οι-5-φούστες-που-ταιριάζουν-και-σε-petite-γυν-183764
©Jonathan Daniel Pryce

Η φούστα είναι αυτό το item της γκαρνταρόμπας που ανάλογα με το styling μπορεί να μας συνοδεύει σε πολλές διαφορετικές περιστάσεις και να αναδεικνύει τη σιλουέτα μας. Φυσικά και μπορείτε να φορέσετε ακριβώς το στυλ φούστας που σας αρέσει, η σωστή επιλογή όμως με βάση το σωματότυπό σας, θα αναβαθμίσει την εμφάνισή σας. Οι γυναίκες με petite σωματότυπο χρειάζονται φούστες που επιμηκύνουν το σώμα και τα πόδια. Ο βασικός κανόνας είναι να επιλέγουν ψηλόμεσα κομμάτια που δημιουργούν ακριβώς αυτό το εφέ. Συμβουλευτείτε τον οδηγό της Vogue για να κάνετε στοχευμένες επιλογές στην γκαρνταρόμπα σας.

Πλισέ φούστα ή σατέν slip skirt; Μίντι, μίνι ή μάξι; Αυτές είναι οι on trend φούστες για το καλοκαίρι 2021.

Οι 5 φούστες που ταιριάζουν και σε petite γυναίκες-1
©pixelformula

H μίνι φούστα

Δεν υπάρχει σεζόν χωρίς τις μίνι φούστες σε πρώτο πλάνο και η αλήθεια είναι πως ταιριάζουν ιδιαίτερα σε γυναίκες με petite σωματότυπο. Επιλέξτε μια ψηλόμεση που ξεκινά στο ύψος της μέσης, ώστε ο κορμός να φαίνεται πιο ψηλός.

Οι 5 φούστες που ταιριάζουν και σε petite γυναίκες-2
©Maryam Nassir Zadeh

H pencil φούστα

Η ιδανική pencil φούστα γι’ αυτό το σωματότυπο είναι ψηλόμεση και σταματά λίγο πάνω από το γόνατο. Αν μάλιστα τη συνδυάσετε με τοπ στο ίδιο χρώμα, τότε θα έχετε πετύχει την απόλυτη ομοιομορφία και ένα ενιαίο look.

Οι 5 φούστες που ταιριάζουν και σε petite γυναίκες-3
©Jonathan Daniel Pryce

Η μίντι πλισέ φούστα

Είναι το πιο κομψό στυλ που μπορείτε να προσθέσετε στην γκαρνταρόμπα σας και απευθύνεται σε κάθε σωματότυπο. Είναι όμως προτιμότερο να επιλέξετε μια μίντι πλισέ φούστα που δεν εφαρμόζει στο σώμα, δίνοντας ανάλαφρη κίνηση στην εμφάνιση.

Οι 5 φούστες που ταιριάζουν και σε petite γυναίκες-4
©Alaïa

Η φούστα με βολάν σε Α γραμμή

Τα βολάν δίνουν κίνηση, έχουν όγκο και δημιουργούν την αίσθηση ενός ψηλότερου σώματος καθώς η φούστα ανοίγει προς τα κάτω σε γραμμή Α. Αν επιλέξετε φούστα με βολάν, καλύτερα να είναι μίνι, διαφορετικά θα έχει πολύ έντονο όγκο για το σώμα σας.

Οι 5 φούστες που ταιριάζουν και σε petite γυναίκες-5
©Altuzarra

Η φούστα με σκίσιμο

Αν επιλέξετε μια μίντι φούστα σε στενή γραμμή, φροντίστε να έχει σκίσιμο είτε μπροστά, είτε στο πλάι. Τα ανοίγματα δίνουν την αίσθηση μιας ψηλότερης σιλουέτας.

Διαβάστε επίσης | 6 στυλ φορέματος που ταιριάζουν και σε petite γυναίκες

MHT