ο-hair-colorist-της-gisele-αποκαλύπτει-τα-μυστικά-για-sun-kissed-226247
©Gisele/Instagram

Όταν πρόκειται για beauty goals το καλοκαίρι, μια από τις πρώτες stars που μας έρχονται στο μυαλό είναι σίγουρα η Gisele. Εκτός από το glowy δέρμα της, αυτό που ξεχωρίζει πιο πολύ στο look της είναι τα εντυπωσιακά μαλλιά της που έχουν την τέλεια απόχρωση για το καλοκαίρι. Το Brazilian supermodel και cover star στην British Vogue Ιουνίου, είναι το απόλυτο inspo για το hair look της με τα υπέροχα beach waves της και το sun-kissed χρώμα της σε caramel τόνους.

Ο Bernardo Vasconcelos, ιδρυτής του hair salon BCO στο Λονδίνο, είναι ο colorist γι’ αυτές τις υπέροχες φυσικές ανταύγειες, ενώ έχει επιμεληθεί και άλλα πολύ γνωστά Brazilian models, όπως η Adriana Lima, η Alessandra Ambrosio και η Izabel Goulart. «Στη Βραζιλία, κάνουμε κάτι μοναδικό για κάθε πελάτη – γι’ αυτό η τεχνική φαίνεται τόσο φυσική», λέει. «Δεν πρόκειται να δείτε ποτέ ξανθιά ή μελαχρινή στο κομμωτήριο μου. Αντίθετα, θα δείτε διαφορετικές αποχρώσεις στα μαλλιά, κάτι που δημιουργεί αυτό το natural αποτέλεσμα. Είναι φωτεινά μαλλιά—φυσικά, sexy και effortless».

Τα effortless-looking hair για να πετύχουν θέλουν τη σωστή τεχνική και αρκετή προσπάθεια από έναν hair colorist που να ειδικεύεται στις αποχρώσεις που θέλετε. Αντί λοιπόν να ψάχνετε φωτογραφίες για inspo, μπορείτε να βασιστείτε σε κάποιον καλό expert όπως ο Vasconcelos για να δημιουργήσετε μια layered απόχρωση που θα ταιριάξει σε εσάς και τα μαλλιά σας. «Αν είναι κάτι που δεν ταιριάζει στον τύπο του δέρματος ή των μαλλιών σας, δεν θα το κάνω. Τα μαλλιά σας πρέπει να ταιριάζουν με τον τρόπο ζωής σας, γι’ αυτό προσπαθώ να καταλάβω αν είστε το είδος του κοριτσιού που έρχεται στο κομμωτήριο για blow dry κάθε εβδομάδα ή κάθε έξι μήνες» λέει. «Αν συμβαίνει το τελευταίο, δημιουργούμε ένα χρώμα που να διαρκεί πολύ, ενώ θα συνεχίζει να δείχνει φυσικό».

Ο hair colorist της Gisele αποκαλύπτει τα μυστικά για sun-kissed μαλλιά-1
©Gisele/Instagram

Η τεχνική του περιλαμβάνει painting στα μαλλιά με ελεύθερο χέρι, ενώ χρησιμοποιεί όσο το δυνατόν λιγότερο bleach και χρώμα, εστιάζοντας μόνο στα σημεία που χρειάζεται. Ένα από τα βασικά σημεία -και η τεχνική που βλέπουμε και στη Gisele -είναι οι πιο ανοιχτές αποχρώσεις γύρω από το πρόσωπο, κάτι που θα «δώσει περισσότερη λάμψη στο δέρμα».«Οι τεχνικές που χρησιμοποιούν πολύ σκληρά υλικά για τα μαλλιά δεν είναι κολακευτικές και δεν έχουν effortless αποτέλεσμα», λέει.«Τα μαλλιά θα είναι πιο υγιή αν χρησιμοποιήσετε λιγότερα foils πάνω τους».

Τα συγκεκριμένο αποτέλεσμα μπορεί να λειτουργήσει σε οποιαδήποτε υφή μαλλιών ή τόνο δέρματος. Απαιτείται απλώς expertise για να γίνει σωστά. «Αν έχετε σγουρά μαλλιά και είστε πολύ ανοιχτόχρωμες στις άκρες, μπορεί να καταλήξετε να χάσετε τον όγκο σας», λέει ο Vasconcelos, συμβουλεύοντας ότι το σημαντικότερο είναι να είστε ακριβείς με την εφαρμογή του χρώματος. «Αν βάλετε πολύ οξυζενέ ή χρώμα στις μπούκλες, μπορεί να γίνουν αρκετά ίσιες».

View this post on Instagram

A post shared by Gisele Bündchen (@gisele)

Η Gisele και άλλα supermodels ζητούν μαλλιά «super natural αλλά λαμπερά, πολύ sexy και effortless», λέει ο Vasconcelos. «Αν είναι too much, δεν τους αρέσει γιατί δεν δείχνει φυσικό το αποτέλεσμα, ενώ αντίστοιχα αν είναι πολύ διακριτικό, τότε καταλήγει να είναι βαρετό». Εάν θέλετε να ακολουθήσετε το παράδειγμά τους, ο Vasconcelos συνιστά απλώς να ζητήσετε από τον κομμωτή ένα sun-kissed look, αντί να επιλέξετε το balayage. «Μερικές φορές μπορεί να καταλήξετε να έχετε υπερβολικά ξανθά και ξηρά μαλλιά, γι’ αυτό η συμβουλή μου είναι να ζητάτε πάντα ένα sun-kissed αποτέλεσμα».

Διαβάστε επίσης | Καρέ μαλλιά: Οι τάσεις που θα ακολουθήσουμε το καλοκαίρι

MHT