photovogue-the-tree-of-life-μια-επιστολή-αγάπης-στη-φύση-305947

Δηλώστε συμμετοχή εδώ

Το PhotoVogue Global Open Call 2024 είναι μια ωδή στην ομορφιά του φυσικού μας κόσμου που προκαλεί δέος και στα μυριάδες πλάσματα που τον κατοικούν.

Το κάλεσμά μας ξεπερνά την αναζήτηση για visual talent, με στόχο να προωθήσει ένα μήνυμα συμπόνιας, σεβασμού και θαυμασμού για τη φύση και όλα τα ζώα. Υποστηρίζουμε μια θεμελιώδη αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδρούμε με τον πλανήτη μας και τους κατοίκους του, δίνοντας έμφαση όχι μόνο στη μεγαλοπρέπεια του φυσικού κόσμου αλλά και στη βαθιά αγάπη και σύνδεση μεταξύ ανθρώπων και ζώων, επεκτείνοντας αυτό στην ευρύτερη κοινότητα της ζωής που μας περιβάλλει.

Βασισμένο στη διευρυμένη μας άποψη για τη σχέση της συγγένειας, αυτό το όραμα ευθυγραμμίζεται με την πεποίθηση του Mahatma Gandhi ότι «Το μεγαλείο ενός έθνους και η ηθική του πρόοδος μπορούν να κριθούν από τον τρόπο που αντιμετωπίζονται τα ζώα του». Θέλουμε να επεκτείνουμε αυτή τη σύνδεση πέρα ​​από τα παραδοσιακά κατοικίδια για να συμπεριλάβουμε ζώα που συχνά παραβλέπονται, όπως αγελάδες και χοίρους, ακόμη και πέρα ​​από την τάξη των θηλαστικών, αναγνωρίζοντας την ικανότητά τους για βαθιά συναισθήματα, που η κοινωνία συχνά παραμελεί, και τον ουσιαστικό τους ρόλο στη διατήρηση του οικοσυστήματος.

PhotoVogue: The Tree of Life, μια επιστολή αγάπης στη φύση-1
©Photo by Mikhael Subotzky @mikhael_subotzky Maria, Lorelei, Audra Bobbi and me, 2023 @magnumphotos @goodman_gallery

Αντλώντας έμπνευση από το “Kinship: Belonging in a World of Relations” του The Centre for Humans and Nature, που επιμελήθηκαν οι Gavin Van Horn, Robin Wall Kimmerer και John Hausdoerffer, η κλήση μας αντηχεί βαθιά με την ιδέα μιας κοινής κοινότητας ζωής . Σε αυτήν την κοινότητα, οι σχέσεις που μοιραζόμαστε με τους συνανθρώπους μας είναι εξίσου σημαντικές με εκείνες με τα μη ανθρώπινα όντα. Αυτό το πλούσιο μωσαϊκό ύπαρξης περιλαμβάνει τα πάντα, από το βακτήριο που ευδοκιμεί στην κοιλιά μας μέχρι τα δέντρα που συντηρούν τον αέρα που αναπνέουμε, επιβεβαιώνοντας ότι όλα είναι συγγενείς μας.

Για πολλούς πολιτισμούς σε όλο τον κόσμο, το να είσαι άνθρωπος βασίζεται σε αυτή την εκτεταμένη αίσθηση συγγένειας, αναγνωρίζοντας τα ανθρώπινα και τα μη ανθρώπινα είδη σαν αναπόσπαστα πρόσωπα στη ζωή μας. Είναι μια προοπτική που βλέπει τους ανθρώπους και τους μη ανθρώπους ως βασικά μέλη ενός ζωντανού πλανητικού δικτύου που δημιουργεί ζωή.

