τα-capri-παντελόνια-είναι-τα-mom-jeans-του-καλοκαι-226349
©pixelformula

Η λίστα με τα basics του καλοκαιριού φαίνεται να αποκτά ένα ακόμη new entry. Με τα 00s να έχουν μπει δυναμικά στις τάσεις τους τελευταίους μήνες, εκτός από τα χαμηλοκάβαλα παντελόνια και τα tshirts, παρατηρούμε την αναβίωση διάφορων staples της εποχής, μαζί τους και των capri παντελονιών, ένα κομμάτι που ομολογουμένως δεν ήταν ποτέ στα favourites. Παρόλα αυτά, οι πασαρέλες το έχουν ήδη συμπεριλάβει στα must try και πολλοί είναι αυτοί που τα χαρακτηρίζουν τα «mom jeans του καλοκαιριού».

Πριν μερικά χρόνια τα capri παντελόνια ήταν ένα από τα πιο δημοφιλή, ευκολοφόρετα και casual καλοκαιρινά κομμάτια, τα οποία μάλιστα τα συναντούσαμε τόσο σε κορίτσια, όσο και σε γυναίκες κάθε ηλικίας. Δροσερά και κατάλληλα για τις πολύ ζεστές μέρες του καλοκαιριού, έγιναν για χρόνια η τέλεια εναλλακτική στα κοντά σορτς και τα τζιν, αποτελώντας τις τότε βερμούδες. Με τα χρόνια ωστόσο, έχαναν όλο και περισσότερο τη δυναμική τους, φτάνοντας στο σημείο να θεωρηθούν old fashioned, μέχρι σήμερα που όλα δείχνουν ότι θα κάνουν ξανά την εμφάνισή τους.

Στις καλοκαιρινές πασαρέλες για το 2022, τα capri παντελόνια είχαν την τιμητική τους σε κορυφαίους οίκους και brands όπως Chanel, Acne Studios και Michael Kors.

Τα capri παντελόνια είναι τα mom jeans του καλοκαιριού-1
©pixelformula
Τα capri παντελόνια είναι τα mom jeans του καλοκαιριού-2
©pixelformula

Ο οίκος Chanel παρουσίασε την πιο polished εκδοχή τους, αρκετά skinny και όχι τόσο casual. Τα συνδύασε με σακάκι ή έκανε layering προσθέτοντάς τα σαν κολάν κάτω από φούστες και δημιούργησε ένα από τα πιο ωραία coctail ντυσίματα που μπορούμε να κάνουμε τους επόμενους μήνες.

Τα capri παντελόνια είναι τα mom jeans του καλοκαιριού-3
©pixelformula
Τα capri παντελόνια είναι τα mom jeans του καλοκαιριού-4
©pixelformula

Στην πασαρέλα του Αμερικανού σχεδιαστή MIchael Kors, είδαμε τα capri pants στην tailored εκδοχή τους. Σούπερ κομψά και σοφιστικέ, φορέθηκαν με θηλυκά καλοκαιρινά σακάκια και ψηλοτάκουνα πέδιλα για τις γυναίκες που θέλουν να είναι μοντέρνες και ταυτόχρονα να διατηρούν το formal στοιχείο στις εμφανίσεις τους.

Τα capri παντελόνια είναι τα mom jeans του καλοκαιριού-5
©pixelformula

Τέλος, το brand Acne Studios έδειξε πιο sporty capri pants, ψηλόμεσα και σε γήινες αποχρώσεις. Αυτό που τα απογείωσε ήταν το έξυπνο styling, με τα platform sandals και το 90s tank top που είναι η τελευταία λέξη της μόδας.

Διαβάστε επίσης | 5 νέα style tricks που θα ακολουθήσουμε το καλοκαίρι

MHT