τετράγωνη-λογική-102900
©Jonathan Daniel Pryce

Όλα ξεκίνησαν κατά την εβδομάδα υψηλής ραπτικής στο Παρίσι, όπου οι απανταχού editors και fashion influencers ανέδειξαν μια τάση στα παπούτσια που πρωτοεμφανίστηκε στις πασαρέλες του φθινοπώρου. Κοινό σημείο αναφοράς οι τετραγωνισμένες μύτες σε γόβες και πέδιλα, που έφεραν υπογραφές μεγάλων οίκων.

Τετράγωνη λογική-1
©Linda Tol/ Instagram

Ξεκινώντας από την παραλλαγή της κλασικής γόβας από το Acne Studios, με το τετράγωνο πάτο, και φτάνοντας μέχρι τα ψηλοτάκουνα πέδιλα του Bottega Veneta που παρουσιάστηκαν σε μια ποικιλία από έντονες μονοχρωμίες, η γεωμετρία φαίνεται να επιστρέφει στα αξεσουάρ τόσο αυτής όσο και της επόμενης σεζόν.

Τετράγωνη λογική-2
©Acne Studios
Τετράγωνη λογική-3
©Bottega Veneta

Με τις Linda Tol, Caroline Daur και Tina Leung να τα ανεβάζουν στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στο Instagram, κατάφεραν να κεντρίσουν το ενδιαφέρον του χώρου της μόδας. Ακόμα και ο Demna Gvasalia, ο οποίος εδώ και αρκετές σεζόν επενδύει στα μυτερά mules και pumps στον Balenciaga, αυτή τη φορά παρουσίασε μια ρετρό εκδοχή με το γνωστό λογότυπο BB, τις BB Double Square, οι οποίες θα ταίριαζαν σε μια νεαρή Catherine Deneuve.

Τετράγωνη λογική-4
©Balenciaga/ Instagram
MHT