Σε αυτό το πληθωρικό και δυναμικό κουβάρι σχέσεων, δεσμευόμαστε να εμβαθύνουμε τη φροντίδα και τον σεβασμό μας για ολόκληρη την οικογένεια της ζωής που μοιράζεται τον πλανήτη μας — συμπεριλαμβανομένων των φυτών, των ποταμών, των βουνών, των ζώων και άλλων συγκατοίκων.

Καθοδηγούμενοι από τη βαθιά δέσμευσή μας να φροντίζουμε και να σεβόμαστε ολόκληρη την οικογένεια της ζωής, έχουμε την τιμή να αναγνωρίσουμε τη συνεργασία μας με την Parley for the Oceans για το PhotoVogue Global Open Call. Η αφοσίωση της Parley στη διατήρηση της ομορφιάς και της ιερότητας των ωκεανών μας και η ενεργή στάση τους ενάντια στην κλιματική αλλαγή και την απώλεια της βιοποικιλότητας αντηχεί στις βασικές αξίες αυτής της πρωτοβουλίας. Η υποστήριξή τους ενισχύει τις προσπάθειές μας και ευθυγραμμίζεται με την κοινή μας αποστολή να καλλιεργήσουμε μια παγκόσμια κοινότητα καλλιτεχνών αφοσιωμένων στην ανάδειξη και την προστασία του φυσικού κόσμου.

PhotoVogue: The Tree of Life, μια επιστολή αγάπης στη φύση-2
©Photo by Imraan Christian @imraanchristian

Εκτός από αυτό το Open Call, θα ενσωματώσουμε το όραμα και την αποστολή της Parley στις ευρύτερες συνεργατικές μας προσπάθειές. Μείνετε συντονισμένοι για μια συνέντευξη με τον ιδρυτή της Parley, Cyrill Gutsch, εδώ στο PhotoVogue για να ανακαλύψετε περισσότερα και σας ενθαρρύνουμε να πάρετε το Parley AIR Pledge. Πιστεύουμε ότι αυτές οι προσπάθειες θα παράσχουν ουσιαστικές γνώσεις σχετικά με την περιβαλλοντική διαχείριση και θα προσφέρουν στους συμμετέχοντες και το κοινό μας έναν τρόπο να ασχοληθούν πιο βαθιά με αυτά τα κρίσιμα ζητήματα.

Σε αυτό το πνεύμα, καλωσορίζουμε καλλιτέχνες που εκφράζονται μέσω της φωτογραφίας και του βίντεο και ασπαζόμαστε κάθε αισθητική, που κυμαίνεται από την αυθεντικότητα του ρεαλισμού και τη δημιουργικότητα της φαντασίας έως τις αφηγήσεις του ντοκιμαντέρ και την κομψότητα του glam.

Είτε πρόκειται για φωτογραφίες ντοκιμαντέρ άγριας φύσης, λήψεις μόδας με περιβαλλοντική συνείδηση ​​στο δάσος ή βίντεο που εξερευνούν συμβιωτικές σχέσεις μέσα στα οικοσυστήματα, καλωσορίζουμε όλα τα είδη. Αναζητούμε αιτήσεις που εμπνέουν αλλαγή και ενθαρρύνουν την ελπίδα, έργα που προσφέρουν μια θετική προοπτική, γιορτάζοντας τον δεσμό μας με τη φύση και εστιάζοντας στην ομορφιά και την ανθεκτικότητα του φυσικού κόσμου και όχι στην κακή μεταχείρισή του.

Υποστηριζόμενο και από τις 27 εκδόσεις της Vogue παγκοσμίως, αυτό το Open Call προσφέρει στους καλλιτέχνες την ευκαιρία να παρουσιαστούν στο Φεστιβάλ PhotoVogue 2024 στο Μιλάνο και ενδεχομένως σε ένα τεύχος της Vogue. Οι δύο καλλιτέχνες που θα υποβάλουν το πιο συναρπαστικό έργο θα λάβουν επίσης επιχορήγηση 5.000 $ ο καθένας, υποστηρίζοντας την καλλιτεχνική τους ανάπτυξη. Επιπλέον, οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία για εικονικές συνεδρίες 1 προς 1 με ειδικούς του κλάδου, ενισχύοντας τον παγκόσμιο και ποικιλόμορφο χαρακτήρα αυτής της προσπάθειας.

