προσπαθώντας να βρει ένα ταξί. Βασισμένο σε αληθινή ιστορία, όταν κάποια στιγμή ο διάσημος τραγουδιστής ήθελε να πάει στο στούντιό του για ηχογράφηση, αλλά κανένα ταξί δεν σταματούσε για να πάρει ως επιβάτη έναν μαύρο, ο Lenny Kravitz αφηγείται μέσα από τους στίχους και το βίντεο την εμπειρία του πώς είναι να μη σε δέχεται κάποιος εξαιτίας του χρώματος του δέρματός σου. “Mr cab driver, don’t you like my kind of skin?”.

Τον Ιούνιο του 2020, 30 χρόνια μετά, και με το κίνημα #BlackLivesMatter να γεμίζει τους δρόμους της Νέας Υόρκης με διαμαρτυρίες και πορείες, o Lenny Kravitz γίνεται το νέο πρόσωπο της καμπάνιας AW20 για την αντρική συλλογή του οίκου Saint Laurent. Ο Lenny μπορεί να μη φοράει πια εκείνο το δερμάτινο τζάκετ του, πολλά όμως από αυτά που έλεγε στους στίχους εκείνου του τραγουδιού συμβαίνουν ακόμα. Και ο κόσμος, και εκείνος της μόδας εν προκειμένω, έχει αρχίσει να αντιλαμβάνεται ότι η αλλαγή στη στάση όλων μας όχι μόνο είναι αναπόφευκτη, αλλά επιβάλλεται. Ο Anthony Vaccarello, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου, που ανέκαθεν εξυμνούσε το rock and roll στυλ μέσα από τις δημιουργίες του, επιλέγει έναν μαύρο rock star για να πρωταγωνιστήσει στην καμπάνια της νέας αντρικής κολεξιόν του.

https://www.instagram.com/p/CBxisRLCnmV/?utm_source=ig_web_copy_link

Φωτογραφημένος από τον θρυλικό David Sims, o Lenny Kravitz εμφανίζεται στις δύο πρώτες εικόνες που κυκλοφόρησαν στο instagram του Saint Laurent φορώντας ένα μαύρο εφαρμοστό τζιν, ένα πουά μεταξωτό πουκάμισο και ένα σακάκι από κοστούμι σε στενό κόψιμο στη μία, ενώ στη δεύτερη φοράει ένα μαύρο παντελόνι σε πιο loose γραμμή, συνδυασμένο με ένα λεοπάρ πουκάμισο. Tα χαρακτηριστικά πια dreadlocks του τραγουδιστή και ένα ζευγάρι μαύρα γυαλιά ηλίου συμπληρώνουν την εικόνα που οραματίστηκε ο Anthony Vaccarello για τη νέα σεζόν Saint Laurent, ένα κομψό, αλλά πάντα urban και rock σύμπαν που δεν αποκλείει κανέναν.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το όνομα του Lenny Kravitz συνδέεται με τον οίκο Saint Laurent. O τραγουδιστής είχε δώσει το παρών στην τελευταία Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι, παρακολουθώντας το show του Saint Laurent από την πρώτη σειρά, στο πλάι της κόρης του, Zoë Kravitz, η οποία είναι ambassador του γαλλικού οίκου εδώ και αρκετές σεζόν.

“Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τις διακρίσεις” έλεγε το τελευταίο instagram post του οίκου Saint Laurent, πριν ανέβουν οι φωτογραφίες της νέας καμπάνιας με τον Lenny Kravitz. Και ο Anthony Vaccarello το αποδεικνύει και εμπράκτως.

Διαβάστε επίσης | 5 σύγχρονοι τρόποι για να φορέσετε το αγαπημένο σας τζιν αυτό το καλοκαίρι

MHT