dior-τα-πλάνα-για-την-cruise-συλλογή-στην-ιταλία-146428
©Feng Li

Σε μία συνέντευξη τύπου στις 22 Ιουνίου, η Maria Grazia Chiuri και ο Pietro Beccari ανακοίνωσαν τα πλάνα του οίκου Christian Dior για την παρουσίαση της καλοκαιρινής cruise συλλογής στην Puglia της Ιταλίας, καθώς και για την προετοιμασία του σόου στο Παρίσι για τον Σεπτέμβριο. Η καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου και ο CEO μίλησαν και για την πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνει η βιομηχανία της μόδας αυτή τη στιγμή: «Ξέρουμε ότι το θέμα των σόου έχει συζητηθεί πολύ, αλλά θα θέλαμε να εκφράσουμε και τη δική μας άποψη», είπε ο Beccari, τονίζοντας πως ο οίκος δεν πιστεύει μόνο στη δυναμική των επιδείξεων μόδας, αλλά και το επιχειρηματικό δίκτυο που τις πλαισιώνει.

Dior: Τα πλάνα για την cruise συλλογή στην Ιταλία και την haute couture-1
©Pixelformula

«Θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα στήριξης, ελπίδας και αναγέννησης στον κόσμο, τόσο στους μεγάλους παραγωγούς, όσο και στους μικρότερους. Πολλοί δυσκολεύονται να επιβιώσουν, επομένως αυτή η στιγμή είναι κρίσιμη για να προστατέψουμε όλους τους καλλιτέχνες. Θέλουμε να τους δώσουμε έναν λόγο να ξεκινήσουν ξανά», δήλωσε ο Beccari. Το σόου στην Puglia προετοιμάζεται πυρετωδώς, αν και φέτος θα διεξαχθεί χωρίς καλεσμένους, σύμφωνα με τη υποδείξεις της Ιταλίας για τον Covid-19. Πριν την καραντίνα, η Chiuri είχε στήσει τη δική της ομάδα με τεχνίτες και επαγγελματίες από την περιοχή. «Δυσκολεύομαι να σας πως πόσο σκληρά έχουμε δουλέψει για αυτό», ανέφερε.

«Είναι η πρώτη φορά που ο Dior θα παρουσιάσει ένα τόσο φαντασμαγορικό σόου στην Ιταλία. Η στήριξη της Puglia – που βρίσκεται στα όρια της χρεοκοπίας – είναι πολύ σημαντική για εμάς», είπε ο Beccari, αναφέροντας τους ανθρώπους που συμμετέχουν στην οργάνωση του σόου, όπως σκηνοθέτες, μουσικούς, καλλιτέχνες, ηλεκτρολόγους, κεραμίστες κτλ. «Σκέφτομαι τα μοντέλα, τους φωτογράφους, τους μακιγιέζ, τους κομμωτές και την παραγωγή: όλη η οικογένεια που στήνει ένα σόου. Ο Christian Dior ίδρυσε τον οίκο μετά από έναν πόλεμο. Είχε το κουράγιο και την αισιοδοξία να το κάνει. Για εμάς είναι στο DNA μας να σηκωνόμαστε και να στηρίζουμε τον κόσμο της μόδας. Σηκωνόμαστε για να σηκώσουμε και τους άλλους», πρόσθεσε.

Dior: Τα πλάνα για την cruise συλλογή στην Ιταλία και την haute couture-2
©Pixelformula

Η περιοχή της Puglia έχει ιδιαίτερη σημασία για την Chiuri. Εκεί γεννήθηκε ο πατέρας της, ενώ η ίδια πέρναγε τα καλοκαίρια της εκεί ως παιδί, με αποτέλεσμα να τη νιώθει δεύτερο σπίτι της σήμερα. «Είναι σημαντικό για μένα να τονίσω πόση δεξιοτεχνία υπάρχει στην Puglia. Τόσο πολλοί άνθρωποι βασίζονται σε μας. Νιώθω αδελφικά ανάμεσα σε αυτούς τους ανθρώπους», εξηγεί. Όσον αφορά την υψηλή ραπτική, η Chiuri λέει πως θα παρουσιαστεί ψηφιακά τον Ιούλιο. «Ετοιμάζουμε κάτι ιδιαίτερο για το couture σόου, αλλά είναι έκπληξη. Δεν θα είναι live, αλλά η Maria Grazia είχε μία φανταστική ιδέα», συμπλήρωσε ο Beccari.

Dior: Τα πλάνα για την cruise συλλογή στην Ιταλία και την haute couture-3
©Pixelformula

«Δεν προγραμματίζουμε να παρουσιάσουμε όλα μας τα σόου με αυτόν τον τρόπο, αλλά θα εξαρτηθεί από τα μέτρα που θα ληφθούν. Εμείς ελπίζουμε να έχουμε μία γεμάτη αίθουσα τον Σεπτέμβριο», συνεχίζει, ξεκαθαρίζοντας την πρόθεση του οίκου για τη διατήρηση της παραδοσιακής εβδομάδας μόδας. «Θα ακολουθήσουμε τον ρυθμό της εβδομάδας μόδας. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στο Παρίσι που περιμένουν από εμάς να το κάνουμε. Ωστόσο, πιστεύουμε ότι μία ένεση καινοτομίας είναι απαραίτητη στη βιομηχανία, γι’ αυτό ξεκινάμε με την cruise συλλογή», κατέληξε ο Beccari, ενώ η Chiuri πρόσθεσε ότι πάντα θα υπάρχει χώρος στη μόδα για τις ζωντανές επιδείξεις.

Διαβάστε επίσης | Ο Dior και το καπέλο: Iστορίες στυλ, ιστορίες ζωής

MHT