Ως ενεργό μέλος του United Nations SDG Media Compact, το Global Open Call 2024 του PhotoVogue θα υποστηρίζει τους Sustainable Development Goals (SDGs). Αυτή η πρωτοβουλία αναμένεται να εξελιχθεί σε διάφορες πρωτοβουλίες που θα μπορούσαν να λάβουν χώρα καθ’ όλη τη διάρκεια του 2024, ενισχύοντας περαιτέρω τον αντίκτυπο και την εμβέλεια αυτού του σημαντικού έργου. Οι 17 Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης αποτελούν το παγκόσμιο προσχέδιο για μια πιο δίκαιη και βιώσιμη κοινωνία και ένα πλαίσιο δράσης για όλες τις χώρες για την προώθηση της ευημερίας προστατεύοντας παράλληλα τον πλανήτη.

Βασιζόμενοι στα θέματα των προηγούμενων Open Call μας, τα οποία κυμαίνονταν από το female gaze έως τα προκλητικά στερεότυπα, τώρα ζητάμε ένα σημαντικό παράδειγμα, απομακρυνόμενοι από μια ανθρωποκεντρική κοσμοθεωρία. Επιδιώκουμε να εμπνεύσουμε την ευαισθητοποίηση για τα δικαιώματα και την ομορφιά όλων των μορφών ζωής, αναγνωρίζοντας τη μη βιώσιμη τροχιά της περιβαλλοντικής εκμετάλλευσης.

PhotoVogue: The Tree of Life, μια επιστολή αγάπης στη φύση-3
©Photo by Richard Phibbs @richardphibbs. Clyde and Cherokee #2

Καλούμε τους καλλιτέχνες σε όλο τον κόσμο να είναι οι πρωτοπόροι αυτής της αλλαγής, χρησιμοποιώντας την τέχνη τους ως εργαλείο αλλαγής. Το έργο σας μπορεί να είναι ένα παράθυρο στη βαθιά συγγένεια που μοιραζόμαστε με όλα τα ζωντανά όντα, λειτουργώντας ως καταλύτης για ενσυναίσθηση και θετική δράση.

Κατασκευάζοντας αυτή τη συλλογική ταπισερί τέχνης, θα επιδείξουμε την ομορφιά του φυσικού κόσμου και θα υπενθυμίσουμε στον εαυτό μας το καθήκον μας να τον προστατεύσουμε. Αυτή η προσπάθεια είναι κάτι περισσότερο από τη δημιουργία τέχνης, πρόκειται για την καλλιέργεια μιας παγκόσμιας κοινότητας που βασίζεται στην ενσυναίσθηση και τον σεβασμό για όλες τις μορφές ζωής.

Το θέμα «The Tree of Life: A Love Letter to Nature», όχι μόνο θα καθοδηγήσει το φετινό Open Call αλλά θα αποτελέσει και τον ακρογωνιαίο λίθο του επόμενου Φεστιβάλ PhotoVogue. Αυτή η ευθυγράμμιση θα μας επιτρέψει να εμβαθύνουμε στο θέμα μέσω εκθέσεων, ομιλιών και συζητήσεων, συμβάλλοντας σημαντικά στην αλλαγή παραδείγματος που στοχεύουμε να εμπνεύσουμε. Το φεστιβάλ θα λειτουργήσει ως ενισχυτής, μια ζωντανή πλατφόρμα για να εξερευνήσουμε και να προκαλέσουμε σκέψεις, ενθαρρύνοντας μια ολιστική προσέγγιση στη διασύνδεσή μας με τη φύση.

Περιμένουμε με ανυπομονησία τις εμπνευσμένες συνεισφορές σας, που αντικατοπτρίζουν τη βαθιά σας εκτίμηση και τη σύνδεσή σας με τη φύση και όλους τους κατοίκους της. Οι δημιουργίες σας έχουν τη δύναμη να δημιουργήσουν έναν καλύτερο κόσμο που εκτιμά την ευσυνειδησία, την ενσυναίσθηση και τη διασύνδεση.

Όροι συμμετοχής

Οι υποβολές είναι δωρεάν και θα γίνονται δεκτές στο Picter από 15 Φεβρουαρίου έως 29 Απριλίου τα μεσάνυχτα. Ανοιχτό σε όλους ηλικίας 18 ετών και άνω, σας συνιστούμε να υποβάλετε αίτηση ακόμη και αν έχετε συμμετάσχει σε προηγούμενα Open Call, με την προϋπόθεση ότι θα παρουσιάσετε ένα νέο έργο. Η πολυσχιδής ομάδα μας από το προσωπικό της Vogue και τους διεθνείς visual experts θα αξιολογήσει τις συμμετοχές. Μείνετε συντονισμένοι για την ανακοίνωση της κριτικής επιτροπής. Μπορείτε να υποβάλετε αίτηση σε αυτήν την πρόσκληση ακόμη και αν συμμετέχετε στο Local Open Call μας, υπό την προϋπόθεση ότι το κάνετε με διαφορετικό έργο.

“Χρειάστηκε η φύση τρισεκατομμύρια χρόνια για να κάνει δυνατή την ανθρώπινη ύπαρξη σε αυτόν τον πλανήτη. Και σε εμάς τους ανθρώπους χρειάστηκαν μόνο πέντε δεκαετίες για να οδηγήσουμε το μαγικό μπλε σπίτι μας στο χείλος της κατάρρευσης. Η Parley είναι η απάντηση στη φαινομενικά αδύνατη αποστολή της προστασίας του μέλλοντός μας. Σκοπεύουμε να τερματίσουμε την καταστροφή με τη συνεργασία, τη δημιουργικότητα και την οικολογική καινοτομία. Η φωτογραφία και το φιλμ είναι το κλειδί για να κάνουμε το όραμά μας πραγματικότητα. Γιορτάζοντας την ομορφιά και απεικονίζοντας την ευθραυστότητα της φύσης, διαμορφώνοντας μια νέα οικονομία όπου η προστασία της ζωής είναι η υψηλότερη μορφή πολυτέλειας .” Cyrill Gutsch, Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής της Parley for the Oceans

“Κατά την ανακοίνωση του Global Open Call μας για το 2024, βασιζόμαστε στη βαθιά διορατικότητα του Gandhi και τη σοφία το: ‘Kinship: Belonging in a World of Relations’ για να ξεκινήσουμε έναν σεισμό συνείδησης. Στόχος μας είναι να προκαλέσουμε μια αφύπνιση, προτρέποντας μια επανασύνδεση με τον φυσικό κόσμο που αντικατοπτρίζει τη βαθιά συγγένεια που πολλοί πολιτισμοί θεωρούν ιερή — όπου τα ανθρώπινα και μη ανθρώπινα είδη θεωρούνται αναπόσπαστοι σύντροφοι στο χορό της ζωής. Καλλιτέχνες, έχετε τη δύναμη να προκαλέσετε αυτό το ξύπνημα, μεταφέροντας αλήθειες και ιδέες που υπερβαίνουν νόμους και λέξεις. Η τέχνη σας είναι η καταλύτης για την αλλαγή, προσφέροντας νέους τρόπους για να δούμε και να εκτιμήσουμε τον περίπλοκο ιστό της ζωής που μας περιβάλλει». – Alessia Glaviano, Επικεφαλής του Global PhotoVogue και Διευθύντρια του Φεστιβάλ PhotoVogue